Volg ons via
 

56ste KC-recept: Chileense ovenschotel van Kristel

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Chileense ovenschotel van Kristel 

Ingrediënten:
4 eieren
2 uien, gesnipperd
200g rundergehakt
zout
Versgemalen peper
Gemalen komijn
100g rozijnen
100g zwarte olijven zonder pit
2 potjes maiskorrels(2x 350 ml) of gekookte korrels van 2 kolven
4 verse blaadjes basilicum
1 teentje knoflook, geperst
1-2 eetl. rietsuiker
Olie om in te bakken

Bereiding:
Oven voorverwarmen op 200 graden.

Eieren hard koken.
Ui fruiten in hete olie, gehakt toevoegen en aanbraden. Zout, peper en komijn naar smaak toevoegen.

Gehaktmengsel over de bodem van een ovenschaal verdelen en met plakjes ei, rozijnen en olijven bedekken. Maiskorrels grof pureren met basilicum, knoflook, zout peper en olie. Maispuree over het gehakt verdelen en bestrooien met suiker. In een voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin bakken.

In Chili wordt het in eenpersoonsovenschaaltjes geserveerd, maar je kunt het ook in een grote schaal doen.

Lekker met tomatensalade en vers brood.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 15-03-2009
Hits: 1940
Categorie: 
Kookclub
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
ovenschaal, mais, gehakt, olijven, ei, basilicum, knoflook