Valentijnsdag recept | love pizza met pijnboompitten, zalm, kastanjechampignons en wasabi pasta
Samen genieten van een Love Pizza op valentijnsdag? Hieronder staat het recept.
Ingrediënten
- 1/2 pak witbroodmix
- 6 eetlepels gemalen groene Zwitserse kaas
- 4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
- 1,5 dl droge witte wijn
- 6 eetlepels olijfolie
- handvol gewassen spinazieblaadjes (géén steeltjes)
- 100 gram kastanjechampignons in plakjes
- 100 gram gerookte zalm in smalle reepjes gesneden
- 1 dl creme fraiche
- 2 theelepels wasabi pasta
- 3 eetlepels geraspte belegen boerenkaas
- 4 kwarteleitjes
- grof gemalen zwarte peper
- grof gemalen zeezout
Bereidingswijze
Oven voorverwarmen tot 200 graden. De bakplaat bedekken met bakpapier. Deeg kneden van brooddeegmix, wijn, olijfolie, Zwitserse kaas en de helft van de pijnboompitjes. Van het deeg een hart vormen met een breedte van ca 20 cm aan de bovenkant. Creme fraiche mengen met de wasabi en dit uitsmeren over het deeghart. Spinazie, kastanjechampignons, zalm en rest van de pijnboompitten luchtig door elkaar mengen en over het hart verdelen.
Hart op de bakplaat midden in de oven schuiven. Bakplaat na 10 minuten even uit de oven halen en de kwarteleitjes erboven breken, de dooiers heel latend. Schuif de pizza nog 8 minuten de oven in, tot de eieren gestold zijn.
Bestrooi de eieren met peper en zout en zet het hart op een snijplank op tafel. Heel mooi om 4 (koek-) hartvormpjes op de pizza te zetten en hierin de eitjes te breken. Laat de vormpjes wel tijdens die laatste 8 minuten op het hart staan en verwijder ze daarna heel voorzichtig.
Bon appetit!
Toon meer reacties...