Volg ons via
 

Bloemkool op zijn Oosters

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingredienten voor Bloemkool op z'n Oosters (bij bereiding voor 4 personen):
3 el olie
2 uitgeperste teentjes knoflook
1 in roosjes verdeelde bloemkool
200 gr. worteltjes in plakjes
1 rode paprika in reepjes
100 gr. tauge
1/2 tl gemberpoeder
1 tl bruine suiker
1 el ketjap
1 dl water
zout en peper

Bereidingswijze:
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de uitgeperste knoflook 1 minuut. Voeg de bloemkool, de wortel en de paprika toe en fruit alles onder regelmatig omscheppen 3 minuten. Voeg de tauge toe en fruit deze even mee. Voeg het gemberpoeder, de bruine suiker, de ketjap, het water en wat zout en peper toe. Schep alles goed dooreen en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de groenten 8 minuten zachtjes koken tot ze bijna gaar zijn. Serveer het gerecht in het kookvocht en geef er rijst en knapperig gebakken speklapjes bij.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 06-11-2008
Hits: 6811
Categorie: 
Groenten recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
oosters, wokken, gember, ketjap, tauge