Volg ons via
 

Pasta met peer en romige gorgonzola kaassaus

Pasta met peer en romige kaassaus | Een heerlijk recept voor tagliatelle met gorgonzola


Maak je pasta gerecht eens anders dan anders. Met dit recept voor pasta met peer en romige kaassaus weet je zeker dat je maaltijd in de smaak valt.

Ingrediënten

  • 100 gr. sjalotten 
  • 30 gr. boter 
  • 375 gr. tagliatelle zout en peper 
  • 2 rijpe handperen 
  • 1 1/2 dl melk 
  • 1 dl room culinair 
  • 250 gr. gorgonzola 
  • 2 el fijngeknipt bieslook 

Bereidingswijze

Maak de sjalotten schoon en snijd ze in vieren. Verhit 10 gr. van de boter en fruit de sjalotten in 5 minuten goudgeel en glazig. 

Kook de tagliatelle in ruim water met zout beetgaar. Schil intussen de peren, verwijder de klokhuizen en snijd het vruchtvlees in dunne partjes. Bak ze in de rest van de boter lichtbruin. 

Verwarm de melk met de room culinair en de gorgonzola totdat de kaas gesmolten is. Roer de sjalotten erdoor en breng de saus op smaak met peper. 

Giet de pasta af. Leg de peer erop en schenk de saus erover. Bestrooi met het bieslook. 

Serveertip


Dit tagliatelle gerecht is lekker met kropsla.


Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 02-01-2011
Hits: 6227
Categorie: 
Pasta
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
pasta met peer en romige kaassaus, pasta gerecht, tagliatelle, recept voor pasta, peer, kaassaus, Gorgonzola