Volg ons via
 

Sateh Empol Ayam (Indonesië)

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor sateh van kipgehakt uit de Indonesische keuken:
500 gr kipfilet
7 sjalotjes
3 teentjes knoflook
5 rawits
1 stukje kunyit (geelwortel) van circa 3 cm
8 stengels sereh (citroengras/citronella/lemongrass)
Sap van 2 jeruk limo 
Zout

Bereidingswijze:
Hak de kipfilet fijn. Pel de sjalotjes, snijd ze fijn en fruit ze goudbruin.
Pel de knoflook, verwijder de steeltjes van de rawits en schil de kunyit. Wrijf dit alles in een cobek fijn tot een pasta. Knip het bovenste gedeelte van de serehstengels af. Vermeng de pasta met de gefruite sjalotjes, het limoensap, het kippenvlees en zout naar smaak.
Maak van deze dikke massa kleine balletjes. Kneed de balletjes op de punt van de serehstengel en rooster ze onder de grill of op een barbecue rondom gaar en goudbruin.

NB: De voor dit gerecht gebruikte ingrediënten zijn nader toegelicht onder de kookcursussen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-09-2003
Hits: 1634
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig