Volg ons via
 

Traditioneel australisch brood "Damper"

Damper | Recept voor ongezuurd traditioneel gebakken brood door aboriginals.

Damper is een ongezuurd brood traditioneel gebakken door de australische bosjesmannen (aboriginals). Ze bakten het in de hete as van een vuur. De buitenkant was verbrand, maar ze braken het brood open en aten alleen de binnenkant. Dit is een moderne versie van het basisrecept.

Ingrediënten

250 gram zelfrijzend bakmeel
1 eetlepel boter
2 eetlepels suiker
1 theelepel zout
250 ml melk

Bereidingswijze

Zeef het meel met het zout en voeg de suiker toe. Wrijf de boter door het meel en meng de melk erdoor tot een slap deeg. Kneed het voorzichtig maar vlot door.
Vorm het tot een bal en leg het op de bakplaat, en besprekel het met wat melk.
Plaats het in een hete oven (225 graden) en temper halverwege de oven tot 180 graden, voor ongeveer 20 minuten.
Haal het brood uit de oven en verpak het in een schone theedoek en laat het zo afkoelen.
Serveer het brood met boter en jam.

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-09-2003
Hits: 6341
Categorie: 
Brood
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
damper, recept damper, Australisch brood
Meer over dit onderwerp
Er zijn geen items beschikbaar.