Volg ons via
 

Pompoenscones, Australische

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Deze Pompoenscones zijn sterk verbonden aan de staat Queensland. De favorietste australische pompoen is de "Queensland Blue".  De Queensland Blue heeft een harde, blauwgroene schil en de binnenkant heeft stevig oranje vruchtvlees. Maar alle andere pompoenen kunnen voor dit recept ook gebruikt worden.

ingredienten
60 gram zachte boter
1 ei
60 gram suiker
6 ml melk
200 gram gekookte en geprakte pompoen
200 gram zelfrijzend bakmeel

bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 graden. Vet de bakplaat in. Klop de zachter boter met de suiker romig, voeg het ei toe en klop goed door. Voeg dan de geprakte pompoen en de melk toe en klop dit ook even door. Voeg het meel toe met en roer die er door met een vork, goed mixen. Leg het deeg op een met bloem bestrooid aanrecht of op een stuk bakpapier en druk het voorzichtig uit tot een lap van ongeveer 1,5 tot 2 centimeter. Steek er met een glas 24 rondjes uit met een doorsnede van ongeveer 5 centimeter. Bak de scones in ongeveer 15 tot 20 minuten lichtbruin.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-09-2003
Hits: 2723
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig