Volg ons via
 

Inktviskoekjes

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor inktviskoekjes:
125 gr zachte margarine
125 gr suiker of suikervrije zoetstof
1 ei
3 el cacaopoeder
175 gr bloem
snoepjes voor de ogen van de inktvisjes

Ingrediënten voor het glazuur:
3 el poedersuiker
3 el gesmolten margarine
3 el citroensap

Bereidingswijze:
Doe de suiker en de margarine in een kom en roer met een houten lepel tot alles zacht is. Zeef de bloem en het cacaopoeder boven de kom. Voeg het ei toe en roer alles door elkaar. Maak met je handen een grote bal van het deeg. Wikkel de bal in plastic folie. Lek het ingepakte deeg een half uur in de diepvries of een uur in de koelkast. Rol het deeg dan tot kleine worstjes, druk die plat en snijd ze met een bot mes een paar keer in voor de poten. Trek de poten voorzichtig uit elkaar. Leg de inktvissen op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze in 10-12 minuten gaar. Laat ze een paar minuten afkoelen. Bestrijk de snoepjes met glazuur* en druk de snoepjes op de koppen van de inktvisjes als ogen.

* het glazuur maak je heel eenvoudig klaar. Voeg gewoon alle ingrediënten van het glazuur bij elkaar en roer het een tijdje.

Tip: Dit is een erg leuk recept om samen met de kinderen te maken.   
      De inktviskoekjes zijn ook erg leuk om te trakteren als je jarig bent!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 21-09-2003
Hits: 2650
Categorie: 
Taart en vlaai
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig