Volg ons via
 

Bento's de nieuwste lunch-trend

Bento | Alle redenen om Bento's te bereiden op een rij

Bento's zijn de nieuwste trend op het gebied van de lunch. Bento's worden volgens de Japanse traditie thuis gemaakt en bestaan traditioneel uit rijst, vis of vlees en één of meer rauwe of gekookte groente. Het is een lunch die met zorg wordt bereid om later op de dag op school of op het werk te nuttigen. Doorgaans smaakt de lunch niet alleen fantastisch, maar ziet het er ook nog eens prachtig uit door gebruik van verschillende, op elkaar afgestemde kleuren. 

De Bento wordt verpakt in een speciaal trommeltje, de Bento Box. Bento's zijn er in verschillende soorten en maten. De binnenkant is verdeeld in verschillende compartimenten voor de verschillende soorten eten die je meeneemt.

Er zijn een aantal redenen om je gewone broodtrommeltje te verruilen voor Bento's.

Gezond en Gebalanceerd

Bento's zijn gezond. Als je de lunchbox dagelijks zelf bereidt, weet je exact welke ingrediënten er in voorkomen. Dus gegarandeerd geen kleur-, geur- en smaakstoffen in je lunch. Je kunt ongelimiteerd variëren in groenten en vlees- en vissoorten. 

Zoals beschreven bestaat een Bento traditioneel uit rijst, vis of vlees en groente. Voeg er ook nog een stuk fruit aan toe en je hebt voldaan aan de schijf van 5. Met een Bento eet je dus altijd gevarieerd.

Afvallen

Bento's worden verpakt in doosjes met verschillende compartimenten. Door de beperkte ruimte kun je niet meer meenemen dan nodig is. Je eet dus nooit teveel. 

Helemaal hip!

De Bento boxes zijn in allerlei vormen en kleurtjes verkrijgbaar. Je bent dus gewoon superhip met je lunchbox. Even googlen op Bento Boxes en je komt alle mogelijke variaties tegen. Van animatiefiguren voor de kinderen tot mooie exemplaren voor de hippe dames en stoere voor de heren.

Rustgevend

Het voorbereiden van een Bento kost tijd. Veel tijd! Maar als je ervan houdt, kan het een rustgevend karweitje zijn. Het met zorg bereiden van de maaltijd en mooi opmaken vergt concentratie. Het resultaat kan erg bevredigend zijn.

Smaakvol

Je kunt je Bento's heel smaakvol bereiden. Gebruik je favoriete kruiden of voeg bijvoorbeeld eens een sausje toe tijdens de bereiding. Ook kun je variëren in soorten rijst en groente die je gebruikt.

Goedkoop

Je weet wat je eet en het is ook nog eens goedkoper dan lunchen in een restaurant. Geld besparen en lekker en gezond eten. Wat wil een mens nog meer?!

Redenen genoeg dus om de Bento's eens uit te proberen. Ben je overstag? Deel je favoriete Bento's recepten met onze bezoekers!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Afbeeldingen
  • bento1.jpg
  • bento2.jpg
  • bento3.jpg
  • bento4.jpg
1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 07-06-2011
Hits: 4511
Categorie: 
Overig
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Bento's, bentos, bento, lunchbox, lunch, gezonde lunch, bento's recepten