Volg ons via
 

Romige garnalensoep

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor romige garnalensoep
1 kg ongepelde garnalen
1 genipperde ui
1 bosje gesneden selderij
1 liter water
2 el boter
2 el bloem
1 el tomatenpuree
zout en peper
125 ml witte wijn
125 ml slagroom

Bereidingswijze:
Pel de garnalen en houdt een handje vol achter voor de garnering. Doe de rest in de keukenmachine. Pureer ze fijn. Doe de schillen met de ui en selderij met het water in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Kook dit ongeveer 20 minuten en laat het afkoelen. Giet de bouillon dan door de zeef. Smelt in de pan de boter en doe er de bloem, zout en peper naar smaak bij. Roer dit op laag vuur ongeveer 2 tot 3 minuten. Giet de bouillon erbij en blijf roeren tot de soep gebonden is en begint te koken. Voeg dan de tomatenpuree en de wijn toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nu de garnalenpuree en de room toe en verwarm dit. Pas op dat de soep nu niet meer gaat koken, anders gaat hij schiften.

Serveertip: serveer de soep met een klodder opgeslagen ongezoete slagroom en dunne reepjes citroenschil en de achtergehouden garnalen. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 03-10-2003
Hits: 2825
Categorie: 
Soepen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig