Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
Ingrediënten voor romige garnalensoep
1 kg ongepelde garnalen
1 genipperde ui
1 bosje gesneden selderij
1 liter water
2 el boter
2 el bloem
1 el tomatenpuree
zout en peper
125 ml witte wijn
125 ml slagroom
Bereidingswijze:
Pel de garnalen en houdt een handje vol achter voor de garnering. Doe de rest in de keukenmachine. Pureer ze fijn. Doe de schillen met de ui en selderij met het water in een pan en breng dit langzaam aan de kook. Kook dit ongeveer 20 minuten en laat het afkoelen. Giet de bouillon dan door de zeef. Smelt in de pan de boter en doe er de bloem, zout en peper naar smaak bij. Roer dit op laag vuur ongeveer 2 tot 3 minuten. Giet de bouillon erbij en blijf roeren tot de soep gebonden is en begint te koken. Voeg dan de tomatenpuree en de wijn toe en laat dit 10 minuten zachtjes pruttelen. Voeg nu de garnalenpuree en de room toe en verwarm dit. Pas op dat de soep nu niet meer gaat koken, anders gaat hij schiften.
Serveertip: serveer de soep met een klodder opgeslagen ongezoete slagroom en dunne reepjes citroenschil en de achtergehouden garnalen.
Toon meer reacties...