Geen samenvatting aanwezig bij conversie.
De australische keuken is een echte multiculturele keuken. Tenslotte zijn de meeste inwoners van Australië vanuit geïmmigreerd vanuit vele andere landen. Deze koude soep kennen wij ook uit de spaanse keuken, maar is in Australië ook zeer favoriet bij diegene die het hebben geprobeerd.
Ingrediënten voor Gazpacho:
- 1¼ kg rijpe tomaten ontveld en in stukjes gesneden
- 1 komkommer, geschild en grof geraspt
- 2 groene paprika's in stukjes gesneden
- ½ rode ui, gespeld en gesnipperd
- 2 el rode wijnazijn
- 250 ml extra virgin olijf olie
- 250 gr broodkruimels
- snufje zeezout
- 1 sneetje oud brood
- koud water
- eventueel voor garnering een geprakt hardgekookt ei
Bereidingswijze:
Houd een stukje paprika, komkommer en 1 tomaat achter voor garnering. Doe de rest van de groente met de ui, olie, azijn en de broodkruimels in de keukenmachine en pureer het tot een fijne massa. Doe het over in een grote schaal en zet het in de koelkast.
Maak de croutons. Doe wat olijfolie in een koekenpan en voeg, als de olie heet is, daar in stukjes (vierkant= croutons) gesneden brood aan toe en bak ze snel goudbruin. Laat de stukjes brood uitlekken op keukenpapier.
Doe de achtergehouden stukjes paprika, tomaat, komkommer, ei en croutons in aparte schaaltjes.
Als de soep door en door koud is geworden in de koelkast kun je hem aanlengen met koud water tot hij de gewenste dikte heeft. Om hem lekker koud te houden kun je er ook nog wat ijsblokjes doorroeren.
Zet de soep op tafel. Zet ook de bakjes met groente, olijfolie en zout op tafel. Ieder kan nu naar eigen smaak zijn soep aanvullen.
Serveertip: heerlijk bij warm weer met stokbrood.
Bereidingstip:In Spanje voegen ze aan de soep ook enkele knoflook-tenen toe.
Toon meer reacties...