Volg ons via
 

Zalmpaté

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Ingrediënten voor zalmpaté:
125 ml heet water
2 blaadjes gelantine
4 el mayonaise
1 blokje kippenbouillon
blikje rode of roze zalm
4 sjalotjes
peper en zout
125 ml room
2 tl citroensap
blaadjes sla

Bereidingswijze:
laat de blaadjes gelantine 5 minuten weken in koud water. Knijp ze daarna goed uit en doe ze met het hete water en het bouillonblokje in de keukenmachine, mix dit op de hoogste stand gedurende ongeveer 1 minuut. Voeg dan de inhoud van het blikje zalm toe (niet uit laten lekken), de sjalotjes, het citroensap, peper, zout en de mayonaise toe. Mix dit nog eens een minuut goed. Voeg dan de room toe en mix nogmaals gedurende ongeveer 30 sec.

Doe de puree in een licht ingevette vorm en laat het ongeveer twee uur opstijven. Doe het vervolgens op een bordje met wat blaadjes sla als garnering.

Serveertip: lekker bij toast of stokbrood.

tip
om de paté makkelijk uit zijn vorm te krijgen kun je de vorm even in heet water dompelen. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 03-10-2003
Hits: 5373
Categorie: 
Borrelhapjes
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig