Een heerlijke salade voor 4 personen.
Ingrediënten voor de aardappelsalade (4 personen):
1200 gr. Aardappelen
2 Geraspte zure appels
5 el Mayonaise
1/2 Rode paprika
250 gr. Ham in dikke plakken
1 Blikje fijne doperwtjes
2 Gesnipperde uitjes
Scheutje azijn
Scheutje appelsap
Aromat
Ingrediënten voor de garnering:
Tomaten
Augurken
Hardgekookte eieren
Bereidingswijze:
Schil en kook de aardappelen, laat ze afkoelen en stamp ze grof. Voeg de doperwtjes, blokjes paprika, blokjes ham, gesnipperde ui en de grof geraspte appels toe.
Maak als volgt een sausje: 5 el mayonaise, scheutje azijn, scheutje appelsap, peper en zout (of aromat).
Schep het sausje door de salade. Doe het geheel over in een grote schaal. Garneer de salade met schijfjes hardgekookt ei, plakjes tomaat en augurk. Laat de salade nog wat koud worden in de koelkast. De salade kan nu worden geserveerd.
Toon meer reacties...