Volg ons via
 

Bloemkool met kerriesaus

Bloemkool met kerriesaus | recept voor bloemkool met een sausje van kerrie.

Bloemkool eet je met een lekker sausje. Met dit recept voor bloemkool met kerriesaus weet je zeker dat je iets lekkers op tafel tovert.

Ingrediënten

1 bloemkool
30 gr boter
1 uitje
1 el kerrie
25 gr bloem
2 1/2 dl melk
zout
peper 

Bereidingswijze

De bloemkool schoonmaken, wassen en in ca. 15 minuten gaar koken in weinig water met zout. Maak in de kooktijd de saus. Fruit het gesnipperde uitje met de kerrie in de boter. Voeg vervolgens geleidelijk de bloem en de melk toe. Blijf roeren tot de saus is gebonden. Laat het sausje 8 minuten zachtjes koken (eventueel zeven) en breng het op smaak met zout en peper. 

Haal de bloemkool vervolgens met een schuimspaan uit de pan, laat het uitlekken en leg het op een verwarmde schotel. Giet het sausje erop.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 17-10-2003
Hits: 16393
Categorie: 
Groenten recepten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
bloemkool met kerriesaus, bloemkool recept, recept voor bloemkool, saus bloemkool, kerrie saus, kerriesaus