Een recept voor hutspot met paprikavlees
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen
- 1 kant en klaar hutspot pakket (plus eventueel 2 uien)
- 500 gr varkenspoulet
- 1 rode paprika
- 1 groene paprika
- 1 blikje tomatenpuree
- paprikapoeder
- peper en zout
- boter
- melk
Bereidingswijze:
De aardappelen schillen, wassen, in stukken snijden en tot gebruik onder water zetten. De paprika's wassen, drogen en halveren. De zaden en zaadlijsten verwijderen en de paprika in dunne reepjes snijden. De blokjes vlees met peper en zout bestrooien. In een pan een beetje boter verhitten en hierin de blokjes vlees rondom bruin van kleur bakken. De reepjes paprika toevoegen met de tomatenpuree en een beetje paprikapoeder. Een scheutje water toevoegen en alles 30 minuten zacht laten pruttelen. Geregeld roeren.
De aardappelen met de wortelen en (extra) uien met een beetje water en zout in 20 minuten gaar koken. Een beetje melk in een steelpan heet maken. De aardappelen, wortelen en uien afgieten en met een beetje hete melk fijnstampen.
De hutspot serveren (in de kookpan of overgedaan in een schaal) en het paprikavlees apart bij de hutspot serveren.
Toon meer reacties...