Volg ons via
 
 

Gepofte aardappel uit de magnetron

Gepofte aardappelen uit de magnetron | lekker aardappel recept voor het bereiden van aardappelen in de magnetron.

Het poffen van aardappels is een lekkere variatie voor het bereiden van aardappels. Je kunt de aardappels heel eenvoudig poffen in de magnetron.

Hoe maak je gepofte aardappelen in de magnetron?

Neem per persoon een flinke aardappel, liefst een kruimige soort. Prik de aardappel verschillende keren in met b.v. een satéstokje of een vork. Leg de aardappelen 5 minuten op vol vermogen op een bord in de magnetron. Draai na 5 minuten de aardappelen om, de kant die naar het midden van de magnetron wijst naar buiten laten wijzen (dus ze blijven met de onderkant op het bord liggen). Nog eens 5 minuten. Haal ze uit de magnetron en laat ze 10 minuten nagaren in een dubbelgevouwen schone theedoek of in aluminiumfolie.

Opdienen van de gepofte aardappelen

kruiselings insnijden, een beetje rul maken en een dot crème fraîche met verse tuinkruiden, knoflook, peper en zout of kruidenboter.

Smakelijk eten!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
1 reactie(s)
Jan Janssens (Gast)
Geplaatst op 20-03-2016 om 14:41

Ik doe net hetzelfde maar wikkel de aardappel in een blad keukenrol zodat de waterdamp word opgevangen en de aardappel niet uitdroogd in de magnetron.dit werkt perfect en de aardappel is volledig gaar.

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 13-02-2004
Hits: 61917
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
gepofte aardappelen magnetron, magnetron recept, recepten aardappelen, recepten aardappel, aardappels magnetron, aardappelen magnetron, gepofte aardappel
Gerelateerde artikelen