Volg ons via
 
 

Zuurkoolschotel 2

Met dit heerlijke zuurkoolstamppot gerecht weet je zeker dat iedereen smult.

Ingrediënten voor zuurkoolschotel: 

Aardappels en zuurkool zoals u gewend bent
500 gr Gehakt
Ui
Knoflook
Klein zakje gehaktkruiden van €0.25 of kruid zelf
Klein blikje tomatenpuree of tomatenketchup
Appelmoes, grote pot
Boter of olie
Verse gemengde groenten 

Bereidingswijze: 

Kook aardappelen, zuurkool en zout en maak een stamppot. Voeg er 1 eetlepel mosterd en melk bij. Knijp het  vocht van de zuurkool een beetje eruit. 

Intussen: gehakt rul bakken met wat boter, ongeveer 50 gr. Voeg gelijk met het gehakt de ui, knoflook, tomatenpuree en kruiden toe. Laat dit enkele minuten (ongeveer 3) smoren op zacht vuur. Voeg verse gemengde groenten toe en laat dit garen. Het mag niet te zacht worden. 

Voeg een beetje heet water toe (100 cc) even laten koken en vuur uit doen. Giet vlees/groente in een vergiet en vang jus op. Niet te lang er mag best wat overblijven bij je vleesmengsel. Jus in de stamppot en even flink mixen. De stamppot moet lekker op smaak zijn, dus voeg eventueel wat zout toe. 

Vet met wat boter een schaal of braadblik in. Doe de helft van de stamppot in de schaal. Verspreid het over de hele schaal. Giet daarover de appelmoes en voorzichtig het vlees-groentemengsel er boven op. Dan weer de rest van de stamppot voorzichtig verdelen op de vorige lagen. Maak het netjes en kras met een vork streepjes. Strooi wat paneermeel erover en dan de oven in. 

Geniet ervan! 

Zie ook onze andere zuurkoolrecepten! Klik hier voor een overzicht.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-10-2010
Hits: 4907
Categorie: 
Schotels
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Zuurkool, zuurkoolschotel, zuurkoolstamppot, zuurkool koken, zuurkool recept, zuurkool ovenschotel, zuurkool met gehakt,