Souvlaki | recept voor vleesspiesjes op zijn Grieks.
Souvlaki is een Grieks gerecht bestaande uit gekruide vleesspiesjes. Souvlaki is dan ook Grieks voor vleesspies. In Griekenland wordt het meestal op een pitabroodje geserveerd met friet en saus.
Natuurlijk hoef je voor souvlaki niet direct op het vliegtuig te stappen. Met dit recept maak je het zelf
Ingrediënten
4 el olijfolie
2 tenen knoflook uit de knijper
1 el rode wijnazijn
3 el gehakte verse basilicum
1,5 el gedroogde tijm
1,5 el gedroogde oregano
zout en versgemalen zwarte peper
Bereidingswijze
Meng bovenstaande ingrediënten in een grote schaal en voeg vervolgens hieraan toe: 800 gram mager varkensvlees in blokjes.
Laat dit alles 2 uur marineren in de koelkast.
Rijg vervolgens het vlees aan platte metalen pennen, bestrijk nog een keer met de marinade en rooster het in +/- 20 minuten gaar.
Om de maaltijd compleet te maken kun je er een griekse salade bij serveren met komkommer, olijven, uien, paprika etc.
De dressing maak je van:
mespunt: zout, zw. peper,suiker, oregano en knoflook
2 el vers citroensap
5 el olijfolie
Als je het nog gemakkelijker wilt maken, in de supermarkt zijn genoeg lekkere griekse bijgerechten (dolmades, witte kool salade etc.) te verkrijgen.
Eet 't, en je weet 't.
Met dank aan Ati
Toon meer reacties...