Volg ons via
 

Aardappelen bakken (opperdoezer)

Aardappels bakken | werkwijze voor het bakken van aardappelen.

Zelf gebakken aardappels smaken veel lekkerder dan voorgebakken aardappels uit de diepvries van de supermarkt. Ze zijn bovendien ook gezonder. Je gaat als volgt te werk. 

Schil of schraap de benodigde aardappelen (opperdoezer). Snijd ze in plakjes, blokjes of reepjes. Doe boter en/of olie in de in de pan. Laat het goed heet worden en doe dan de ongekookte aardappelen in de pan. Deksel er op en laat het 5 minuten doorbakken. Haal het deksel van de pan en bak alles af en toe omscheppend nog ongeveer 5 minuten gaar en bruin.

Stort de gebakken aardappelen in een vergiet of zeef bedekt met wat  keukenpapier, even uitlekken en zout het naar smaak. Het meeste vet blijft dan achter in het keukenpapier.

Lekker met frisse ijsbergsla, ei en mayonaise.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 25-11-2004
Hits: 6297
Categorie: 
Bijgerechten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
aardappels bakken, aardappelen bakken