Volg ons via
 

Erwtensoep 2

Erwtensoep | Recept voor échte erwtensoep

Ingredienten voor erwtensoep:
5-liter soeppan
2 pakken spliterwten
1 á 2 flinke hamschijven (mét been en spek) evt. varkenshiel, platte rib, halskarbonade, stuk spek, afhankelijk van wat er in de aanbieding is
kleine knolselderij
1á 2 preien
bosje selderij
maggiblokjes (van die kleine vierkante)
peper/zout
evt. rookworst

Bereidingswijze:
Spliterwten goed wassen en samen met het vlees in de pan doen. Tot 3/4 aanvullen met koud water en aan de kook brengen. Schuim eraf scheppen. Geraspte knolselderij, prei in ringetjes en grofgesneden selderij toevoegen. Op het kleinste gaspitje een paar uur heel zachtjes laten koken tot de spliterwten tot moes zijn en het vlees gemakkelijk in stukken uiteen te halen is. Ik roer liever niet teveel, want juist dan brandt de soep bij mij aan. Op smaak brengen met flink wat maggiblokjes, zout en peper. Voor de liefhebbers (ikzelf vind zónder lekkerder) rookworst in plakjes nog even meewarmen.
Lekker met grofvolkoren of roggebrood. Beleg dat brood met het spek en wat peper en zout.
Ongezond, maar héérlijk!

 

met dank aan Desiree en Anne-Mieke

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 18-02-2005
Hits: 2821
Categorie: 
Soepen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
erwtensoep, recept