Volg ons via
 

Weekmenu week 24 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 • Spiesjes op Chinese wijze*
 • Aardappelpuree
 • Taugé-salade*
 • Gebakken,zoete banaan met zure room

Spiesjes op chinese manier

400 gr.varkensvlees (hamlappen),8 el sojasaus,1 el suiker,teentje knoflook,peper en zout

Het vlees in dobbelsteentjes snijden.Een marinade maken van sojasaus,suiker,een uitgeknepen teentje knoflook en peper.De blokjes vlees enkele uren in de marinade laten staan.Het vlees uit de marinade halen,laten uitlekken en op spiesjes rijgen.De spiesjes onder een voorverwarmde grill (en onder voortdurend keren) in 15-20 minuten gaar laten worden.Af en toe eens met de marinade bestrijken.Pas na het roosteren met zout bestrooien.

Tauge-salade

250 gr.taugé,1 uitje,1 groene paprika.Voor de dressing; 4 el olie,2 el azijn,wat gemberpoeder,zout,peper.

De taugé wassen,alle groene velletjes verwijderen en laten uitlekken.Het uitje snipperen en de paprika in zeer dunne reepjes snijden.De dressing maken door alle ingredienten hiervoor door elkaar te kloppen.Taugé,ui,paprika en dressing door elkaar mengen en de salade,afgedekt,in de koelkast zetten.

Gebakken,zoete banaan

4 bananen,citroensap,4 el bruine suiker,boter om te bakken

De gepelde bananen met citroensap besprenkelen,door de bruine suiker wentelen en in de boter snel bruin bakken.Ze warm geven met een schaaltje zure room apart erbij.

Dinsdag

 • Eieren uit de oven*
 • Sla
 • Stokbrood
 • Yoghurt met vruchten

Eieren uit de oven

4 hardgekookte eieren,boter,150 gr.salami,2 rode paprika's,2 tomaten,4 el koffieroom,zout,peper,mespuntje mosterd,4 el geraspte kaas

De eieren pellen en in plakjes snijden.Een ovenvaste schotel met boter invetten,de plakjes ei,plakjes salami,in reepjes gesneden paprika's en de ontvelde in plakjes gesneden tomaten erin leggen.De room kloppen met zout,peper en mosterd en erbij gieten.De schotel met geraspte kaas bestrooien,hier en daar een klontje boter leggen en de schotel in een voorverwarmde oven 220C schuiven in 15 minuten.De bovenkant is dan goudgeel geworden en de inhoud warm.

Woensdag

 • Bouillon met toast
 • Aardappelsalade met tonijn*

Aardappelsalade met tonijn

750 gr.gekookte aardappelen,1 blikje tonijn in olie,1 ui,2 tomaten,1 rode en 1 groene paprika.Voor het sausje;4 el mayonaise,2 el azijn,2 el olie uit het blikje,zout,peper,snufje mosterd.Als garnering;blaadjes sla,2 hardgekookte eieren

De gekookte aardappelen in plakjes of blokjes snijden en vermengen met het verkruimelde visvlees,de zeer fijn gesnipperde ui,de ontvelde en in stukjes gesneden tomaten en de gesnipperde paprika's.Een sausje maken door alle ingredienten daarvoor door elkaar te kloppen.Het sausje door het aardappelmengseltje mengen en afgedekt een tijdje in de koelkast zetten.Op een platte schotel wat gewassen en uitgelekte blaadjes sla leggen,de salade erop leggen en garneren met partjes of plakjes hardgekookt ei.

Donderdag

 • Gebakken varkenslapje
 • Tuinboontjes met spekjes*
 • Nieuwe,gekookte aardappelen
 • Chocoladevla

Tuinboontjes met spekjes

2-3 kg tuinbonen in de schil,zout,50 gr.ontbijtspek,1 el boter,peper

De tuinbonen doppen,wassen en in kokend water met zout in 10-20 minuten gaar koken.De kooktijd is afhankelijk van de grootte en de ouderdom van de bonen.In de kooktijd van de bonen het spek in stukjes snijden en in een koekenpan in de boter uitbakken.De tuinboontjes afgieten en met de spekjes vermengen.Bestrooien met witte peper.

Vrijdag

 • Witte soep*
 • Gebakken tartaartjes
 • Wortelsla*
 • Gebakken aardappelen

Witte soep

35 gr.boter,30 gr.bloem,1 ltr.runderbouillon,50 gr.rundergehakt,zout,peper,klein blikje champignons,eierdooier,scheutje melk

De boter smelten,de bloem erbij roeren en vervolgens al roerende en scheut voor scheut de bouillon.Het gehakt mengen met wat zout en peper en er kleine balletjes van draaien.De gehaktballetjes in de soep doen en de soep 10 minuten zachtjes koken.Het blikje champignons met vocht toevoegen en warm laten worden.De eierdooier loskloppen met een scheutje melk,al kloppende een deel van de soep in een klein straaltje toevoegen en dit mengseltje (van het vuur af) bij de rest van de soep roeren.

Wortelsla

400 gr.bosworteltjes,sap van 1 citroen. Voor de dressing; 4 el kwark of zure room,sap van 1 sinaasappel,snufje suiker,mespuntje gemberpoeder,zout,peper.

De worteltjes schoonmaken,schrappen en raspen.Dit vermengen met citroensap.De dressing maken door alle ingredienten daarvoor door elkaar te roeren en door de worteltjes te mengen.De sla,afgedekt,een tijdje in de koelkast zetten.

Dit weekmenu komt van:
http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 18-06-2005
Hits: 1591
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig