Volg ons via
 

Weekmenu week 25 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 • Tomatensoep
 • Bloemkool op Chinese wijze*
 • Mie

Bloemkool op Chinese wijze

400 gr.mie,zout,1 bloemkool,2 el olie,300 gr.nasivlees,1 ui,sojasaus,2 el gehakte selderij

De mie gaar koken in water met zout.De gare mie afspoelen en uit laten lekken.De bloemkool schoonmaken,in roosjes verdelen en wassen.In de olie het nasivlees bruin bakken,de bloemkoolroosjes en een gesnipperde ui meebakken en alles met zout bestrooien.Vlees en bloemkool nog 5 minuten zachtjes bakken,de gare mie erbij doen en al bakkende verwarmen.Sojasaus naar smaak erdoor mengen en de schotel met gehakte selderij bestrooien.

Dinsdag

 • Macaroni met ui,tomaat en kaas
 • Yoghurt met aardbeien

Macaroni met ui,tomaat en kaas

5 uien,2 el boter,500 gr.tomaten,400 gr.macaroni,250 gr.geraspte kaas,zout,peper,snufje tijm,boter

De uien snipperen en in de boter zachtjes goudgeel bakken.De ontvelde tomaten in plakjes snijden en bij de uien doen.De macaroni gaar koken,afspoelen en laten uitlekken. De gare macaroni bij het tomaat-uimengsel doen,200 gr.van de kaas toevoegen met zout,peper en een snufje tijm en alles goed door elkaar mengen.Een ovenvaste schotel met boter invetten,de macaroni erin doen,de bovenkant met de rest van de geraspte kaas bestrooien,hier en daar een klontje boter leggen en de schotel in een voorverwarmde hete oven of onder een grill een bruin korstje laten krijgen.

Woensdag

 • Aubergine-omelet*
 • Brood
 • Fruit

Aubergine-omelet

2 aubergines,500 gr.tomaten,boter,zout,peper,teentje knoflook,2 el gehakte peterselie,6 eieren,6 lepels melk

De aubergines wassen en de kroontjes eraf snijden.De aubergines in blokjes snijden.De tomaten ontvellen en in stukjes snijden.De aubergines in de boter bruin bakken,zout en peper erover strooien,een teentje knoflook boven de pan uitknijpen en de tomaten toevoegen.De deksel op de pan leggen,het vuur laag stellen en alles zo'n 8 minuten zachtjes laten bakken en de peterselie erover strooien.De eieren met melk,zout en peper loskloppen.Het eiermengsel op de groenten gieten,het deksel weer op de pan leggen en de eieren laten stollen.

Donderdag

 • Gepaneerde kip met gebakken banaan*
 • Sla
 • Patat frites
 • IJs met aardbeien

Gepaneerde kip met gebakken banaan

1 braadkuiken,zout,cayennepeper,4 el bloem,2 eieren,8 el paneermeel,boter,4 bananen,citroensap,4 plakjes ontbijtspek

De kip in 8 stukken (laten) snijden,met zout en cayennepeper inwrijven.De stukken kip eerst door bloem wentelen,dan door losgeklopt ei en als laatste door de paneermeel.De kip in boter op een matig vuur knapperig bruin en gaar bakken in 20 minuten.In die tijd de bananen pellen en met citroensap besprenkelen.De kip uit de pan nemen,eventueel water boter in de pan doen en de bananen snel aan alle kanten bruin bakken.De bananen bij de kip leggen,de plakjes ontbijtspek krullerig bakken en op de bananen leggen.

Vrijdag

 • Groentensoep
 • Gebakken ham
 • Tuinboontjes met uiensaus
 • Aardappelpuree

Gebakken ham

4 plakken ham a 75 gr.,1 ei,1 lepel water of melk,paneermeel,40 gr.boter

Eventueel het randje vet van de ham snijden.Het ei loskloppen met water of melk.De ham eerst door ei wentelen,dan door paneermeel en de plakken snel in de boter aan beide kanten goudbruin en knapperig bakken.

Tuinboontjes met uiensaus

2-3 kg.tuinboontjes in de schil,zout,20 gr.boter,3 uien,20 gr.bloem,2 dl bouillon,1/2 dl koffieroom,peper,bonenkruid

De tuinboontjes doppen,wassen en gaarkoken in weinig water met zout in 10-25 minuten.De kooktijd is afhankelijk van de grootte en de ouderdom van de boontjes.In die tijd een sausje maken.De boter smelten,de gesnipperde uien daarin glazig bakken,de bloem erover stuiven en doorroeren.Al roerende de bouillon toevoegen en alles zachtjes 10 minuten laten koken.Het sausje door een zeef wrijven en warmen.De koffieroom erbij roeren,zout en peper en de gare en uitgelekte boontjes erdoor scheppen.De boontjes met bonenkruid bestrooien.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-06-2005
Hits: 1026
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig