Volg ons via
 

Weekmenu week 28 2005

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 • Lever met kruiden
 • Tomatensla
 • Gebakken aardappelen
 • Vanillevla met rode bessen

Lever met kruiden

4 leverplakjes van 75 gr.elk,zout,peper,paprikapoeder,40 gr. boter,100 gr.champignons,1 uitje of sjalotje,1 el gehakte peterselie,snufje tijm,1 el gehakte bieslook

De lever inwrijven met zout,peper en paprikapoeder en de lapjes in de boter aan beide kanten 5 minuten bakken.De lever uit de pan nemen en op een voorverwarmde schotel leggen.In de pan de in plakjes gesneden champignons,met een klein gesnipperd uitje snel bruin bakken,de kruiden erover strooien en dit mengseltje bij de lever leggen.

Tomatensla

400 gr.tomaten,1 uitje.Voor de dressing;2 el azijn,3 el olie,zout,peper,snufje suiker,mespuntje mosterd

De tomaten ontvellen en in plakjes snijden.Het uitje erop snipperen.Azijn,olie,zout,peper,suiker en mosterd door elkaar kloppen en de dressing op de tomaten gieten.

Dinsdag

 • Uiensoep
 • Sperziebonen met ham
 • Aardappelpuree

Uiensoep

500 gr.uien,40 gr.boter,30 gr.bloem,1 ltr.runder- of kippenbouillon,1 eierdooier,scheutje melk of room,peper,2 el gehakte bieslook

De uien schillen en in dunne ringen snijden.De boter smelten en daarin de uien zachtjes glazig smoren.De bloem erover stuiven en erdoor roeren en vervolgens scheut voor scheut de (warme) bouillon al roerende toevoegen.Blijven roeren tot de soep is gebonden.De soep zachtjes,20 minuten,met een deksel op de pan laten koken.Eventueel de soep door een zeef roeren.De eierdooier met een scheutje melk of room losroeren,een deel van de soep erbij roeren en dit mengseltje (van het vuur af) bij de soep in de pan doen.De soep op smaak brengen met peper en op het laatst de bieslook erop strooien.

Sperziebonen met ham

750 gr.sperzieboontjes,zout,50 gr.doorregen spek,1 ui,200 gr.gekookte ham,2 el gehakte peterselie

De boontjes schoonmaken,wassen,breken en gaar koken in weinig water met zout in 20 minuten.De boontjes afgieten.In de kooktijd van de boontjes het in stukjes gesneden spek in een grote pan uitbakken.De gesnipperde ui glazig bakken bij het spek en de in reepjes gesneden ham zachtjes bruin bakken.De boontjes erbij doen,alles goed door elkaar mengen en de boontjes met gehakte peterselie bestrooien.

 Woensdag

 • Gebakken varkenskarbonaadje
 • Tuinbonen met paprika
 • Gekookte aardappelen
 • Bessencoupe

Varkenskarbonaadjes met appel

4 varkenskarbonaden van 100 gr.,zout,peper,2 uien,2 appelen,60 gr.boter

De karbonaden met zout en peper inwrijven en in de boter snel aan beide kanten dichtschroeien.Ze zachtjes 10 minuten aan iedere kant nabakken.In die tijd de uien en appelen schillen.De uien in ringen snijden en de appelen in plakjes.Het vlees uit de pan nemen,warm houden op een verwarmde schotel en in dezelfde pan de ringen ui en plakjes appel goudbruin bakken.De ui met appel op het vlees leggen.

Tuinboontjes met paprika

2-3 kg tuinboontjes in de schil,zout,1 el boter,1 uitje,1 rode en 1 groene paprika,peper.

De tuinboontjes doppen,wassen en gaarkoken in weinig water met zout in 25 minuten.De boontjes laten uitlekken.In de kooktijd van de boontjes in een pan de boter laten smelten en daarin zeer zachtjes de gesnipperde ui en de in stukjes gesneden paprika's bakken tot ze zacht zijn (5 minuten).De ui met paprika's door de boontjes mengen en op smaak brengen met zout en peper.

Bessencoupe

400 gr.rode bessen,100 gr.basterdsuiker,bakje kwark,4 el melk of room,pakje vanillesuiker,4 el cornflakes

De bessen rissen,wassen en met de suiker wegzetten.De kwark met melk en vanillesuiker loskloppen.In glazen schaaltjes eerst 1 el cornflakes doen,daarop de bessen verdelen en daarop de kwark leggen.Eventueel met wat besjes garneren.

Donderdag

 • Gevulde kerriepannekoek
 • Yoghurt

Gevulde kerriepannekoek

Voor de pannekoeken; 3 eieren,250 gr.bloem,zout,1/2 ltr.melk,2 tl kerrie,boter om te bakken.
Voor de vulling: 200 gr.kipfilet,2 el boter,2 tl kerrie,1 ui,2 bananen,100 gr.kersen,klein blikje mandarijnen,klein blikje ananas

Van de eieren,bloem,zout,melk en kerrie een glad beslag kloppen.8 Pannekoeken ervan bakken en warm houden.In dezelfde pan de in reepjes gesneden kipfilet in de boter snel bruin bakken.Met zout en kerrie bestrooien,de gesnipperde ui meebakken,de in plakjes gesneden banaan toevoegen en bruin bakken.Het vuur laag zetten en de ontpitte kersen,de uitgelekte mandarijntjes en de uitgelekte stukjes ananas in de pan warm laten worden.De pannekoeken met dit mengsel vullen en direkt eten.

Vrijdag

 • Groentensoep
 • Macaroni met ei en ham

Macaroni met ei en ham

400 gr.macaroni,zout,150 gr.gekookte ham (een plak),2 el boter,4 eieren,zout,peper,geraspte kaas

De macaroni in ruim water met zout gaar koken,afspoelen en laten uitlekken.In een grote pan de in stukjes gesneden ham goudbruin bakken in de boter.De eieren loskloppen,bij de ham doen en al roerende laten stollen.Zout en peper erover strooien en de macaroni toevoegen.De macaroni onder omscheppen warmen.De macaronischotel rijkelijk met geraspte kaas bestrooien.Vooral heet serveren.

Dit weekmenu komt van:

http://groups.msn.com/hetgezelligehuishoudclubje

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-07-2005
Hits: 1583
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig