Volg ons via
 

Weekmenu week 2 2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Maandag
 • Runderlappen
 • Prei met wortel
 • Aardappelen

Prei met wortel

750 gr.winterwortelen,zout,750 gr.prei,margarine,peper,azijn

Snijd 750 gr.winterwortelen in plakken.Kook de groenten in wat water met zout 10 minuten.Snijd 750 gr.prei in ringen en doe de groenten bij de wortelen.Kook het geheel in 10 minuten verder gaar.Maak de groenten op smaak met wat margarine,peper,zout en wat azijn.

Dinsdag

 • Biefstuk tartaar
 • Bloemkool
 • Gebakken aardappelen

Biefstuk tartaar

4 tartaartjes,peper,zout,50 gr.margarine,6 el piccalilly,2 el koffiemelk

Bestrooi 4 tartaartjes met peper en zout.Bak ze in 50 gr.margarine in 7 minuten bruin.Leg ze op een voorverwarmde schaal.Schep 6 el piccalilly en 2 el koffiemelk in de pan en warm dit goed door.Schep de saus op het vlees.

Woensdag

 • Rijst met perziken

750 gr. varkenslappen,peper en zout,5 uien,1 blik perziken (1 ltr.),2 blikjes tomatenpuree,4 el ketjap,3 teentjes knoflook,2 tl sambal,olie 

Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel de knoflookteentjes en pers ze uit. Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op. Snijd de perziken in stukjes. Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken. Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.

Donderdag

 • Stoofvlees
 • Zuurkool met appels
 • Aardappelen

Stoofvlees

500 gr.stoofvlees,peper,zout,1 teentje knoflook,bloem, 60 gr.margarine,1/2 citroen,2 el ketjap,2 dl bouillon

Bestrooi 500 gr.stoofvlees met peper,zout,1 teentje uitgeperste knoflook en wat bloem.Bak het vlees in 60 gr.margarine bruin.Voeg het sap van 1/2 citroen,2 el ketjap en 2 dl bouillon toe.Stoof het vlees in 2 1/2 uur gaar.

Vrijdag

 • Witlof met kaas
 • Aardappelpuree
 • Braadworst

Witlof met kaas

750 gr. witlof,50 gr.boter,peper en zout,150 gr.Brie

Was de stuikjes witlof, snijdt een stukje van de onderkant en snijdt dan de struikjes door midden. Snijdt de harde kern uit de halve witlofstruikjes. Verhit de boter in een pan en leg hierin de halve struikjes witlof in. Bestrooi ze met peper en zout en bak de struikjes witlof in ongeveer 10 minuten aan beide kanten lichtbruin en gaar. Voeg een klein scheutje water toe. Snijdt de Brie in kleine stukjes, schep deze door de witlof en laat de Brie smelten.

Zoek je nog meer low-budgetrecepten,kom dan eens kijken bij:

http://groups.msn.com/Delow-budgetkeuken


 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-01-2006
Hits: 1681
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig