Volg ons via
 

Reclame-recepten week 13

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
400 gr.andijvie bij Dirk,Bas en Digros EUR 0.99
 
Andijvie au gratin
1 kg andijvie,zout,30 gr.boter,30 gr.bloem,2 1/2 dl melk,zout,peper,100 gr.ontbijtspek,50 gr.geraspte kaas,boter om in te vetten.
 
De struiken andijvie wassen,in reepjes snijden en weer wassen.De andijvie opzetten met aanhangend water,laten slinken en zout toevoegen.De andijvie goed laten uitlekken.Een sausje maken van de boter,de bloem en de melk,het sausje 5 minuten zachtjes laten koken,zout en peper naar smaak toevoegen en het sausje met de andijvie vermengen.De andijvie overdoen in een beboterde ovenvaste schotel.De plakjes ontbijtspek krullerig bakken in een koekenpan,op de andijvie leggen en de kaas erop strooien.De andijvie onder een grill of in een hete oven laten gratineren.
-----------------------------------------------------------------------------------
Broccoli: struik bij Dirk,Bas en Digros EUR 0.39 en bij Konmar 500 gr. voor EUR 0.99
 
Broccoli a la creme
750 gr.broccoli,zout.Voor de saus;20 gr.boter,20 gr.bloem,1/8 ltr.bouillon,1/8 ltr.melk of koffieroom,zout,peper,1 eierdooier,sap van 1/2 citroen

De schoongemaakte broccoli in 20 minuten gaar koken.Goed laten uitlekken.De saus maken met boter,bloem,bouillon en melk of koffieroom en het sausje 8 minuten zachtjes koken.De eierdooier loskloppen met weinig melk.Een deel van de saus er langzaam bijkloppen en van het vuur af dit mengseltje bij de rest van de saus kloppen.De saus op smaak brengen met zout en peper en het citroensap.De saus door de broccoli scheppen en alles waren laten worden,maar niet meer laten koken.
------------------------------------------------------------------------------------
Witlof: bij Plus 500 gr.EUR 0.49 en bij AH 500 gr. EUR 0.69
 
Gebakken witlof
750 gr.witlof,zout,2 eieren,4 el paneermeel,4 el geraspte kaas,boter om te bakken
 
De witlof schoonmaken en koken in water met zout gedurende 10 minuten.De struikjes zeer goed laten uitlekken.De eieren loskloppen met 2 el water of melk en de paneermeel met de geraspte kaas vermengen.De struikjes eerst door ei wentelen en vervolgens door paneermeel-kaasmengsel.Ze in ruim boter in een koekenpan aan alle kanten bruin en knapperig bakken.
----------------------------------------------------------------------------------
Bloemkool: Super de Boer EUR 1.49
 
Bloemkool-broccoli salade
1 klein bloemkooltje,zout,enkele schijfjes citroen,200 gr.broccoli,zout.Voor de dressing;1 hardgekookt ei,4 el olie,3 el azijn,snufje suiker,zout,peper,mespuntje mosterd
 
Het bloemkooltje schoonmaken en in roosjes verdelen.De roosjes goed wassen en enkele minuten koken in water met zout en wat plakjes citroen.De bloemkoolroosjes laten uitlekken en afkoelen.De broccoli schoonmaken,wassen en 10 minuten koken in water met zout.De broccoli laten uitlekken,afkoelen en wat kleiner snijden.Bloemkool en broccoli door elkaar mengen.De dressing maken door het ei met een vork te verkruimelen en de rest van de ingredienten erbij te kloppen.De dressing door de groenten mengen en de salade even koel wegzetten.
Lekker met gebakken aardappelen.
--------------------------------------------------------------------------------
IJsbergsla: bij Edah EUR 0.99
 
IJsbergsla met grapefruit
 

1/2 krop ijsbergsla,1 grapefruit,3 el yoghurt,1 sinaasappel,1 tl honing,peper,zout

Was 1/2 krop ijsbergsla en scheur de bladeren in stukken.Verdeel 1 grapefruit in parten en halveer ze.Maak een sausje van 3 el yoghurt,het sap van 1 sinaasappel,1 tl honing,peper en zout.Meng alles door elkaar.
--------------------------------------------------------------------------------
Varkensschnitzels: bij Super de Boer 500 gr.EUR 4.39 en bij C-1000 1 kg EUR 5.00

Varkensschnitzels
 
4 varkensschnitzels,1 ei,melk of water,paneermeel,zout,peper,50 gr.boter,1 citroen in 4 partjes gesneden
 
Wrijf de schnitzels in met zout en peper.Klop het ei los met een scheutje water of melk.Haal de schnitzels eerst door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.Bak ze 10 minuten in de hete boter mooi bruin.
Geef er partjes citroen bij.(Is niet noodzakelijk).
---------------------------------------------------------------------------------
Kippenbouten: bij Super de Boer 1 kg. EUR 2.99
 
Kippenbouten in gembersaus
4 kippenbouten,1 ui,1 prei,8 gemberbolletjes,zout,peper,2 tl paprikapoeder,50 gr.boter,1 dl gembersiroop,1 dl water,2 el maizena

Bestrooi de kippenbouten met peper, zout en paprikapoeder. Verhit de boter in een pan en bak hierin de kippenbouten in ongeveer 30 tot 40 mooi bruin en gaar. Maak ondertussen de ui schoon en snipper deze. Maak de prei schoon en snijdt deze in dunne ringetjes. Hak de gemberbolletjes fijn. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje. Haal de kippenbouten (als ze gaar zijn) uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de ui en de prei eventjes. Voeg dan het water en de gembersiroop toe en breng het aan de kook. Roer dan het maïzenapapje door de saus en blijf roeren tot de saus gebonden is. Voeg dan de gember toe, leg de kippenbouten in de saus en laat de bouten in de saus weer warm worden. Lekker met rijst.
-----------------------------------------------------------------------------
Verse worst of saucijzen: bij Super de Boer 1 kg. EUR 4.99 en bij Edah 1 kg. EUR 3.99

Saucijzen in mosterdsaus
4 saucijsjes,melk,paneermeel,40 gr.boter,30 gr.bloem,1/2 ltr.bouillon,2 el mosterd,zout en peper
 
De saucijsjes enkele tellen in heet water leggen,afdrogen en door melk en paneermeel wentelen.Ze in de boter aan alle kanten bruin bakken.De saucijsjes uit de pan nemen,de bloem bij de bakboter roeren en scheut voor scheut en onder goed roeren de bouillon toevoegen.Blijven roeren tot de saus is gebonden.De mosterd toevoegen en eventueel nog wat zout en peper.De saucijsjes in het sausje leggen,met een deksel op de pan 10 minuten stoven.
--------------------------------------------------------------------------------
Shoarmareepjes: bij C-1000 1,5 kg EUR 5.00

Shoarmaschotel
krop ijsbergsla,500 gr.shoarmareepjes,blikje ananas,1 bekertje zure room,1 el olie 
 
Maak de sla schoon en snijd deze in reepjes. Laat de ananas uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak hierin het shoarmavlees 10- 15 minuten. Roer dan de ananasstukjes erdoor en bak deze even mee. Schep dan de sla erdoor en de zure room. Laat alles goed warm worden. Lekker met rijst.
-----------------------------------------------------------------------------------
Hamlappen: bij C-1000 1 kg EUR 5.00

Hamlappen met kerriesaus
 
400g hamlappen,zout,peper,60 gr.boter,1 ui,2 el kerriesaus,1 prei,30 gr.bloem,2 dl bouillon,1 hardgekookt ei 
Bestrooi het vlees met peper en zout. Maak de ui en de prei schoon en snipper deze fijn. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees aan alle kanten mooi bruin. Haal dan het vlees uit de pan en fruit in het achter gebleven bakvet de ui, kerriepoeder en de prei eventjes. Roer dan de bloem erdoor en giet dan beetje voor beetje de bouillon er door. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Leg dan het vlees in de pan en laat alles 20 minuten zachtjes stoven. Prak het ei fijn en roer dit erdoor. Voeg zo nodig nog wat peper, zout en kerriepoeder toe.
----------------------------------------------------------------------------------
Kipfilet: bij C-1000 1 kg EUR 5.00 en bij AH 1 kg EUR 5.99
 
Kipfilet met ananas
400 gr.kipfilet,3 el olie,4 el zoete sojasaus,1 el citroensap,1 el sherry,zout,peper,2 el olie,klein blikje ananas,teentje knoflook,het ananassap uit het blikje,1 el sherry,gemberpoeder,maizana

Het kippenvlees in reepjes snijden.Een marinade maken van olie,sojasaus,citroensap,sherry,zout en peper en het vlees hierin een uurtje marineren.Het vlees uit de marinade halen (de marinade bewaren),drogen en in de olie snel aan alle kanten bruin bakken.De stukjes ananas erbij doen en warm laten worden.Vlees en ananas op een schotel leggen.Een teentje knoflook boven de pan uitknijpen,het ananassap,sherry en de marinade toevoegen,zout,peper en gemberpoeder naar smaak en het vlees en de stukjes ananas in de saus doen.Nog enkele minuten pruttelen.Het sausje met wat aangemaakte maizena binden.
-----------------------------------------------------------------------------------
Rundergehakt: bij AH 1 kg EUR 4.49
 
Gehaktrollade voor 2 dagen
 
600 gr.rundergehakt,zout,peper,1 ei,2 sneetjes wittebrood zonder korst,melk,100 gr.geraspte kaas,2 el gehakte peterselie,3 hardgekookte eieren,bloem,50 gr.boter,1/2 dl bouillon
 
Het gehakt aanmaken met zout,peper,ei,het in de melk geweekte en uitgeknepen brood,de kaas en de peterselie.Een ovale koek ervan vormen,daarop de gepelde eieren leggen en het gehakt goed om de eieren heenvouwen.De naad goed glad strijken.De rollade door bloem wentelen en in de boter aan alle kanten bruin bakken,de bouillon toevoegen en de rollade 45 minuten zachtjes stoven onder af en toe keren.De helft van de rollade in plakken snijden en warm serveren met de jus apart erbij.
 
Lekker met Chinese kool en gekookte aardappelen
 
Deze recepten komen van: 
 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-03-2006
Hits: 5467
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig