Weekmenu | Alle recepten voor week 1 2012.
Maandag
- Bietensalade*
- Gekookte aardappelen
- Hamlapjes
500g gekookte bietjes
2 appels
citroensap
1 ui
0,5dl yoghurt
0,5dl mayonaise
- Schil de bietjes en snijdt ze in blokjes.
- Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt de appels in blokjes en besprenkel deze met wat citroensap.
- Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn.
- Doe de bietjes in een schaal en schep er de appels en ui door.
- Meng in een kom de yoghurt en mayonaise door elkaar en schep deze door de bietensalade.
Dinsdag
- Roergebakken varkenslapjes*
- Rijst
500g varkenslappen
2 uien
1 courgette
2 eetlepels olie
1 eetlepel pesto
1dl room
peper
zout
- Snij het vlees in reepjes en bestrooi het met wat peper en zout.
- Maak de uien schoon en snijd ze in stukjes.
- Schil de courgette en snijd het in kleine blokjes.
- Verhit de olie in de wok en bak hierin het vlees mooi bruin.
- Voeg de uien en de courgette toe en bak deze even mee.
- Roer de pesto door de room en giet dit bij het vlees-groente mengsel.
- Laat het zachtjes 5-8 minuten zachtjes smoren. Lekker met rijst.
Woensdag
- Italiaanse andijviestamppot*
- Braadworsten
1kg aardappelen
zout
1dl melk
3 eetlepels groene pesto
750g andijvie
2 tomaten
4 runderbraadworstjes
50g boter
1 rode paprika
1 gele paprika
- Schil de aardappelen en was ze.
- Maak de andijvie schoon, snijdt ze in smalle reepjes, was ze en laat ze uitlekken.
- Ontvel de tomaten en snijdt ze in stukjes.
- Maak de paprika's schoon en snijdt ze in kleine reepjes.
- Kook de aardappelen in een pan met een beetje water en zout gaar.
- Verhit de boter in een pan en bak hierin de braadworstjes in 15 minuten mooi bruin en bijna gaar.
- Doe dan de paprikareepjes erbij en laat deze 5 minuten mee bakken.
- Verwarm in een steelpan de melk.
- Giet de aardappelen af en roer er de warme melk en pesto door.
- Schep de andijviereepjes en de tomaatstukjes door de aardappelpuree.
- Schep de stamppot in een schaal en schep er de worstjes en de paprikareepjes over.
Donderdag
- Biefreepjes met kaassaus en sla*
- Gebakken aardappelen
1 krop ijsbergsla
1 ui
1 rode paprika
500g bieflapjes
zout
peper
olie
4 eetlepels ketjap manis
1 bekertje crème fraiche
150g geraspte belegen kaas
- Maak de sla schoon, was ze, laat ze uitlekken en verdeel de blaadjes over een schaal.
- Maak de ui schoon en snipper deze.
- Maak de paprika schoon en snijd deze in kleine reepjes.
- Snijd de bieflapjes in reepjes en bestrooi ze met wat peper en zout.
- Verhit wat olie in een pan en bak hierin en bak hierin de biefreepjes mooi bruin.
- Voeg dan de ui en paprika toe en bak deze even mee.
- Giet er dan de ketjap door.
- Verwarm in een steelpan de crème fraiche en smelt hier de kaas in.
- Verdeel de biefreepjes over de sla en giet de kaassaus erover.
- Lekker met gebakken aardappelen.
Vrijdag
- Aardappelschotel met prei en kaas
750g aardappelen
2 appels
citroensap
3 preien
2 uien
2 teentjes knoflook
150g geraspte kaas
150g spekblokjes
olie
zout
peper
- Schil de aardappelen, was ze en snijdt ze in plakjes.
- Schil de appels, boor de klokhuizen eruit, snijdt de appels in stukjes en besprenkel deze met citroensap.
- Maak de prei schoon, snijdt deze in ringetjes, was deze en laat ze uitlekken.
- Pel de uien en knoflookteentjes en snipper deze.
- Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook glazig.
- Voeg de aardappelen toe en bak deze in ongeveer 10 minuten mooi bruin.
- Bak in een andere pan de spekblokjes uit.
- Doe de preiringetjes bij de spekblokjes en bak deze ongeveer 5 minuten mee.
- Schep het spek - preimengsel samen met de appelstukjes door het aardappel - ui mengsel.
- Breng dit mengsel zonodig op smaak met peper en zout.
- Vet een ovenschaal in en schep hierin het aardappel - preimengsel.
- Bestrooi het met de kaas en zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.
Bron: Koken zonder pakjes en zakjes
Toon meer reacties...