Volg ons via
 

Huishoudtaak dinsdag 20-6-2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

 
Bedden verschonen en matras keren en gordijnen,kussens,dekbedden wassen (of naar de stomerij brengen) 

Gordijnen

Gordijnen kun je beter niet in de wasmachine wassen,want door de wrijving met de wastrommel kunnen schuurvlekken (wit uitgeslagen vlekken) ontstaan.Wassen op de hand dus,in ruim sop op maximaal dertig graden met een zacht wasmiddel. Nooit wringen en boenen,nat ophangen.Velours gordijnen die gekreukeld of geplet zijn door het wassen,kin je benevelen met een plantenspuit.Houd de gordijnen gesloten tot ze droog zijn.

Vitrages van polyester

Deze moeten met de hand gewassen worden met een zacht wasmiddel.Niet centrifugeren of uitwringen;laat het overtollige water gewoon uitlekken en hang de vitrage vochtig op.

Tip:Vitrage kun je ook schoon krijgen met kunstgebittenreiniger;twee tabletten op een emmer water.Tijdje laten weken,goed uitspoelen en nat ophangen.

Kussens,dekens en dekbedden

De meeste kussens en dekbedden met een dons- of wolvulling kun je op zestig graden in de wasmachine wassen met een fosfaatvrij wasmiddel.Hang nooit kussens aan de waslijn,want dan zakt de vulling naar beneden en dan drogen ze niet.Droog ze daarom liggend op een wasrek of op een lage temperatuur in de wasdroger.Stop er twee tennisballen bij,om ze lekker luchtig te maken.Bij normaal gebruik hoef je dekbedden en kussens maar eens per jaar te wassen.Wollen dekens kunnen op een wolwasprogramma gewassen worden.Goed centrifugeren en uithangen op een waslijn.

Synthetische kussens en dekbedden

Deze kunnen over het algemeen op veertig of zestig graden in de machine gewassen worden,vaak kunnen ze ook in de droger.Speciale anti-allergiedekbedden kunnen minimaal op zestig,soms zelfs op negentig graden in de wasmachine en op hoge temperatuur in de droger.Tweepersoonsdekbedden zijn te groot voor een normale wasmachine.Die kun je in een extra grote machine (laten) wassen bij de wasserette,of je kunt ze naar de stomerij brengen.

Even een mededeling.

Er zijn verschillende leden van hier lid geworden op

http://groups.msn.com/Huishoudmail Als je je daar aanmeld,dan krijg je voortaan dit huishoudschema in je mailbox,maar zij hebben hun email-instellingen verkeerd staan.Die moet staan op Postvak IN.

Sorry,dat ik het op deze manier moet doen.Maar ik kan anders die leden niet bereiken.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-06-2006
Hits: 6321
Categorie: 
De Taak van Dag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig