Volg ons via
 

Huishoudtaak vrijdag 23-6-2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Hal vochtig afnemen-stofzuigen,paraplubak schoonmaken en toilet schoonmaken

Toilet schoonmaken

  • Ontkalk het toilet.Dat kan met een speciale toiletontkalker maar ook met pure schoonmaakazijn of een bruistablet voor kunstgebitten.Laat het ontkalkingsmiddel een nachtje of een paar uur weken.
  • Haal alle losstaande spullen uit het toilet (tijdschriften,wc-blokje,toiletrolhouder etc.)Gooi de prullenbak leeg;vervang het zakje of maak het bakje schoon met allesreiniger.Gooi het handdoekje en het wc-matje in de was op 60C.
  • Spuit wat toiletreiniger onder de rand,borstel de toiletpot goed uit met de wc-borstel en zet hem rechtop in de pot.Maak de toiletborstelhouder schoon met allesreiniger en droog hem na met extra stevige keukenrol.
  • Maak de muren en raamkozijnen schoon met een doekje en een sopje van allesreiniger in een sprayflacon.Vergeet het lichtknopje en de wc-rolhouder niet.Maak de muren droog met een schone oude theedoek.Neem ook de deur mee.Schoonmaken aan beide kanten;vooral rond de deurklink.
  • Maak het fonteintje schoon met allesreiniger en een schuursponsje,of als je veel last hebt van kalk,een speciaal sanitairmiddel.Poets vooral goed op het kraantje.Droogmaken met theedoek of keukenrol.
  • Haal de borstel uit de toiletpot en spuit het hele toilet in met allesreiniger.Maak eerst deksel en bril schoon,dan de buitenkant van de pot (ook de achterkant) en de rand.Zit er vuil rond de scharnieren,gebruik dan een oude tandenborstel voor de moeilijke plekjes.Maak als laatste de spoelknop schoon;daar zitten de meeste bacterien aan.
  • Maak de vloer schoon met een ruim sopje van heet water en allesreiniger.Gebruik twee emmers;eentje voor het sop en eentje waar je de mop of dweil in uitwringt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-06-2006
Hits: 1112
Categorie: 
De Taak van Dag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig