Volg ons via
 

Huishoudtaak donderdag 11-10-2007

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Woonkamer stoffen of vochtig afnemen (met de klok mee, stofzuigen/dweilen.
Verzorg de meubels in de woonkamer met een onderhoudsproduct.

Fluwelen bekleding;doop een borstel in keukenzout en borstel daar de stoel of bank voorzichtig mee af.Met een beetje shampoo op een doekje krijg je de meeste vlekken er ook uit.

Vetvlekken in stoffen bekleding kun je deppen met een mengsel van half water en half ammoniak.

Rotan meubels afborstelen met koud zout water.Snel afspoelen en buiten laten drogen.

Meubels van pitriet worden schoon met een sopje van fijnwasmiddel of verdunde ammonia.Daarna buiten laten drogen.

Leer:Meubels van lakleer kun je schoonmaken met de binnenkant van een bananenschil.Daarna met schone doek oppoetsen.Gladde leren meubels afnemen met een klamvochtige doek met gekookt water.Je moet het leer wel af en toe inwrijven met onderhoudsmiddel.Ruw leer,zoals suede of nubuck, kan niet tegen water,dus nooit natmaken.
Vuil en vlekken in leer moet je deppen met een sopje van fijnwasmiddel,daarna behandelen met schoon water.Balpenvlekken kun je voorzichtig wegpoetsen met wat spiritus.Vetvlekken eerst door wat talkpoeder laten absorberen.Laat de talk een lange tijd (een paar dagen)intrekken.

Hout:Afstoffen met een droge of eventueel klamvochtige doek.Vetvlekken veeg je weg met water en een scheut azijn of een paar druppels afwasmiddel op een doekje.Diepe vetvlekken op gewaxt hout kun je wegwrijven met spiritus.Brandvlekken en diepe waterkringen kun je voorzichtig wegschuren met wat metaalpolish op een doekje;wrijf met de richting van het hout mee.Daarna behandelen met boenwas of meubelpolish.Eiken meubelen krijg je mooi schoon met lauw bier,dat is beter voor het hout dan water.Kringen op eiken tafels kun je wegpoetsen met een mengseltje van slaolie en een paar druppels azijn.Goed inwrijven met een zachte doek.
Ongelakte houten meubels.Die moet je af en toe onderhouden met boenwas of meubelolie.Neem eerst de meubels af met een klamvochtige doek,maak ze droog en poets ze daarna op met boenwas of olie.Dun aanbrengen en met een schone zachte doek uitwrijven.
Soms ontstaan op in de was gezette meubels witte vlekken,dat komt door aanraking met water.Met de fohn maak je de was vloeibaar en krijgt het oppervlak weer een gelijkmatige kleur.
Zet onbewerkte grenen meubelen nooit in de olie,dan worden ze plakkerig.

Zelf boenwas maken:Smelt 80 gram bijenwas in een pannetje en neem het van het vuur.Voeg 2 deciliter witte terpentijn toe.Doe de was in een potje met een goed afsluitbaar deksel.Als de terpentijn verdampt en de was te dik wordt,warm de was dan au-bain-marie op en voeg al roerend wat terpentijn toe.


Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 10-10-2007
Hits: 7254
Categorie: 
De Taak van Dag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
woonkamer, onderhoud, meubels