Volg ons via
 

Weekmenu met reclame week 45 2015

Weekmenu

Maandag

Verse worst met pikante saus
Gekookte aardappelen zie reclame
Bloemkool zie reclame

500 gr. verse worst zie reclame
1 dl melk
4el paneermeel
50 gr. boter
25 gr. bloem
3 dl bouillon
2 el mosterd
mespunt suiker
enkele druppels Tabasco

---------------------------------------------------

Leg de worst 5 minuten in heet water, neem uit het water en laat drogen en afkoelen. Doe de melk in een schaaltje en strooi het paneermeel op een bord. Wentel de worst eerst door de melk en dan door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de worst in 15 minuten rondom bruin en gaar. Haal dan de verse worst uit de pan, leg hem op een schaal en houd hem warm. Roer de bloem door de bakboter en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Roer dan de mosterd, suiker en een paar druppels Tabasco door de saus. Breng de saus op smaak met peper en zout. Giet de saus over de verse worst.

Dinsdag

Ovenschotel van boerenkool
Speklappen zie reclame
1 kg aardappelen zie reclame
1 1/2 kg boerenkool zie reclame
150 gr. gerookte spekblokjes
2 dl melk
1 dl bouillon

-----------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Maak de boerenkool schoon, stroop deze en kook de boerenkool 10 minuten. Bak in een droge koekenpan de spekblokjes lichtbruin en krokant. Laat de boerenkool in een vergiet goed uitlekken, druk er met een houten lepel zoveel mogelijk vocht uit. Hak de kool grof. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk en wat nootmuskaat door. Schep in een kom de boerenkool, spekjes, bouillon en een snufje nootmuskaat door elkaar. Breng het mengsel op smaak met wat zout. Vet een ovenschaal in en schep hierin het boerenkoolmengsel. Doe de aardappelpuree in een spuitzak en spuit de puree op de boerenkool. Verdeel de boter in vlokjes over het gerecht. Zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200C tot er een bruin korstje is ontstaan.

Woensdag

Kipdrumsticks met sinaasappel
Gekookte aardappelen zie reclame
Spinazie zie reclame

4 kipdrumsticks zie reclame
4 el bloem
60 gr. boter
1 ui
3 dl sinaasappelsap
1 sinaasappel

---------------------------------------------------

Snijd de ui heel fijn. Meng wat peper en zout door de bloem en haal hier de kipdrumsticks door. Verhit de boter en bak hierin de kipdrumsticks mooi bruin. Voeg dan het sinaasappelsap en de ui toe, leg een deksel op de pan en laat de kip 35 minuten zachtjes sudderen. Schil de sinaasappel en snijd deze in plakjes. Leg de kipdrumsticks op een schaal, leg de plakjes sinaasappel eromheen en schenk een beetje van de sinaasappelsaus over de kip en geef er de rest apart bij.

Donderdag

Witlof royaal
Gekookte aardappelen zie reclame
1 kg witlof zie reclame
2 eieren
1 kg aardappelen
boter
nootmuskaat

------------------------------------------------------

Maak de witlof schoon, verwijder een gedeelte van de stronk, maar wel zo dat de struikjes heel blijven. Was de struikjes en kook ze in een pan met een beetje water en zout in 20 minuten gaar. Vet een ovenschaal in. Klop de eieren los en roer er beetje voor beetje de koffieroom door. Voeg dan wat peper, zout en nootmuskaat toe. Giet de witlof af en laat de struikjes op een vergiet goed uitlekken. Leg dan de struikjes naast elkaar in de ovenschaal en giet hier het eimengsel erover. Leg hier en daar een klontje boter en zet de schaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175C tot de eimassa is gestold.

Vrijdag

Kerrie-zuurkoolstamppot met rookworst

rookworst zie reclame
1 kg aardappelen zie reclame
1 dl melk
150 gr. spekblokjes
1 ui
1 teentje knoflook
400 gr. zuurkool zie reclame
75 gr. geraspte kaas
2 el kerriepoeder
1 klein blikje mandarijntjes

--------------------------------------------------

Kook de aardappelen gaar. Laat de zuurkool uitlekken. Laat de mandarijntjes uitlekken en bewaar het sap. Bak in een pan de spekblokjes uit. Doe dan de gesnipperde ui en knoflook erbij en fruit deze even mee. Voeg dan de zuurkool, kerriepoeder en het sap van de mandarijntjes toe. Breng dit aan de kook, leg een deksel op de pan en laat het 15 minuten zachtjes koken. Voeg dan de mandarijntjes en de kaas toe. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er peper en de melk door. Roer tenslotte het zuurkoolmengsel door de aardappelpuree.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 04-11-2013
Hits: 1034
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
verse worst, boerenkool, kipdrumsticks, witlof, zuurkool