Volg ons via
 
 

Huishoudtaak maandag 20-11-2006

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Keuken afsoppen en 1 keukenkastje schoonmaken.

  1. De buitenkant van de kastjes schoonmaken 
  2. Maak magnetron en oven schoon. 
  3. Maak tegeltjes,spoelbak,aanrecht en fornuis schoon.
  4. Ga even met een vochtig doekje over de afzuigkap.
  5. De vloer stofzuigen/dweilen.
Gasfornuis extra goede beurt geven.

Je gasfornuis en de roosters uit de oven kun je schoonmaken met een sopje van afwasmiddel, allesreiniger of met keukenreiniger.Leg over opgedroogd kookwater van rijst of pasta een kleddernat vaatdoekje of een laagje water.Even laten liggen,dan veeg je het zonder poetsen weg.Aangekoekte vlekken kun je eventueel met een schuursponsje met vloeibaar schuurmiddel wegpoetsen.Gebruik bij roestvrij staal geen schuurspons,want dat kan krassen geven.Zijn je branders zwart,week ze dan een tijdje in water met azijn en schuur ze daarna met een metaalsponsje.

Zijn de branders en roosters heel erg vet en aangekoekt en heb je geen zin om te poetsen?Neem een grote vuilniszak en doe hier de roosters en branders in.Zet in de zak een bak met pure ammoniak,knoop hem dicht en laat hem een etmaal buiten staan.Het vet is dan veel gemakkelijker weg te poetsen.Als het materiaal het toestaat,kun je de roosters ook in de afwasmachine zetten.

Vergeet ook de regelknoppen niet.Haal af en toe de regelknoppen los,zodat je het frontje goed kunt schoonmaken,en leg ze een tijdje te weken in een badje heet water met soda.Daarna kun je ze makkelijk schoonvegen met keukenrol.Hoekjes,randjes en gaatjes krijg je weer schoon met een satéprikker of tandenborstel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 19-11-2006
Hits: 863
Categorie: 
De Taak van Dag
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
Overig