Volg ons via
 

Lowbudget weekmenu week 9 2017

Weekmenu week 9

Door omstandigheden komen de prijzen wat later deze week.
Maar hier is alvast het weekmenu en dan zonder prijzen.

Maandag
-------------
1 kg rode kool
1 ui
50 gr. spekblokjes
1 dl bouillon
kaneel
snufje suiker
1 el azijn
1 appel
gekookte aardappelen
speklapjes

Schaaf de rode kool en snipper de ui. Bak het spek langzaam uit en bak dan de ui mee tot die glazig ziet. Voeg de rode kool, de bouillon, zout en peper, iets kaneel en een snufje suiker toe. Laat de rode kool 25 minuten zachtjes koken. Schil de appel en snipper hem fijn. Roer de appel met de azijn door de rode kool en laat het geheel goed warm worden.

Dinsdag
-----------
Rijst met kip

250 gr. rijst
3 el olie
350 gr. kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr. champignons
1 el ketjap
2 tomaten
groente naar keuze.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ontvelde tomaten in plakjes. Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet bruin en gaar. Voeg dan de ui, champignons en knoflook toe en bak dit 5 minuten. Schep de rijst door de kipfilet en voeg de ketjap, wat peper en zout toe. Laat dit nog 5 minuten zachtjes bakken. Garneer met plakjes tomaat. Geef hierbij nog een groente naar keuze.

Woensdag
---------------
Stamppot savooienkool

1 kg aardappelen
1 kg savooienkool
1 ui
1 dl melk
olie
200 gr. ham
1,5 el mosterd
100 gr. geraspte kaas

Kook de aardappelen gaar. Snijd de kool in kleine reepjes. Snipper de ui. Snijd de ham in blokjes. Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de ui even. Doe de kool erbij en roerbak deze 5 minuten. Schep dan de hamblokjes erdoor. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, geraspte kaas, mosterd en peper door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Donderdag
--------------
Gebakken aardappelen met shoarmavlees

1 kg aardappelen
1 el paprikapoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
500 gr. shoarmavlees
boter
Sperziebonen

Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in plakjes. Kook ze 5 minuten en giet dan af. Snipper de uien en knoflookteentjes. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit in een pan wat boter en fruit hierin de uien en knoflook even. Voeg dan de paprika en de prei toe en bak dit even mee. Doe het shoarmavlees erbij en laat dit 10 minuten meebakken. Verhit in een andere pan wat boter en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin en gaar. Schep het shoarma-uimengsel door de aardappelplakjes en roer dit goed door elkaar. Voeg zonodig nog wat peper en zout toe.

Vrijdag
---------
Kerriemacaroni

400 gr. macaroni
500 gr. gehakt
3 uien
1 rode paprika
olie
40 gr. boter
40 gr. bloem
1,5 dl bouillon
1 el kerrie
1 klein blikje ananasstukjes

Snipper 2 uien en snipper 1 ui heel fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Laat de ananas uitlekken. Kook de macaroni en laat uitlekken. Verhit wat olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan 2 gesnipperde uien toe, de paprika en wat peper en zout. Laat dit een paar minuten meebakken en voeg dan de macaroni toe. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijn gesnipperde ui en de kerrie. Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan de ananasstukjes door. Schep de kerriesaus door de macaroni.

Zaterdag
------------
Spiegelei met paprika en champignons

4 eieren
boter
1 groene paprika
1 rode paprika
100 gr. champignons
nootmuskaat.
volkorenbrood

Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin even de paprika's. Voeg de champignons toe, bak deze ook even mee en bestrooi het met peper, zout en nootmuskaat. Breek hierop de eieren en bak ze, maar laat de dooiers heel.

Zondag
----------
Koolvis met venkelsaus

400 gr. koolvisfilet
1 venkelknol
boter
citroensap
bloem
1,5 dl koffieroom
aardappelpuree

Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes, ook de blaadjes. Was de koolvis, droog hem al en besprenkel hem met citroensap. Bestrooi de vis met peper en zout en wentel hem door de bloem. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de venkelstukjes. Voeg dan de room toe en laat het zachtjes 10 minuten stoven. Verhit wat boter in een andere pan en bak hierin de vis mooi bruin, draai dan de hittebron laag en laat de vis nog 5-8 minuten zachtjes bakken. Leg de vis op een schaal en schep de venkelsaus erover. Lekker met aardappelpuree.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 26-02-2017
Hits: 1582
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
rode kool, savooienkool, venkel, macaroni, rijst, eieren