Volg ons via
 

Lowbudget weekmenu week 14 2017

Weekmenu

Maandag
------------
Bloemkool in tomatensaus

1 bloemkool
1 teentje knoflook
4 tomaten
1 dl bouillon
1 ui
2 el olie
saucijsjes
aardappelpuree

Verdeel de bloemkool in roosjes, was deze en laat uitlekken. Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg dan de tomaten en bloemkool toe en bak dit even mee. Roer de bouillon erdoor en laat het zachtjes stoven tot het beetgaar is. Maak op smaak met zout en peper. Lekker met saucijsjes en aardappelpuree.

Dinsdag
-----------
Andijvie met sambal

750 gr. andijvie
200 gr. spekblokjes
2 uien
2 teentjes knoflook
1 el sambal
2 tomaten
rijst

Snijd de andijvie in smalle reepjes. Was de reepjes en laat ze uitlekken. Snipper de uien en knoflookteentjes. Snijd de tomaten in stukjes. Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg dan de uien en knoflook toe en fruit deze even mee. Roer de sambal erdoor. Schep de andijviereepjes erdoor en laat deze 5 minuten meebakken. Voeg de tomatenstukjes toe en laat deze warm worden. Lekker met rijst.

Woensdag
--------------
Stamppot sperziebonen met gehakt

1 1/2 kg aardappelen
nootmuskaat
1 dl melk
500 gr. sperziebonen
100 gr. gerookte spekblokjes
400 gr. gehakt half om half
1 rode paprika
3 el tomatenketchup

Snijd de paprika in kleine reepjes. Kook de aardappelen gaar. Kook de sperziebonen gaar. Bak de spekblokjes uit. Voeg dan het gehakt toe en bak dit rul en lichtbruin. Doe de paprika erbij en bak deze even mee. schep de tomatenketchup erdoor en breng het gehaktmengsel op smaak met zout en peper. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk door. Breng de aardappelpuree op smaak met peper en nootmuskaat. Giet de sperziebonen af en schep deze door de aardappelpuree. Schep het gehaktmengsel door de stamppot.

Donderdag
---------------
Witte kool met kerrie

1 ui
2 el kerriepoeder
2 el boter
750 gr. witte kool
1 el bloem
scheutje bouillon
gebakken kaasplakken
gebakken aardappelen

Snipper de ui fijn. Snijd de kool in reepjes. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui en kerriepoeder. Voeg de kool toe en bak deze al omscheppend even mee. Doe er dan een scheutje bouillon en wat zout bij. Leg een deksel op de pan en laat de kool in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Lekker met een gebakken kaasplak en gebakken aardappelen.

Vrijdag
---------
Macaronischotel

400 gr. macaroni
boter
1 ui
250 gr. ham
1 blik gepelde tomaten
75 gr. geraspte kaas
roerbakgroenten

Kook de macaroni en laat uitlekken. Snipper de ui. Snijd de ham in blokjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin even de ui. Bak dan de hamblokjes even mee. Voeg de inhoud van het blik tomaten (ook het vocht) erbij. Strooi er zout en peper over. Vet een ovenschaal in. Meng de macaroni door het sausje en meng er het grootste gedeelte van de geraspte kaas door. Schep de macaroni in de ovenschaal en bestrooi het met de rest van de geraspte kaas. Leg hier en daar een klontje boter. Zet de schotel 20 minuten in een voorverwarmde oven.

Zaterdag
-------------
Eierragout met rijst en doperwtjes

1 tl kerriepoeder
40 gr. boter
40 gr. bloem
4 dl bouillon
2 el koffieroom
4 eieren
100 gr. champignons
rijst
blik doperwtjes

Kook de eieren en snijd ze in stukjes. Snijd de champignons in plakjes. Kook de champignons in een pan met wat water 5 minuten en laat ze dan uitlekken. Verhit in een pan de boter en fruit hierin even de kerriepoeder. Roer de bloem erdoor en giet dan beetje voor beetje de bouillon erbij. Blijf roeren tot er een gebonden saus is. Maak de saus op smaak af met peper en zout. Roer er dan de koffieroom, eieren en champignons door. Lekker met rijst en dopertjes.

Zondag
----------
2 courgettes
2 uien
2 teentjes knoflook
4 tomaten
1 tl Provencaalse kruiden
4 el olie
gehakte peterselie
aardappelpuree
koolvis

Snijd de courgette in blokjes. Snipper de uien en knoflookteentjes. Snijd de tomaten in stukjes. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de uien en knoflook even. Voeg de tomaten, Provencaalse kruiden, zout en peper toe en giet er een kopje water bij. Breng het aan de kook, leg een deksel op de pan en laat de groenten 10 minuten zachtjes stoven. Bestrooi het met peterselie. Lekker met aardappelpuree en koolvis.

Bron: https://www.facebook.com/groups/lidlkortingenenrecepten/ 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 02-04-2017
Hits: 3162
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
bloemkool, sperziebonen, courgette, andijvie