Volg ons via
 

Jouw ideale schoonmaakschema

Jouw ideale schoonmaakschema | Bespaar tijd en geld met een georganiseerd uit

Jouw ideale schoonmaakschema

Een schoon en opgeruimd huis is niet alleen fijn om in thuis te komen. Er bestaat bewijs voor het feit dat een huis dat op orde is en schoon is jouw gehele gezondheid kan beïnvloeden. Rust in huis staat gelijk aan rust in het hoofd en tijd om te focussen op de zaken die belangrijk voor je zijn. Heb je een drukke baan, veel te maken met spanningen of leid je een druk leven over het algemeen? Dan is het nog fijner om in een minimum aan tijd jouw huis bij te houden. Dit bespaart uiteindelijk tijd, zorgt ervoor dat je jouw kostbare vrije tijd niet kwijt bent aan het opruimen en schoonmaken in het weekend en geeft rust.

Met een minimum aan tijd jouw huis op orde
Met een aantal kleine regels in huis voor jezelf en voor jouw eventuele partner en kinderen kun je jezelf een berg werk besparen wat betreft het bijhouden van het huis. Ga nooit naar bed met een aanrecht of gootsteen vol afwas. Tijden het koken vul je de gootsteen met sop, na het eten gooi je de vaat hierin. Heb je een vaatwasser? Na het eten direct de borden afspoelen en in de machine plaatsen. Voor het naar bed gaan was je snel af of zet je de machine aan. Clean as you go! Tijdens het koken direct gebruikte pannen afwassen en vuil opruimen scheelt veel werk.

Bespaar geld met een georganiseerd huis
Van de zorgverzekering tot de boodschappen en andere vaste lasten; het leven is duur genoeg. Check ieder weekend de koelkast, gebruik resten groente en wees op de hoogte van de inhoud van de voorraadkast. Je zult verrast zijn door de vele spullen die je in huis hebt. Gebruik ze voor je nieuwe boodschappen koopt! En er zijn nog meer manieren om geld te besparen in het huishouden.

Bespaar geld binnen het huishouden
Gooi kleding en schoenen niet zomaar weg bij hardnekkige vlekken. Gebruik een handige vlekkengids en voorkom kosten door het kopen van nieuwe kleding. Maak eigen huishoudmiddelen en maak gebruik van goedkope reinigers zoals schoonmaakazijn en soda. Beter voor het milieu en de beurs. Vergelijk vaste lasten zoals de zorgverzekering en de stroomleverancier jaarlijks.

Maak een huishoudschema
Door noodzakelijke taken te verdelen wat betreft het huishouden kun je met een handig schoonmaakschema iedere dag binnen tien minuten het huis op orde houden. Een voorbeeld; Op de maandag neem je stof af en doe je de was, op dinsdag neem de de badkamer of slaapkamers onder handen etc. Dat scheelt enorm veel tijd en geeft rust in huis. Iedere dag een aantal kleine taken verrichten zorgt ervoor dat je aan het einde van de week klaar bent en kunt genieten van een rustig weekend met tijd voor leuke dingen en ontspanning!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 29-10-2019
Hits: 1381
Categorie: 
Schoonmaakschema's
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Schoonmaakschema, organiseren, huishouden