Volg ons via
 

Goedkoop weekmenu week 17 2009

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag
  • Gebakken lever met champignons
  • Gebakken krieltjes
  • Sperziebonen
400 gr. leverlapjes, zout, peper, bloem, 50 gr. boter, 250 gr. champignons, 1 klein uitje, gehakte peterselie

De leverlapjes zouten en peperen en door de bloem wentelen. Ze in de boter aan alle kanten bruin bakken, het vuur wat temperen en iedere kant (afhankelijk van de dikte van de lapjes) nog 3-5 minuten zachtjes bakken. De lever uit de pan nemen en warm houden. De in plakjes gesneden champignons in dezelfde pan, samen met een zeer fijn gesnipperd uitje, op hoog vuur bruin bakken. De champignons bij de lever leggen en het geheel bestrooien met gehakte peterselie.

Dinsdag
  • Spaghetti met worst
400 gr. spaghetti, zout, 400 gr. braadworst, 2 uien, 2 blikken gepelde tomaten op sap, blaadje laurier, zout en peper, geraspte kaas

De spaghetti koken. In die tijd de saus maken. De braadworst van het velletje ontdoen en het binnenste al roerend bakken. Vet toevoegen is niet nodig, het vet uit de worst is voldoende. De gesnipperde uien meebakken, de gepelde tomaten met sap toevoegen en de tomaten wat kleiner maken met een houten lepel. Het blaadje laurier erbij doen,wat zout en peper en alles met een deksel op de pan zachtjes 10 minuten stoven. Het blaadje laurier uit de pan nemen. De spaghetti en de saus apart serveren met geraspte kaas erbij.

Woensdag
  • Karbonaadjes met mosterd
  • Gebakken aardappelen
  • Erwtjes en worteltjes
4 varkenskarbonaadjes, zout en peper, mosterd, 80 gr. boter

De karbonaadjes met zout en peper bestrooien en met mosterd bestrijken. Het vlees in de boter snel aan beide kanten bruin bakken, het vuur lager zetten en de karbonaadjes aan iedere kant nog 8 minuten bakken.

Donderdag
  • Aardappel-preischotel met cervelaat
800 gr. aardappelen geschild en in plakjes, 600 gr. prei in ringen, 200 gr. cervelaatworst in stukjes, 1 pot aardappel anders tuinkruiden/knoflook

Verwarm de oven voor op 200C. Leg 1/3 van de aardappelen in de ovenschaal en verdeel er de helft van de prei en de helft van de cervelaat over. Maak zo nog een laag van de aardappelen, de prei en de cervelaat. Dek af met de resterende aardappelplakjes. Schenk de AardappelAnders erover en bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
Tip: ikzelf doe de aardappelen altijd 7 minuten koken.

Vrijdag
  • Hamburgers
400 gr. mager rundergehakt, 1 ui, zout, peper, 1 ei, 8 ronde bolletjes, boter om te bakken, 2 uien in ringen gesneden

Het gehakt aanmaken met een zeer fijn gesnipperde of geraspte ui, zout, peper en het ei. 8 Platte koeken ervan vormen en deze onder een voorverwarmde grill of met zo weinig mogelijk vet in een koekenpan snel bruin bakken. De opengesneden broodjes even onder de grill of in de koekenpan leggen (met de opengesneden kant naar de grill toe, of in de koekenpan). De bruin gebakken gehaktkoekjes erop leggen. Snel de in ringen gesneden uien bruin bakken en over de hamburgers verdelen. Geef er mosterd of tomatenketchup bij.

Bron: Supergoedkope Recepten

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 19-04-2009
Hits: 1803
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig