Volg ons via
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 48

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

  Maandag

Worteltjes met room
Aardappelpuree
Slavinken zie reclame

750 gr. worteltjes bij Lidl 1 kilo voor 0.39,  zout, klontje boter, 1/2 dl room, 1 eierdooier, 2 el gehakte peterselie

De worteltjes schoonmaken, wassen en opzetten met weinig kokend water en zout, waaraan een klontje boter is toegevoegd. De worteltjes in 15 minuten gaar koken. Vrijwel al het vocht moet nu zijn verdampt. De eierdooier met de room loskloppen van het vuur af. Dan weer verwarmen, maar niet laten koken. De worteltjes met de gehakte peterselie bestrooien.

Dinsdag

Stamppot ijsbergsla met eieren

1 1/2 kg aardappelen, 1 krop ijsbergsla zie reclame 1 ui, 4 eieren, 150 gr. spekblokjes, 1 dl melk, peper en zout, nootmuskaat, 2 el azijn

Kook de geschilde aardappelen gaar. Snijd de gekookte eieren in blokjes. Bak de spekblokjes uit. Maak de sla schoon en snijd deze in smalle reepjes. Snipper de ui heel fijn. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, azijn, peper en nootmuskaat door. Schep dan de spekblokjes, sla, ui en de eieren door de aardappelpuree. Laat de stamppot nog even goed warm worden.

Woensdag

Appelpannenkoeken

3 appels, boter, suiker, kaneel, 300 gr. zelfrijzend bakmeel, snufje zout, 1 ei, 1/2 ltr. melk

Van het bakmeel, zout, ei en melk een glad beslag kloppen. De appels schillen, uitboren en in plakken snijden. In een grote koekenpan een laag beslag gieten, daarin plakken appel drukken en de onderkant goudbruin bakken (de bovenkant is dan droog). De pannenkoek keren en ook de andere kant goudbruin bakken. De pannenkoeken aan tafel met een mengsel van suiker en kaneel bestrooien.

Donderdag

Zuurkool met gehakt en uien
Gekookte aardappelen

1 pakje zuurkool zie reclame 500 gr. uien, 400 gr. gehakt, gekookte aardappelen

Bak het gehakt rul. Kook de zuurkool. Bak de uien. Meng dit alles door elkaar.
Bron: Omi_van_vesna1995

Vrijdag

Champignonrijst

300 gr. rijst, 300 gr. varkenslapjes, 50 gr. boter, 1 ui, 250 gr. champignons, zout en peper

Snijd het vlees in blokjes en bestrooi het met wat zout en peper. Snipper de ui fijn. Snijd de schoongemaakte champignons in plakjes. Kook de rijst. Als de rijst gaar is giet hem dan af en laat uitlekken. Verhit de boter in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin. Voeg de ui toe en laat dit alles in 15 minuten gaar worden. Voeg dan de champignons erbij en bak deze 5 minuten mee. Schep dan de gare rijst door het ui-champignonmengsel. Breng het op smaak met peper en zout.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 22-11-2009
Hits: 1063
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig