Volg ons via
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 7 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Stamppot rode kool
Speklapjes zie reclame

1 kg aardappelen zie reclame
zout en peper
nootmuskaat
2 dl melk
50 gr. boter
750 gr. rode kool zie reclame
1 ui
scheutje azijn

Kook de geschilde aardappelen gaar. Snijd de rode kool heel fijn. Snipper de ui fijn. Maak de melk warm. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Roer de warme melk, peper, nootmuskaat en de boter door de aardappelpuree. Schep dan de rode kool en het ui erdoor. Roer er nog een scheutje azijn door.

Dinsdag

Vleescurry
Rijst
Doperwtjes

400 gr. snelkookrijst
275 gr. diepvriesdoperwten
zout en versgemalen peper
400 gr. nasi/bamivlees zie reclame
3 el kerriepoeder
1 1/2 el bloem
50 gr. boter
1 teentje knoflook
2 tomaten
200 ml volle yoghurt
2 bananen zie reclame

Kook de rijst en doperwtjes gaar. Snijd het vlees in kleine blokjes en bestrooi deze met zout, peper, kerriepoeder en bloem. Bak het vlees in de boter in 6 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en pers de knoflook erboven uit. Snijd de tomaten in vieren. Voeg de yoghurt samen met de tomaten toe. Laat de vleescurry 15 minuten heel zachtjes stoven en breng op smaak met zout en peper. Voeg wat water toe als de saus te dik wordt. Snijd de bananen in plakjes en schep ze op het laatst door de saus. Geef de curry samen met de rijst en doperwtjes.

Woensdag

Aardappelen met rookworst

150 gr. spekblokjes
750 gr. aardappelen
1 ui
1 prei
2 winterwortelen zie reclame
1 grote rookworst zie reclame
4 augurken

Snijd de geschilde aardappelen in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Snijd de prei in ringetjes, was deze en laat ze uitlekken. Snijd de wortels in dunne plakjes. Snijd de rookworst in plakjes. Snijd de augurken in plakjes.Bak in een pan de spekblokjes uit. Voeg dan de ui en de aardappelblokjes toe, leg een deksel op de pan en laat ze 10 minuten zachtjes bakken, wel regelmatig omscheppen. Voeg dan de prei en winterwortel toe en laat dit onder regelmatig omscheppen nog 10 minuten bakken. Schep dan de augurken en plakjes rookworst erdoor en laat deze warm worden.

Donderdag

Macaroni met broccoli

200 gr. spekblokjes
1 teentje knoflook
350 gr. broccoli zie reclame
350 gr. macaroni
1 dl slagroom
zout en peper
35 gr. geraspte Parmezaanse kaas

Pers het knoflookteentje uit. Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en laat ze uitlekken. Kook de macaroni en laat daarna uitlekken. Bak de spekblokjes uit en fruit daarna de knoflook erbij. Doe er dan de broccoli bij en laat het 10 minuten zachtjes smoren. Schep dan de macaroni en de slagroom door de broccoli. Laat alles goed warm worden. Bestrooi het met de kaas.

Vrijdag

Aardappelpannenkoek met spek
Witlofsalade zie reclame

500 gr. aardappelen
olie
2 uien
100 gr. ontbijtspek
100 gr. bloem
3 eieren
2 1/2 dl melk

Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in dunne reepjes. Snijd de uien in ringen. Snijd het ontbijtspek in stukjes. Klop in een kom de eieren los en roer er de bloem, zout en melk door. Verhit de olie in een pan en bak hierin de aardappelreepjes 20 minuten. Schep zo nu en dan om. Voeg dan de uiringen en de stukjes ontbijtspek toe en bak deze even mee. Giet het beslag over de aardappelen en laat het beslag stollen.

Bron: Weekmenu voor de krappe beurs

 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 14-02-2010
Hits: 1059
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig