Volg ons via
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 13 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Bloemkool met gebakken uien
Gekookte aardappelen
Vlees van de reclame zie reclame

1 bloemkool zie reclame
zout
2 grote uien
25 gr. boter

Maak de bloemkool schoon, was deze en leg de bloemkool met de stronk naar beneden gekeerd in een pan. Doe een beetje water en zout bij de bloemkool en kook de kool in 20 minuten gaar. Snijd de uien in ringen. Verhit de boter in een pan en bak hierin de uien lichtbruin. Schep de bloemkool uit de pan, laat deze op een vergiet even uitlekken en leg de kool op een schaal.Bedek de bloemkool met de gebakken uien.

Dinsdag

Witlof a la creme
Gebakken aardappelen
Gekookte eieren

750 gr. witlof zie reclame
zout en peper
30 gr. boter
20 gr. bloem
2 dl melk
1 eierdooier
scheutje koffieroom

Witlof schoonmaken en in stukjes snijden. Deze stukjes zeer goed wassen en met aanhangend water (geen water meer toevoegen) opzetten. Aan de kook brengen, laten slinken en zout toevoegen. De witlof in 10 minuten gaar koken. In die tijd de saus maken. Smelt de boter, voeg de bloem toe en vervolgens geleidelijk en onder goed roeren de melk. Laat dit sausje 10 minuten koken. Klop de eierdooier met een scheutje koffieroom los, giet al roerende wat van de hete saus erbij en doe dit mengseltje bij de saus in de pan. De saus op smaak brengen met zout en peper. De witlof zeer goed laten uitlekken en de saus door de groente scheppen. Alles nog even warm laten worden.

Woensdag

Saucijsjes in mosterdsaus
Gekookte aardappelen
Witte kool

4 saucijsjes
melk
paneermeel
40 gr. boter
30 gr. bloem
1/2 ltr. bouillon
2 el mosterd
zout en peper

De saucijsjes enkele tellen in heet water leggen, afdrogen en door melk en paneermeel wentelen. Ze in de boter aan alle kanten bruin bakken. De saucijsjes uit de pan nemen, de bloem bij de bakboter roeren en scheut voor scheut en onder goed roeren de bouillon toevoegen. Blijven roeren tot de saus is gebonden. De mosterd toevoegen en eventueel nog wat zout en peper. De saucijsjes in het sausje leggen, met een deksel op de pan 10 minuten stoven.

Donderdag

Macaronisalade
Stokbrood

250 gr. macaroni
100 gr. ham
100 gr. belegen kaas
1 kleine komkommer zie reclame
3 tomaten
1 kleine ui
4 el olie
6 el azijn
peterselie
basilicum
peper en zout

Kook de macaroni gaar, spoel het af en laat de macaroni uitlekken. Snijd de ham en kaas in blokjes. Snijd de komkommer in blokjes en de tomaten in partjes. Snijd de ui heel fijn. Maak een saus van 4 el olie, azijn, ui, kleingesneden peterselie, wat basilicum, peper en zout. Meng alles door elkaar.

Vrijdag

Hamlappen met kerrie zie reclame
Venkelsalade
Gekookte aardappelen

1 grote venkelknol
1 appel
3 el azijn
2 el olie
1 tl mosterd
peterselie
peper en zout
1/2 bosje radijs

Snijd de schoongemaakte venkelknol in reepjes en de geschilde appel in blokjes. Maak een sausje van 3 el azijn, 2 el olie, 1 tl mosterd, 1 el kleingesneden peterselie, peper en zout. Meng het sausje door de venkel en de appel en garneer het geheel met 1/2 bosje in plakken gesneden radijs.

Bron: http://het-weekmenu.hyves.nl/

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-03-2010
Hits: 951
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig