Volg ons via
 

Weekmenu voor de krappe beurs week 14 2010

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag

Sperziebonen met kerrie
Gekookte aardappelen
Gepaneerde varkensschnitzels zie reclame

500 gr. sperziebonen zie reclame
zout
1 ui
2 tl kerriepoeder
30 gr. boter

Snipper de ui fijn. Kook de schoongemaakte sperziebonen in 15-20 minuten gaar. Verhit ondertussen in een pan de boter en fruit hierin de ui met de kerriepoeder een paar minuten. Giet de sperziebonen af en doe ze in een schaal. Schep het ui-kerriemengsel erover.

Dinsdag

Macaroni met knakworst
Tomaten-paprikasla

400 gr. macaroni
zout
4 el boter
1 groot blik knakworstjes
4 el geraspte kaas

De macaroni gaar koken met zout, afspoelen en goed laten uitlekken. Boter in een grote pan smelten, de macaroni toevoegen en al omscheppend warm laten worden. De knakworstjes in plakjes snijden en met de macaroni meewarmen. De geraspte kaas erover strooien.

Tomaten-paprikasla

4 stevige tomaten zie reclame
1 ui
2 groene paprika's
6 el olie
2 el azijn
zout en peper

De tomaten ontvellen en in plakken snijden. Leg ze in een schaal. De ui in ringen snijden. Over de tomaten verdelen. De paprika's in dunne reepjes snijden. De paprikareepjes bij de tomaten en de uien doen. Een sausje kloppen van olie, azijn, zout en peper en over de wachtende groenten gieten. Voorzichtig erdoor mengen.

Woensdag

Gebakken vis zie reclame
Worteltjes met room
Aardappelpuree

750 gr. worteltjes zie reclame
zout
klontje boter
1/2 dl room
1 eierdooier
2 el gehakte peterselie

De worteltjes schrappen, wassen en opzetten met weinig kokend water en zout waaraan een klontje boter is toegevoegd. De worteltjes in 10-15 minuten gaar koken. Vrijwel al het vocht moet nu zijn verdampt. De eierdooier met de room loskloppen, van het vuur verwarmen, maar niet laten koken. De worteltjes met de gehakte peterselie bestrooien.

Donderdag

Gebakken ham
Champignonragout
Kleurige rijst

500 gr. champignons zie reclame
50 gr. ontbijtspek
1 el boter
1 ui
1 teentje knoflook
2 dl bouillon
zout en peper
paprikapoeder
1 el boter
2 el bloem

De champignons in stukjes snijden. Het spek in stukjes snijden en uitbakken in boter. De gesnipperde ui met het teentje knoflook bij het spek bakken, de champignons toevoegen en mooi rondom bruin bakken. De bouillon erbij gieten, zout, peper, en paprikapoeder en de champignons zachtjes 5 minuten laten pruttelen. Een deegje kneden van de boter en de bloem, in vlokjes toevoegen (onder roeren) en de ragout nog 8 minuten zachtjes koken.

Kleurige rijst

400 gr. rijst
zout
2 tomaten zie reclame
klein pakje diepvriesdoperwtjes
gehakte peterselie

De rijst droog koken in water met zout en droogstomen. De tomaten ontvellen en in stukjes snijden. De doperwtjes gaar koken. Tomaten en doperwtjes door de rijst mengen en met gehakte peterselie bestrooien.

Vrijdag

Preischotel met rookworst

750 gr. prei zie reclame
2 el boter
1 ui
2 dl bouillon
zout en peper
nootmuskaat
750 gr. aardappelen
1 rookworst

De prei schoonmaken door al het harde groen, de worteltjes en het buitenste blad te verwijderen. De prei in vingerlange stukken snijden en deze zeer goed wassen in ruim, koud water. De boter smelten, de gesnipperde ui erin glazig bakken, de stukken prei even meebakken en bouillon, zout, peper, nootmuskaat en de in plakjes gesneden aardappelen toevoegen. Alles aan de kook laten komen en met een deksel op de pan zachtjes 20 minuten laten koken. In die tijd een rookworst wellen en in plakjes snijden. De preischotel overdoen in een schaal, de plakjes rookworst erop leggen.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 05-04-2010
Hits: 1029
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig