Volg ons via
 

Weekmenu week 5

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag:
 
Koolraapstamppot met shoarmavlees - Yoghurt

Ingrediënten:
500 gr aardappelen
500 gr koolraap
zout en peper
4 bosuitjes
200 gr veldsla
25 gr boter
300 gr shoarmavlees
3/4 dl gezeefde tomaten
1 tl bouillonpoeder

Bereidingswijze:
Maak de aardappelen en de koolraap schoon,snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in 25 minuten gaar.Snijd de bosuitjes in ringetjes,Was de veldsla en laat de blaadjes goed uitlekken.Verhit de boter in een koekenpan en bak het shoarmavlees al omscheppend in 5 minuten bruin en gaar.Giet de aardappelen en de koolraap af en stamp ze fijn.Roer de gezeefde tomaten en het bouillonpoeder erdoor en blijf roeren tot een smeuige puree ontstaat.Schep de uiringetjes,de veldsla en het vlees erdoor en warm de stamppot al roerend nog even goed door.Breng op smaak met zout en peper.

Dinsdag:
 
Verse worst - Chinese kool - Gekookte aardappelen - Sinaasappelvla

Woensdag:
 
Kabeljauw met pittige kerriesaus - Rijst - Worteltjes

Ingrediënten:
1 ui in dunne ringen
2 el zonnebloemolie
1 rood pepertje zonder zaadjes en in ringetjes
1 el fijngeraspte verse gemberwortel
1 pakje Campina room culinair a 200 ml
Sap van 1/2 citroen
1 el kerriepoeder
Versgemalen peper
Zout
400 gr kabeljauwfilet
1 el fijngeknipt bieslook

Bereidingswijze:
Bak de uiringen in de hete olie mooi bruin.Neem ze uit de pan en bak het pepertje en de gemberwortel 2 minuten op een halfhoog vuur.Schenk de room culinair en het citroensap erbij en voeg het kerriepoeder en peper en zout toe.Breng alles aan de kook.
Leg de met peper en zout ingewreven vis in de saus en stoof hem in 8 minuten gaar.Garneer met de uiringen en het bieslook.

Donderdag:

Goulashsoep - Kipfilet - Doperwtjes met ham - Gebakken aardappeltjes

Vrijdag:
 
Karbonaadjes- Bietjes met spekjes en peer - Gekookte aardappelen

Ingrediënten:
500 gr gekookte bietjes ontveld
2 peren geschild
125 gr gerookte spekreepjes
1 sjalot gesnipperd
peper en zout

Bereidingswijze:
Schaaf de bietjes in dunne plakjes.Snijd de klokhuizen uit de peren en snijd het vruchtvlees in dunne partjes.Bak de spekreepjes in een pan op een halfhoog vuur uit. Voeg de sjalot toe en bak hem 3 minuten mee. Schep de bietjes erdoor, voeg 1/2 dl water en peper en zout naar smaak toe en laat alles goed heet worden. Voeg de peerpartjes toe en schep alles kort om. Warm nog 3 minuten goed door.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 29-01-2005
Hits: 1572
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig