Volg ons via
 

Weekmenu week 11

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Maandag
 
Heerlijke groenteschotel - Karbonaadjes - Yoghurt

400 gr. wokgroenten of ratatouille, 1 pot aardappel anders met knoflook en tuinkruiden, 2 zakjes aardappelpuree met creme fraiche, geraspte kaas, kerrie, peper en zout, ketjap
 
Roerbak de groenten met wat ketjap, de kerrie en wat peper en zout. Doe het potje aardappel-anders erdoor en roerbak dit even mee. Doe dan alles in een ingevette ovenschaal. Maak de aardappelpuree. Verdeel de puree over de groenten en strooi er dan veel kaas overheen. Daarna de schotel 25 a 30 minuten in de oven 225C.
 
Dinsdag
 
Gehaktballen - Worteltjes - Gekookte aardappelen - Vanillevla
 
Woensdag
 
Pastaschotel
 
400 gr. GrandÍtalia Penne rigate,zout, 2 rode paprika's in reepjes, 2 el olijfolie, 750 gr. prei in ringen, versgemalen peper, 200 gr. belegen kaas geraspt, 2 eieren, 4 el paneermeel
                           
 
Kook de pasta in ruim water met zout volgens de gebruiksaanwijzing beetgaar. Bak de paprika 5 minuten in de hete olie. Voeg de prei toe en laat hem al omscheppend op een halfhoog vuur beetgaar bakken. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de afgegoten pasta, het groentemengsel en de kaas in laagjes over een ingevette ovenschaal. Eindig met een laagje kaas, maar schenk voor het laatste kaaslaagje de losgeklopte eieren erover. Strooi het paneermeel erover. Laat het gerecht in een voorverwarmde oven 200C in 30 minuten door en door warm worden en een mooi korstje krijgen.
 
Donderdag
 
Vermicellisoep - Kip - Spinazie a la creme - Gekookte aardappelen
 
Vrijdag
 
Varkenshaasjes - Peultjes - Gekookte aardappelen - Perziktoetje
 
30 gr. boter, 400 gr. varkenshaasje, 2 el olijfolie, 100 gr. sjalotten gepeld en in vieren, 250 gr. peultjes schoongemaakt, 250 gr. champignons in plakjes,zout, 750 gr. aardappelen
  
Kook de aardappels in 20 minuten gaar. Bak het varkenshaasje in de hete boter rondom bruin. Temper het vuur en bak het vlees op een laag vuur in 10 minuten rosé. Neem het vlees uit de pan en laat het afgedekt met aluminiumfolie 5 minuten rusten. Voeg 2 dl heet water aan het bakvet toe en breng het al roerend aan de kook. Zeef de jus. Verhit gelijktijdig de olie en fruit de sjalotten al omscheppend in 5 minuten glazig.Voeg de peultjes en de champignons toe en bak alles al omscheppend beetgaar. Breng de groenten op smaak met zout. Snijd het vlees in plakjes.
 
4 halve perziken uit blik, 5 el 5-bosvruchtenjam, 1/2 dl perziknat, 2 dunne plakken cake, 4 bollen Hertog Roomijs, peche Melba bak 875 ml.
 
Snijd de perzikhelften in mooie waaiers.Breng de jam met het perziknat aan de kook en neem de pan van het vuur. Snijd intussen 4 mooie kleine cirkeltjes (doorsnede 3 cm) uit de cakeplakjes. Verdeel de cakecirkeltjes over de borden en leg de bolletjes ijs erop. Schep de lauwe saus ernaast en garneer met de perzikwaaiers. 

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 07-03-2004
Hits: 1577
Categorie: 
Weekmenu
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig