Volg ons via
 

Stoven

Stoven | tip over het stoven van groente, vis stoven en vlees stoven

Stoven is het gaar laten worden van een voedingsmiddel in weinig water en vet bij een temperatuur tussen de 90 en 100 ºC. 

Deze methode is geschikt voor alle voedingsmiddelen met een zachte structuur die maar korte tijd nodig hebben om gaar te worden, zoals bladgroente, fruit, vis, en kalfsvlees. 

Voor het stoven van groente schenk je eerst een beetje olie in een koude pan. Roer de groente in de pan, voeg zoveel water toe dat dit ca. 1 cm hoog in de pan staat en schakel pas daarna de warmtebron in. 

Voor het stoven van vis en vlees kun je het vlees of de vis eerst zeer korte tijd in vet aanbraden en vervolgens het water toevoegen. 

Stoven vindt plaats in een afgesloten pan. Controleer tijdens het stoven of zich nog voldoende vloeistof in de pan bevindt; voeg er zonodig nog wat warm water bij.     

Met dank aan Marion

In plaats van stoven met water kun je ook stoven met bijvoorbeeld bier. Lees hier hoe stoven met bier werkt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 27-03-2005
Hits: 16653
Categorie: 
Kooktechnieken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Stoven, groente stoven, vis stoven, vlees stoven, rundvlees stoven, kalfsvlees stoven