Volg ons via
 

Natuursteen, onderhoud

Geen samenvatting aanwezig bij conversie.

Direct na het leggen de vloer machinaal schoonmaken. Indien je cementsluier op het natuursteen aantreft, dien je deze zo spoedig mogelijk te verwijderen, bijvoorbeeld zodra je erop mag lopen, maar het beste is de dag nadat de vloer of wand gevoegd is. In het geval van een marmeren vloer of wand let er dan bij de aanschaf van het product op of het middel ook geschikt is voor marmer. Er zijn namelijk producten op de markt die uitsluitend voor graniet zijn en die kunnen de polijstlaag van marmer aantasten.

Tijdens de droogperiode, na het leggen de vloer of wand, alleen dweilen met weinig water. Probeer het oppervlak nooit met een zeep toevoeging te reinigen aangezien zeep vet is en dit is niet goed voor het natuurstenen oppervlak. Ondanks wat er beweerd wordt, geldt dit zeker ook voor groene zeep. Niet gebruiken dus. Het beste is om de vloer door de vakman vuil en water afstotend te laten maken. Dit voorkomt een hoop ellende en scheelt je een hoop geld in de toekomst.

Voor een vloer die in cement ligt dien je met 1 maand droogtijd per centimeter specie rekening te houden (een 'dikke' vloer met vloerverwarming droogt inderdaad soms pas in 6-8 maanden). Het drogen verloopt zo traag omdat al het water door de poriën van de tegels en langs de voegen moet verdampen. De droogperiode voor een gelijmde vloer is veel korter. Als de vloer droog is, kan deze behandeld worden. Voor een goed resultaat is het het beste om dit door een vakman te laten doen. Hiermee voorkom je ook dat de vloer in de wax gezet wordt om deze waterafstotend te maken.

Een waxlaag op je vloer geeft je over een aantal jaren een aanzienlijke kostenpost wanneer het oppervlak behandeld moet worden. Alle oude waxlagen moeten eerst verwijderd worden voordat een behandeling kan plaatsvinden.

Met dank aan Sampie

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 28-03-2005
Hits: 9076
Categorie: 
Onderhoud
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Overig