Volg ons via
 

De beste locatie voor je koelkast en diepvriezer

De beste plaats voor koelkast en diepvriezer is een koele plaats. Lees hier waarom en wat de beste omstandigheden zijn voor een diepvriezer en koelkast.

Zet koelapparatuur, zoals een koelkast of een diepvries, op een zo koel mogelijke plaats. Dit voorkomt dat het apparaat tegen de buitentemperatuur hoeft te werken. Hoe groter het temperatuurverschil tussen buiten en binnen het appraat hoe meer energie het apparaat verbruikt bij het koelen.

De binnentemperatuur van de koelkast bedraagt 5 tot 7 graden celsius en die van een diepvries -18 graden celsius. Om deze reden kan een koelkast goed in een keuken staan, maar is de garage of kelder een betere plaats voor een vriezer. Dit geeft tevens aan dat een in een koelkast ingebouwd diepvries compartiment niet efficient is. Het is beter om de koel- en vries apparaten gescheiden te houden.

Zet de binnentemperatuur van uw koelkast niet lager 7 graden celsisus. Dit is voldoende om te koelen (gebruik een thermometer om de temperatuur te bepalen). Elke graad die u uw koelkast lager zet verhoogt het stroomverbruik met 10%.

Zorg ervoor dat het apparaat voldoende lucht krijgt voor de warmte wisselaar (meestal aan achterzijde van het apparaat). Hoe beter de warme lucht wordt afgevoerd, hoe minder energie het apparaat verbruikt.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

4 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 30-07-2003
Hits: 12337
Categorie: 
Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koelkast, diepvries, locatie, beste plaats