Volg ons via
 
 

De beste locatie voor je koelkast en diepvriezer

De beste plaats voor koelkast en diepvriezer is een koele plaats. Lees hier waarom en wat de beste omstandigheden zijn voor een diepvriezer en koelkast.

Zet koelapparatuur, zoals een koelkast of een diepvries, op een zo koel mogelijke plaats. Dit voorkomt dat het apparaat tegen de buitentemperatuur hoeft te werken. Hoe groter het temperatuurverschil tussen buiten en binnen het appraat hoe meer energie het apparaat verbruikt bij het koelen.

De binnentemperatuur van de koelkast bedraagt 5 tot 7 graden celsius en die van een diepvries -18 graden celsius. Om deze reden kan een koelkast goed in een keuken staan, maar is de garage of kelder een betere plaats voor een vriezer. Dit geeft tevens aan dat een in een koelkast ingebouwd diepvries compartiment niet efficient is. Het is beter om de koel- en vries apparaten gescheiden te houden.

Zet de binnentemperatuur van uw koelkast niet lager 7 graden celsisus. Dit is voldoende om te koelen (gebruik een thermometer om de temperatuur te bepalen). Elke graad die u uw koelkast lager zet verhoogt het stroomverbruik met 10%.

Zorg ervoor dat het apparaat voldoende lucht krijgt voor de warmte wisselaar (meestal aan achterzijde van het apparaat). Hoe beter de warme lucht wordt afgevoerd, hoe minder energie het apparaat verbruikt.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
4 reactie(s)
S-je
Geplaatst op 29-08-2016 om 20:29

Permanent of een keer tijdens een feestje als er geen regen valt?

Zo'n apparaat mag in elk geval niet nat worden dus permanent zou ik hem niet op een terras zetten. En al helemaal niet in de zon want dan ben je een kapitaal kwijt aan energiekosten omdat het apparaat dan veel meer moeite heeft om zichzelf op temperatuur te houden.

Suzie (Gast)
Geplaatst op 29-08-2016 om 19:05

Mag je een diepvrieskast buiten op een terras zetten?

Lomme (Gast)
Geplaatst op 31-07-2016 om 00:12

Voert een no frost diepvries vocht af? We hebben hem in de kelder staan en deE lijkt nu vochtiger

HGkemperman (Gast)
Geplaatst op 29-12-2014 om 19:34

Kan een diepvrieskist in een te koude ruimte staan?

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 30-07-2003
Hits: 8953
Categorie: 
Huishoudelijke apparaten
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
koelkast, diepvries, locatie, beste plaats