Volg ons via
 
 

Wespen- of bijensteek behandelen

Wespensteek en Bijensteek | Wat moet je doen als je bent gestoken door een wesp of bij.

Dat een wesp kan steken, weet iedereen. En dat het pijnlijk is, is ook niet onbekend. Veel mensen denken echter dat wespen maar eenmaal kunnen steken en daarna het loodje leggen. Niets is echter minder waar. Wespen kunnen tot wel 10 keer steken, doordat de wesp een gladde angel heeft die direct na de steek weer terugkeert in de huid van de wesp. Bij de steek komt gif vrij, wat bij sommige mensen kan leiden tot een allergische reactie en een rode, gezwollen huid.

Een bij steekt slechts zelden en uitsluitend in geval van nood. De angel van de bij laat na de bijensteek los doordat de bij zichzelf moet losrukken. Daarna gaat de bij dan ook dood.

Als je bent gestoken door een wesp of een bij neem dan een suikerklontje, bevochtig deze met je tong en wrijf dit met een ronddraaiende beweging over de plek wespensteek of bijensteek. Door de grove structuur van de suiker wordt de eventuele angel verwijderd en de pijn vermindert of verdwijnt meteen door de combinatie van de suiker en speeksel.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
2 reactie(s)
Inge Geerlofs (Gast)
Geplaatst op 09-08-2015 om 17:07

Ik zat drie dagen geleden op een terras waar een gezeldschap van ong. 10 mensen bier zaten te drinken zelf vond ik de hoeveelheid wespen, zeker 8 stuks er ging er een een bierflesje in en iedereen vond mij belachelijk dat ik een aantal keren opstond en een paar metertjes wegliep om een wesp te ontlopen en ja hoor ik pak mijn grote volle bierglas en AU het glas vloog uit mijn handen en ik was duidelijk gestoken in het midden van mijn ringvinger werd uitgelachen doordat ik ff jankte van de pijn en de schrik, maar waarom zei iedereen dat het een bijensteek was, terwijl ik geen dood beest heb zien liggen, trouwens ik heb 2 volle dagen een waanzinnig pijnlijke dikke rode vinger gehouden en mezelf ziek gevoeld, vreselijk. groeten Inge


dennis (Gast)
Geplaatst op 20-08-2011 om 10:51

Ik ben 1x gestoken door een wesp en 1x gestoken door een zilveren bij. ik heb op allebij de plekken de angel met een pincet er uit gehaalt en daarnaa 10 minuten met azijn er op gedrukt. naar 3 dagen was alles weg de rode plek en de pijn ook .

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 12-06-2005
Hits: 18190
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
wespensteek, bijensteek, gestoken door wesp, wesp, bij, steek