Volg ons via
 

Wespen- of bijensteek behandelen

Wespensteek en Bijensteek | Wat moet je doen als je bent gestoken door een wesp of bij.

Dat een wesp kan steken, weet iedereen. En dat het pijnlijk is, is ook niet onbekend. Veel mensen denken echter dat wespen maar eenmaal kunnen steken en daarna het loodje leggen. Niets is echter minder waar. Wespen kunnen tot wel 10 keer steken, doordat de wesp een gladde angel heeft die direct na de steek weer terugkeert in de huid van de wesp. Bij de steek komt gif vrij, wat bij sommige mensen kan leiden tot een allergische reactie en een rode, gezwollen huid.

Een bij steekt slechts zelden en uitsluitend in geval van nood. De angel van de bij laat na de bijensteek los doordat de bij zichzelf moet losrukken. Daarna gaat de bij dan ook dood.

Als je bent gestoken door een wesp of een bij neem dan een suikerklontje, bevochtig deze met je tong en wrijf dit met een ronddraaiende beweging over de plek wespensteek of bijensteek. Door de grove structuur van de suiker wordt de eventuele angel verwijderd en de pijn vermindert of verdwijnt meteen door de combinatie van de suiker en speeksel.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

2 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 12-06-2005
Hits: 20631
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wespensteek, bijensteek, gestoken door wesp, wesp, bij, steek