Volg ons via
 

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes bestrijden | tip voor het bestrijden van fruitvliegjes bij overlast van fruitvliegjes. Oa. door het wegjagen en vangen van de fruitvliegjes.

Last van fruitvliegjes? Er staat wel een tip op huishoudplaza hoe je fruitvliegjes kan voorkomen, maar als ze er dan toch zijn...Hoe kun je de fruitvliegjes dan het beste bestrijden? Ze zijn namelijk behoorlijk hardnekkig.

Fruitvliegjes bestrijden

In het verleden is er ooit een snelle tip geplaatst op onze website om fruitvliegjes te bestrijden. In de reacties die daarop volgden, zijn diverse goede tips geplaatst. Als redactie hebben we tip van "Beautyqueen" met andere reacties gebundeld tot een nieuwe veelomvattende tip die je terug kunt vinden in dit artikel. Maar voordat we de oplossingen aan jou gaan presenteren, willen we eerst wat dieper ingaan op de achtergrond van fruitvliegjes. Wat zijn het nu precies en waar komen ze eigenlijk vandaan?

Wat zijn fruitvliegjes?

Fruitvliegjes zijn irritante beestjes die zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen. Ze vinden hun weg in huis door de aanvoer van verse groente en fruit, maar ze kunnen ook zomaar binnen komen vliegen. Fruitvliegjes leven van levende gistcellen. Deze zitten veelal in rottend groente en fruit. De fruitvliegjes leggen eitjes in het fruit waarna de eitjes uitkomen na 30 uur. Wanneer het fruit eenmaal begint te rotten, zullen de fruitvliegjes zich razendsnel verspreiden. Ze kunnen zorgen voor vervelende ziektes en zijn dan ook een doorn in het oog.

Waar komen frietvliegjes vandaan?

Een fruitvliegjesplaag kan heel snel ontstaan. De fruitvliegen leven gewoon in Nederland en komen gemakkelijk binnenshuis door open deuren en ramen. Vinden ze een goede voedingsbron, dan kunnen fruitvliegjes zich heel snel verspreiden. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms ben je te laat. Gelukkig kun je het een en ander doen om fruitvliegjes te bestrijden.

Welke manieren zijn er om fruitvliegjes te bestrijden?

Er zijn diverse manieren om fruitvliegjes te bestrijden. Daarom willen wij je hier een aantal oplossingen presenteren.

 

  • De meest bekende tip die wordt gebruikt om de fruitvliegjes te bestrijden, is het plaatsen van een bakje water met een scheutje azijn erin. Het bakje zet je neer op de plek waar de fruitvliegjes aanwezig zijn. Doe er een klein beetje zeepsop bij zodat de fruitvliegjes daardoor gedood worden. Binnen een kort tijdsbestek heb je er geen last meer van;
  • Je kunt ook een sinaasappel doorsnijden en daar kruidnagel insteken. De volgende dag doe je met de andere helft hetzelfde. Deze leg je neer bij plekken waar fruitvliegjes veel aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld de fruitschaal zijn. Voordat je het weet, heb je geen last meer van de fruitvliegjes;
  • Wit Balsamico-azijn met een druppeltje afwasmiddel kan uitstekend werken. Je kunt een beetje op een schoteltje gieten, maar het is ook een optie om wat in een glas te gieten. Zorg ervoor dat je het wel goed schudt. Het is een prima manier om de vervelende en irritante fruitvliegjes te bestrijden
  • Haal eens een Basilicumplantje bij de supermarkt en plaats deze in een potje met een laagje witte wijn. Eerdere ervaringen hebben aangetoond dat mensen binnen 48 uur van de fruitvliegjes af zijn!

 

Fruitvliegjes verzamelen

Fruitvliegjes verzamelen klinkt een beetje raar, maar door de fruitvliegjes op één plek te verzamelen, kun je ze gemakkelijker aanpakken en verwijderen. Iets dat de fruitvliegjes erg aantrekt is alcohol. Doe bijvoorbeeld wat Rose, Sangria of rode wijn in een glaasje en je zult zien dat de fruitvliegjes dit erg aantrekkelijk vinden. Heb je er genoeg verzameld? Pak dan de stofzuiger en zuig ze op.

Voorkom de verspreiding van fruitvliegjes

Belangrijk is dat je de bron in alles aanpakt. Is fruit of groente aan het rotten? Zorg er dan voor dat dit zo snel mogelijk wordt weggegooid. Blijf het niet eindeloos bewaren, want dit zorgt ervoor dat fruitvliegjes zich razendsnel zullen blijven vermenigvuldigen. Sluit je vuilnis goed af (ook je vuilnisbak zelf moet goed afgesloten kunnen worden!) en bewaar je fruit en groente op donkere plekken. Fruitvliegjes houden namelijk niet van donkere ruimtes.

Heb jij tips die hier nog niet tussen staan? Laat het ons gerust weten, want wie weet is jouw tip goud waard!

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

59 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 365521
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
fruitvliegjes bestrijden, fruitvliegjes verdrijven, fruitvliegjes vangen, fruitvliegje, fruitvlieg, fruitvliegjes verjagen, fruitvliegjes bestrijden, last van fruitvliegjes