Volg ons via
 
 

Fruitvliegjes bestrijden

Fruitvliegjes bestrijden | tip voor het bestrijden van fruitvliegjes bij overlast van fruitvliegjes. Oa. door het wegjagen en vangen van de fruitvliegjes.

Last van fruitvliegjes? Er staat wel een tip op huishoudplaza hoe je fruitvliegjes kan voorkomen, maar als ze er dan toch zijn...Hoe kun je de fruitvliegjes dan het beste bestrijden? Ze zijn namelijk behoorlijk hardnekkig. 

Fruitvliegjes bestrijden

In het verleden is er ooit een snelle tip geplaatst op onze website om fruitvliegjes te bestrijden. In de reacties die daarop volgden, zijn diverse goede tips geplaatst. Als redactie hebben we tip van "Beautyqueen" met andere reacties gebundeld tot een nieuwe veelomvattende tip die je terug kunt vinden in dit artikel. Maar voordat we de oplossingen aan jou gaan presenteren, willen we eerst wat dieper ingaan op de achtergrond van fruitvliegjes. Wat zijn het nu precies en waar komen ze eigenlijk vandaan?

Wat zijn fruitvliegjes?

Fruitvliegjes zijn irritante beestjes die zich razendsnel kunnen vermenigvuldigen. Ze vinden hun weg in huis door de aanvoer van verse groente en fruit, maar ze kunnen ook zomaar binnen komen vliegen. Fruitvliegjes leven van levende gistcellen. Deze zitten veelal in rottend groente en fruit. De fruitvliegjes leggen eitjes in het fruit waarna de eitjes uitkomen na 30 uur. Wanneer het fruit eenmaal begint te rotten, zullen de fruitvliegjes zich razendsnel verspreiden. Ze kunnen zorgen voor vervelende ziektes en zijn dan ook een doorn in het oog.

Waar komen frietvliegjes vandaan?

Een fruitvliegjesplaag kan heel snel ontstaan. De fruitvliegen leven gewoon in Nederland en komen gemakkelijk binnenshuis door open deuren en ramen. Vinden ze een goede voedingsbron, dan kunnen fruitvliegjes zich heel snel verspreiden. Voorkomen is altijd beter dan genezen, maar soms ben je te laat. Gelukkig kun je het een en ander doen om fruitvliegjes te bestrijden.

Welke manieren zijn er om fruitvliegjes te bestrijden?

Er zijn diverse manieren om fruitvliegjes te bestrijden. Daarom willen wij je hier een aantal oplossingen presenteren.

 

  • De meest bekende tip die wordt gebruikt om de fruitvliegjes te bestrijden, is het plaatsen van een bakje water met een scheutje azijn erin. Het bakje zet je neer op de plek waar de fruitvliegjes aanwezig zijn. Doe er een klein beetje zeepsop bij zodat de fruitvliegjes daardoor gedood worden. Binnen een kort tijdsbestek heb je er geen last meer van;
  • Je kunt ook een sinaasappel doorsnijden en daar kruidnagel insteken. De volgende dag doe je met de andere helft hetzelfde. Deze leg je neer bij plekken waar fruitvliegjes veel aanwezig zijn. Dit kan bijvoorbeeld de fruitschaal zijn. Voordat je het weet, heb je geen last meer van de fruitvliegjes;
  • Wit Balsamico-azijn met een druppeltje afwasmiddel kan uitstekend werken. Je kunt een beetje op een schoteltje gieten, maar het is ook een optie om wat in een glas te gieten. Zorg ervoor dat je het wel goed schudt. Het is een prima manier om de vervelende en irritante fruitvliegjes te bestrijden
  • Haal eens een Basilicumplantje bij de supermarkt en plaats deze in een potje met een laagje witte wijn. Eerdere ervaringen hebben aangetoond dat mensen binnen 48 uur van de fruitvliegjes af zijn!

 

Fruitvliegjes verzamelen

Fruitvliegjes verzamelen klinkt een beetje raar, maar door de fruitvliegjes op één plek te verzamelen, kun je ze gemakkelijker aanpakken en verwijderen. Iets dat de fruitvliegjes erg aantrekt is alcohol. Doe bijvoorbeeld wat Rose, Sangria of rode wijn in een glaasje en je zult zien dat de fruitvliegjes dit erg aantrekkelijk vinden. Heb je er genoeg verzameld? Pak dan de stofzuiger en zuig ze op.

Voorkom de verspreiding van fruitvliegjes

Belangrijk is dat je de bron in alles aanpakt. Is fruit of groente aan het rotten? Zorg er dan voor dat dit zo snel mogelijk wordt weggegooid. Blijf het niet eindeloos bewaren, want dit zorgt ervoor dat fruitvliegjes zich razendsnel zullen blijven vermenigvuldigen. Sluit je vuilnis goed af (ook je vuilnisbak zelf moet goed afgesloten kunnen worden!) en bewaar je fruit en groente op donkere plekken. Fruitvliegjes houden namelijk niet van donkere ruimtes.

Heb jij tips die hier nog niet tussen staan? Laat het ons gerust weten, want wie weet is jouw tip goud waard!

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
57 reactie(s)
Tom Wessel (Gast)
Geplaatst op 05-08-2016 om 08:45

Vooruit, ik doe er mijn tip bij.
Ik heb een elektrische vliegenvanger (racket model)
Ik snij een stukje van het fruit waar ze op zitten, af, en doe dit in een kopje of breed, laag glas, de rest van het fruit gaat tijdelijk in de koelkast.
Zodra alle vliegjes in het kopje zitten, wapper ik even boven het kopje met de in geschakelde vliegenvanger.
Je zult zien dat het aan alle kanten knettert van de geëlektrocuteerde beestjes.
Herhaal dit een paar keer, en wég zijn de vliegjes.
Een andere methode is, zodra de vliegjes in het kopje zitten, dit afdekken en in de magnetron zetten.

Vera Keersmaekers (Gast)
Geplaatst op 21-11-2014 om 19:57

Hoe varenrouwmuggen vernietigen? Mijn 30 jaar oude ficus heeft er tot nog toe geen last van gehad tot ik voor enkele weken de plant verpotte en dan miserie, alvast bedankt voor goeie tips.

L.M. Moerland (Gast)
Geplaatst op 26-10-2014 om 14:45

Vanaf begin oktober 2014 regelmatig  een scheutje (naam middel verwijderd door moderator vanwege slecht voor het milieu) in de pedaalemmer gegoten, dus tussen het afval. Veel minder vliegjes en tot op heden ook geen eieren en/of maden.

Ik juich nog niet maar het lijkt te helpen. Zo niet dan ook maar weer eens de andere tips proberen.

marius (Gast)
Geplaatst op 29-08-2014 om 14:35

Roxasect voor fruitvliegjes werkt niet,komt geen een fruitvlieg in het flesje.

Inge (Gast)
Geplaatst op 04-08-2014 om 08:59

Ik gebruik appelazijn in combinatie met afwasmiddel,  geen drupje maar iets meer.

mn afwasmiddel is ook wat zoetig en t werkt super, in een glaasje, plastic erover en een paar gaatjes erin.

Heb ook de gewone azijn combi en de witte wijnazijn combi gebruikt maar die zijn bij ons minder goed gelukt. 
Ze waren in no time foetsie en nog s

Jef (Gast)
Geplaatst op 01-08-2014 om 05:26

Witte wijn azijn werkt écht het allerbest, van alles (spreek uit ondervinding) maar die druppel afwasmiddel is flauwe kul, die is echt niet nodig. Een tas met bodempje witte wijnazijn, folie er over met één gaatje (minder kans dat ze ontsnappen en dat gaatje vinden ze echt wel als ingang)... honderden mee gevangen !

Marianne (Gast)
Geplaatst op 23-07-2014 om 18:33

wat nou als we die witte wijn azijn en zeepsop combineren met dat afdekken? hun die niet verdrinken blijven wel achter in het bekertje!! dat ga ik eens proberen, kijken of dat lukt, wish me luck!! :D

Mia (Gast)
Geplaatst op 21-07-2014 om 17:26

Ik doe een bananenschil  of wat fruit in een bakje, folie er overheen en er een paar gaatjes in prikken. Werkt perfect.

cecilia (Gast)
Geplaatst op 20-07-2014 om 14:55

Wittewijnazijn in een kopje met afwasmiddel

Els (Gast)
Geplaatst op 18-07-2014 om 20:20

basalminco blanco met druppeltje afwasmiddel werkt wonderbaarlijk bedankt voor jullie tip

maria (Gast)
Geplaatst op 13-07-2014 om 15:58

Geurballen bij Kruidvat. 1  of 2 onder de plastik zak in de pedaalemmer.  In de vuilcontainer  buiten, paar geurballen in nylonkous en in container hangen.  Ook geen last meer van vliegen en larven.

kelly (Gast)
Geplaatst op 08-07-2014 om 11:28

net rode wijn in een glas gedaan op 3 plekken.

schijnen ' alcoholisten' te zijn en jawel heb er al een paar gevangen.
ook ben ik druk in de weer met mijn stofzuiger.
maar wat een ellende zeg die beesten, hoopte er met een dag al vanaf te zijn maar dat gaat denk ik niet lukken als ik alle reacties lees :(

bob (Gast)
Geplaatst op 30-09-2013 om 14:50

Ik heb gewoon alles naar de koelkast verplaatst.

Nu hoef je alleen je hand op je glas te houden als je iets drinkt maar geen last meer van de beestjes :D

Choco (Gast)
Geplaatst op 12-09-2013 om 10:28

Mijn remedie was (reclame verwijderd door moderator)! Binnen ongeveer 3 dagen zag je ze steeds minder worden, totdat ze helemaal waren verdwenen na een tijdje. Ik heb er toen 2 in huis geplaatst. En sindsdien als ik ze weer vliegen, schaf ik er 1 aan. Die blijft voor een paar weken goed. Echt een aarader!!

John Tromp (Gast)
Geplaatst op 11-08-2013 om 13:13

Dit werkt in ieder geval niet:  

De opvouwbare Roxasect fruitvliegjesval blijkt totaal niet effectief tegen fruitvliegjes.

Ik heb nu een week lang twee fruitvliegjesvallen in gebruik op twee plaatsen in de keuken waar de fruitvliegjes steeds zitteb. Er zwermen tientallen fruitvliegjes omheen, maar niet één wordt aangetrokken door de fruitvliegjesval.  Met heel veel moeite heb ik er eentje naar binnen weten te wapperen die uiteindelijk vast bleef plakken. In één val zitten er na na een week zegge en schrijven vier vastgeplakt. De andere is nog helemaal maagdelijk. Conclusie na één week: weggegegooid geld.

gast (Gast)
Geplaatst op 06-08-2013 om 19:19

spray met een beetje glasex op de vliegjes en ze zijn zo weg

ronald (Gast)
Geplaatst op 05-08-2013 om 07:01

De goede oplossing is gewoon (reclame verwijderd door moderator) kopen bij de lokale ruitersportzaak.
Kost wel iets maar 100% garantie.
Al kun je met een halve liter toch wel redenlijk lang.
En lekker weer de tuindeuren open
De rest van de tips vond ik zelf slecht werken

Lissa (Gast)
Geplaatst op 19-07-2013 om 00:49

Hee,ik heb laatste tijd ook last van fruitvliegjes.

Ik eet nooit fruit in mijn kamer en toch vermeerderen ze.
Ik heb de azijn idee geprobeerd,maar dat hielp maar een heel klein beetje.Ik kan moeilijk sapen of gewoon stil staan of zitten want ze kunnen me maar niet met rust laten.,heb ook geen een planten in mijn kamer.

Bram (Gast)
Geplaatst op 05-06-2013 om 16:05

Op het moment behoorlijk last van fruitvliegjes, de senseo is vermoedelijk de boosdoener. Potje met een sterk geurend en zoet iets erin werkte de laatste keer prima.


Deze keer ga ik het eens proberen met een oude fles Sangria. Er zat toevallig nog een klein restje in. En wat blijkt, de vliegjes lopen er rustig in waar je bijstaat. Ik heb er natuurlijk wel een velletje papier met gaatjes overheen gespannen :) 

johannes (Gast)
Geplaatst op 11-10-2012 om 13:48

Omdat er meerdere soorten fruitvliegjes zijn zul je waarschijnlijk meerdere oplossingen moeten proberen. Een goed overzicht is te vinden op (link verwijderd door moderator vanwege reclame)

johnny (Gast)
Geplaatst op 23-08-2012 om 16:25

Ik heb zo'n last van die fruitvliegjes ik eet zelfs al maanden geen fruit meer en daarbij ik ruim alles achter me op dus mijn keuken is hygienisch maar toch blijven ze terugkomen heb ondertussen al meer dan 10 liter azijn en honderden plantjes geprobeerd maar niks helpt ook gestofzuigd. 

Sophia (Gast)
Geplaatst op 22-08-2012 om 14:26

Ik heb ook alles geprobeerd maar niets hielp. Nu heb ik zowel in de woonkamer als in de keuken een plastic bekertje met een laagje gewoon bier. Tot nog toe de beste oplossing. Ik laat het permanent staan en laat af en toe de vliegjes buiten los, elke dag zitter er veel vliegjes in maar het wordt beduidend minder. Uit de huiskamer en de keuken zelf zijn ze verdwenen. Ik kan nu gewoon fruit laten staan in de fruitschaal.
Gewoon altijd laten staan uit voorzorg dus.

Monique (Gast)
Geplaatst op 20-08-2012 om 22:49

De witte balsamico-azijn met drupje afwasmiddel werkt echt super! Na een avond 50 vliegjes in het glas verdronken, en geen een meer op t raam, ben echt blij.....

Monique (Gast)
Geplaatst op 20-08-2012 om 20:19

De sinasappel/kruidnagel werkte niet bij mij, heb nu een uurtje een glaasje balsimicoazijn staan ( had niks anders in huis, ha ha) met een drupje afwasmiddel en er zijn er al 20 verdronken, werkt goed dus, komen echt op fruit en oude koffiepads af.

sil (Gast)
Geplaatst op 19-08-2012 om 09:13

bij drogist DA hebben ze nu van die speciale potjes voor fruitvliegjes. het is een appelvormig ding met een goedje er in. het helpt echta!a!

sonja (Gast)
Geplaatst op 17-08-2012 om 16:11

al plantje basilicum geprobeerd?

S-je
Geplaatst op 30-06-2012 om 15:51

Tip van Hilco:

Bij ernstige overlast pak ik de stofzuiger en een nylon panty kousje van mijn vrouw. Panty kousje over het mondstuk (zonder stang) schuiven en het voeteneinde in de pijp drukken.Het einde om het mondstuk goed vasthouden en zuigen maar.Ben je klaar kousje er uit en dicht houden in een beker met water leggen en een uur later uitkloppen. Zet dan een glas azijn met enkele druppels afwasmiddel neer en de overlast is over.

nique (Gast)
Geplaatst op 04-06-2012 om 20:33

Hallo allemaal,

 

Ik heb ook fruitvliegjes gehad, echt mega irritant.

ik wist echt niet meer wat ik moest doen, alles overhoop gehaald, niks kunnen vinden wat de bron zou kunnen zijn.

vervolgens zei me moeder ga naar de kruidvat en koop zo'n bus voor ongedierte en vliegenbestrijding.

ik ben vandaag naar de kruidvat gegaan, inderdaad die spray gekocht, snel naar huis, hond in de auto want ik heb ook nog een hond van 4 jaar oud. en zelf de woning binnen gegaan met de spuitbus, alle hoeken eerst bespuiten en vervolgens kun je in de ruimtes zelf ook nog sprayen.

ik heb dit gedaan, ik kwam thuis en de boel was kapot.

ik ben er nu dus EINDELIJK vanaf.

misschien een tip voor jullie allemaal

groetjes

ron (Gast)
Geplaatst op 10-05-2012 om 14:11

Ik heb er ook last van sinds een week of 3 nu, heb geen fruit en geen broodkorrels liggen of zoiets dergelijk.
Bij mij zitten ze tegen het raam op en ik kan de bron niet vinden
Zitten ook vaak bij de computer, toch maar eens wat van de tips gebruiken hou jullie op de hoogte

Snoes (Gast)
Geplaatst op 28-04-2012 om 12:42

In permanent te natte plantaarde planten ze zich voort. Als de plant bij de verwarming staat is dat voor fruitvliegjes helemaal een walhalla.
Daarna pas doen ze zich te goed aan fruit of ander lekkers. Dat houdt ze in leven.
Bij de bron aanpakken dus, plantaarde laten uitdrogen, eventueel plant verpotten.

Sandra (Gast)
Geplaatst op 24-01-2012 om 14:10

Inmiddels zo een beetje alle tips gelezen en nog geen oplossing gevonden.

Sinds we in deze woning zijn komen wonen, hebben we er last van, voorheen nooit gehad.
Op zolder, waar de papegaaien staan heb ik ze ook wel eens, maar dan is het een kwestie van schoonmaken en doorluchten en ze zijn weer weg.
Maar in dit huis zitten ze in heel mijn keuken en ik kan de bron niet vinden.
Ik heb nergens fruit luggen (ja in de koelkast)  en heb al een paar keer mijn keuken helemaal uitgesopt.
Het lojkt wel of ze het schoonmaakmiddel lekker vinden.
Ze zitten vnml op mijn kastdeurtjes.
Ik kan geen seconde meer iets laten staan, ik wordt er helemaal gek van, en in een druk gezin heb je nou eenmaal dat er wel eens een bordje op het aanrecht blijft staan.
Ik probeer direct de vw uit te ruimen en al het vuil in de vw te zetten, de prullebak wordt elke dag geleegd en schoongemaakt.
Ik heb er bijna een dagtaak aan, vanwege die stomme beesten.
Wijn geprobeerd, azijn, banaan, basilicum plantje, niets helpt.
Wanneer ik in de woonkamer een glas appelsap heb staan, en ik ben tien minuten weg, zitten ze er in.
Wanneer ik in de keuken een glas appelsap neerzet, met een folietje er over met wat gaatjes, dan komen ze er na drie dagen nog niet op af.gisteren heel de keuken schoongemaakt met de stoomreiniger, uren bezig geweest en kom net thuis, zitten ze doodleuk op mijn waterkoker. En zelfs die had ik schoongemaakt.
Ik ben ze zoooooo zat.
Iemand nog een beter idee?

P.s. Aan de hygiene kan het niet liggen, wanneer zo een beetje dagelijks de hele keuken opnieuw wordt gesopt.
Platspuiten helpt niet, dat doe ik nu ook, net als plat slaan, met een keukendoek weghalen, enz enz.
Ben echt ten einde raad.

willeke (Gast)
Geplaatst op 25-11-2011 om 00:05

Ik wil jullie even laten weten dat ik binnen 

48 uur van die vervelende fruit vliegjes af was.
Ik een basilicum plantje gehaald en een potje 
met een klein laagje droge witte wijn met alumi-
niumfolie erover heen gedaan en hele kleine
gaatjes in geprikt.de volgende morgen had ik
er al veel gevangen in de wijn. En de dag er op
de vliegjes zijn als sneeuw onder de zon verdwe-
nen.ik ben weer helemaal gelukkig nu,nu hebben
ze mijn wel verteld dit moet je wel 3 weken laten 
staan.ok dat is geen probleem.
Als tip wil ik jullie geven een basilicumplantje
wegzetten en een potje met een laagje droge
witte wijn wegzetten propeer dit maar eens
succces met het vangen van die rot vliegjes

Willeke

Carla (Gast)
Geplaatst op 22-11-2011 om 13:27

fruitvliegjes ik noem ze vliegende neuzen.
Als ik een glas rode wijn (merlot) inschenk in de huiskamer dan zijn ze in een mum van tijd uit de keuken bij mijn wijn glas aangekomen.
We hebben de fruitvliegplaag te danken aan het invoeren van de groenbak.
Voor die tijd nooit last gehad van ook maar 1 fruitvliegje.
Plaats de groenbak niet te dicht bij uw huis en zeker in de schaduw.
Doe de afval (fruit en etensresten) eerst in een krant voordat je het in de groenbak doet.
Nog beter in de bak (groen of grijs) die het eerste opgehaald wordt, zodat het niet langer dan een week staat.
Maak uw afvalemmer in de keuken regelmatig schoon en gooi er beslist geen fruit of etensresten in.
Als je de vliegjes niet zelf aanhaalt dan heb je er ook geen last van.

willeke (Gast)
Geplaatst op 21-11-2011 om 22:57

Ik erger me al een paar maanden aan die rot 

fruitvliegjes. Ik heb al zo'n blauwe lamp gekocht
bij de Action voor € 2,- dit helpt wel iets af en 
toe hoor ik delamp knetteren dan denk gelukkig
al weer een verbrand. Nu heb ik van avond een
Basilicumplantje gehaald bij de supermarkt en 
een potje met een laagje droge witte wijn.
Hopelijk dat dit helpt.Ik vanavond nog heel de 
keuken schoon gemaakt.
Maar jullie horen van mijn of het helpt

Groetjes,
Willeke

Door (Gast)
Geplaatst op 16-11-2011 om 21:30

Fruitvliegjes hebben een zeer goed reukvermogen en planten zich razendsnel voort. Alle trucs om ze te lokken en te vangen, met wijn, azijn, gist en schillen zullen als resultaat hebben dat er inderdaad een aantal ter ziele gaan in de valstrik. Maar een aantal trappen er niet in, planten zich in no-time voort en dat zit je nog met die beesten.
Fruitvliegjes houden echter niet van donker. Zet dus in ieder geval je fruitmand in de zomermaanden in een donkere (kelder)kast. Zorg ten alle tijde dat vuilnis in een goed afgesloten (dus donkere) vuilnisbak zit. Alles wat eetbaar is moet sowieso niet in het openbaar liggen. Als ze geen fruit hebben zoeken ze wel iets anders, bijvoorbeeld oud brood of koffiedrab uit het filterzakje. Bier- en wijnflessen even uitspoelen voordat je ze wegzet.
En tenslotte: ze zijn wellicht irritant maar niet schadelijk. Als er toch nog enkele achterblijven, dan vergaat de wereld nog niet.

ik (Gast)
Geplaatst op 13-11-2011 om 19:58

Zet een basilicumplant in je keuken!

Milarepa7 (Gast)
Geplaatst op 09-11-2011 om 18:42

Ben het met Miriam eens. Als je fruit in huis hebt dan komen er fruitvliegjes opaf. Dat heeft niets met hygiëne te maken. Vorig jaar heb ik er last van gehad. Dit jaar om mij onbekende redenen niet.

Miriam
Geplaatst op 15-09-2011 om 07:37

Nou, dat lijkt me een beetje onzin. Een fruitschaal op tafel, waar de vliegjes op afkomen, is dus gelijk aan gebrekkige hygiëne?! Ik ben het met je eens dat je niet onnodig etensresten moet laten slingeren, maar 100% buiten de deur houden van fruitvliegjes heeft volgens mij niet alleen met hygiëne te maken.

een ongedierte bestrijder (Gast)
Geplaatst op 14-09-2011 om 22:01

mensen er is maar 1 oplossing voor het bestrijden van fruitvliegjes en dat heet hygiene
gewoon zorgen dat je huis schoon is.
dus geen restjes laten staan regelmatig je afvalemmer legen en nooit nooit restafval van eten in de vuilnis bak binnen
alle middeltjes die hierboven beschreven worden werken niet

maar wil je niet schoon maken ?? huur een ongedierte bestrijder in hier de volgende stappen:
1 bel een ongediertebestrijder
2 die vertelt je dat je dus geen kinderen onder 4 jaar kunt hebben( heb je dat wel geen bestrijding ivm biocide)
3 elk ander huisdier dient 48 uur uit huis te blijven
4 vissen...bak moet hermetisch afgesloten worden pompen uit ook luchtfilter
5 zelf zul je twee uur lang je woning moeten luchten

al met al een heel gedoe voor een beetje hygiene niet???
jan van de graaf (Gast)
Geplaatst op 05-09-2011 om 17:07

ik heb een papagaai ,en die kooi ,,er zaten er wel een paarhonderd fruit vliegjes
we hebben de kooi verzichtig op gepakt en in de tuin gezet,,dat scheelde echt veel
nu heb ik bakjes met wijn azijn en een drupje afwas middel met een plastic zakje er over gespannen ,,kleine gaatjes er in ge maakt ,,en hopen dat ze de uitgang niet meer terug kunnen vinden,,,,,heb er ook een gesneden tomaat bij gedaan in de bakjes omk het wat aantrekkelijk te maken,,nou maar hopen,,gr jan

Elrian (Gast)
Geplaatst op 04-09-2011 om 12:57

Ik doe in een klein glazen schaaltje wat gewone azijn met een scheutje balsamicoazijn en een drupje afwasmiddel. Hierover wat plastic folie met een klein gaatje waar de beestjes in kunnen kruipen. Maar ze komen er niet meer uit. Werkt hier fantastisch want we hebben binnen een paar dagen tientallen "gevangen".

CGRJ (Gast)
Geplaatst op 19-08-2011 om 21:41

Wij worden helemaal gek van de fruitvliegjes! Inmiddels hebben we er al een maand last van. We hebben van alles geprobeerd. We hebben er eerder last van gehad, toen twee vallen gekocht, dat hielp en ze waren meteen weg. Nu werken de vallen niet meer. We hebben zelf nieuwe gemaakt, met wijn of azijn. Ook hebben we ze gevangen en bevroren. Het resultaat is teleurstellend. Ze vliegen nog steeds rustig rond in huis. We hebben het huis een aantal malen laten doorluchten en we maken het aanrecht iedere dag een aantal keren goed schoon met glassex. Ook hebben we de vliegjes een week lang lopen opzuigen met een stofzuiger. Na het zuigen waren ze weg maar een paar uur later waren ze weer terug.

Wij zijn radeloos!!
Ongediertebestrijding inschakelen? Of zijn er nog andere tips?
Groet, CGRJ

S-je
Geplaatst op 17-08-2011 om 21:35

Bericht van schrijnemaekers:

Ik heb al een week een schoteltje azijn met een drupje afwasmiddel staan daar liggen tot nu toe 3vliegjes in.

Daarnaast staat een plastic colaflesje met een bodempje rode wijn daar liggen zo,n 50 dode vliegjes van 3 dagen.

Zet een schaaltje amoniak neer (Gast)
Geplaatst op 17-08-2011 om 11:16

geen tijd om schoon te maken, en je wilt gelijk van die vliegjes af? Zet een bakje met een laagje amoniak neer. Ze gaan dan gelijk weg. Daarna wanneer je tijd heb aan de schoonmaak.

fruitvliegman (Gast)
Geplaatst op 11-08-2011 om 20:21

fruitvliegjes komen op geur af, niet alleen op fruit maar allerlei soorten GEUREN !

ze planten zich onwijs snel voort, dus als je ze ziet, meteen een val zetten(1 dat werkt dus verschillende uitproberen)

er zijn veel soorten fruitvliegjes en voor elk soort geld een ander val bij wijze van spreken...

iedereen veel succes, gebruik een potje met fruit of iets zoets erin en sluit het af, enkele kleine gaatjes erin en probleem opgelost.

zet zo'n potje in alle kamers.

DIT IS DE OPLOSSING !

S-je
Geplaatst op 11-08-2011 om 16:38

Fruitvliegjes leggen hun eitjes niet in azijn, wijn of wat dan ook. Dus alle vliegjes die je met die vloeistoffen vangt, ben je kwijt. Ook die 900 die ze hadden willen maken!

Fruitvliegjes opzuigen met de stofzuiger kan ook gewoon. Door de hoge luchtdruk in de stofzuiger zijn ze meteen dood en leggen dus geen eitjes meer. Sowieso geen reden om eitjes te leggen in een stofzuigerzak want daarin zit geen rijp fruit wat ze nodig hebben als voedingsbodem voor het leggen van eitjes.

Ella (Gast)
Geplaatst op 11-08-2011 om 10:51

Mensen, stop met de wijn, de sinasappels, de azijn en alle andere lokmiddelen. Het helpt ECHT niet.
 Ze leggen er eitjes op/in, dus je zult er zeker een paar vangen maar elk vliegje legt zo'n 900 eitjes. Dus voor elke die je vangt krijg je er rond de 900 terug. Zuig ze ook niet op met je stofzuiger want dan leggen ze eitjes in je stofzak en ben je weer terug bij af.

Alles schoonmaken, geen gebruikte drinkglazen en bekers op het aanrecht laten staan, vuilnis wegbrengen en embalage flessen en glaswerk inleveren en weggooien. Zorg er voor dat ze geen enkele reden meer hebben om in jou huis ze verblijven.

bas (Gast)
Geplaatst op 07-08-2011 om 12:57

beste lezers en schrijvers,

die sinaasappel vinden fruitvliegjes heerlijk, dus....  azijn werkte ook niet echt (en trekt door een al te sterke geur ook aan).

een restje wijn in een fles laten staan werkt bij mij altijd goed. eerst gaan ze op de rand zitten en dan verdwijnen ze er in. (oude wijn werkt prima) 

bij grote hoeveelheden, flink meppen en dan goed schoonmaken.

succes!

leonie (Gast)
Geplaatst op 04-08-2011 om 14:56

Ik heb rode wijn geprobeerd, en binnen een paar min. zaten er al een paar in de fles, af en toe even de kurk erop en een beetje schudden (dan verdrinken de vliegjes die er al in zitten), en dan weer open zetten voor de volgende...

Marjon (Gast)
Geplaatst op 22-07-2011 om 11:06

Ook ik ben al jaren van alles aan het proberen en vond gisteren de tips op deze site.
Ik had nog droge witte wijn staan en ben meteen de tip van Spring gaan proberen en het werkt!
Potje met laagje witte wijn, all. folie er op en kleine gaatjes geprikt en heb er veel gevangen.
Ook heb ik de tip van Milou geprobeerd en een plantje Basilicum gekocht en in de keuken op het aanrecht neergezet. In het begin dacht ik dat er niks gebeurde, ik kon de plant dichtbij de vliegjes houden en ze bleven gewoon zitten (al vreemd op zich!) maar na een tijdje leek het of het minder werd en 's avonds geen een meer te zien. Nu zo'n 24 uur later nog steeds geen fruitvliegje meer te zien.
Tot zover dus, voor mij de gouden tip!

gr Marjon

Milou (Gast)
Geplaatst op 03-06-2011 om 13:06

Plantje basilicum neerzetten €1,- bij de supermarkt. Houden ze blijkbaar ook niet van. Heb er zelf ook mee te dealen gehad. Totdat ik een plantje basilicum op het aanrecht had staan. Geen fruitvlieg meer te zien.

dada (Gast)
Geplaatst op 06-04-2011 om 20:42

Net had ik veeel last van fruitvliegjes, ik kijken of ik rot fruit heb... neehoor, wat dan? Ik heb nog steeds geen idee waarop ze af kwamen, ik heb immers alle etenswaren goed afgedekt staan. TIP
ik aan de slag met een doekje om ze persoonlijk te doden, is een rotwerk, daarna met stofzuiger aan de slag geweest, toen met bakje afwasmiddel en ammoniak... geen zin om te wachten. Toen naar mr. muscle gerepen en dat overal waar ik ze tegenkwam. gespoten.... even later weg waren ze!! ( kijk uit dat je alles wel afneemt met een doekje daarna, anders heb je geen fruitvliegjes maar dr. muscle op je boterham! )

Erika (Gast)
Geplaatst op 30-03-2011 om 09:05

Ik zweer bij het middel 'veerust'. Met zo'n bus doe je ruim 4 maanden (genoeg voor de hele zomer) Het is een middel dat ook wel gebruikt wordt om vliegen te doden bij Vee op boerderijen. Het is vrij verkrijgbaar en NIET SCHADELIJK voor huisdieren en kinderen! Gewoon even in de hoeken van kamer een beetje sprayen en voila. Ze komen uit de lucht vallen. Vergeet de lijkjes niet op te ruimen want fruitvliegjes zijn kannibalen.

monique (Gast)
Geplaatst op 15-03-2011 om 10:29

Om ze te bestrijden: Leg een stukje bananenschil (bij voorkeur) of meloenschil in een plastic potje of beker. Afdekken met een papieren trechter (zelf maken) of plasticfolie met gaatjes. Binnen 5 minuten had ik er 10 gevangen.

Deejay (Gast)
Geplaatst op 11-03-2011 om 11:49

Je moet gewoon fruitvliegvallen door het huis plaasten. Werkt beter dan rode wijn, en wijn verspillen is ook zonde. Die dingen kosten niet veel en werken prima. Nja huis en tuin middelen kunnen ook best werken! Kijk maar even op (reclame verwijderd door moderator), hier kan je wat meer informatie vinden.

maurice (Gast)
Geplaatst op 23-02-2011 om 14:31

ik heb gister een lege fles rode wijn met een klein beetje wijn neergelegd in de keuken.hup in no time vliegjes erin.kurk erop en in de vriezer.helemaal dood gevroren heb de zelfde fles weer neergelegd want als ze hun soort genoten opeten verwacht ik straks weer nieuwe slachtoffers hahaha

Dawn (Gast)
Geplaatst op 18-02-2011 om 13:17

Die beestjes zijn heel goed te verdrijven. Ik heb een aantal kopjes met rode wijn neergezet en binnen NO-TIME zat het vol. Gewoon even een paar dagen laten staan door je hele huis en geloof me, HET WERKT! SUCCES

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 08-01-2007
Hits: 355387
Categorie: 
Ongedierte bestrijden, Zomer
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
fruitvliegjes bestrijden, fruitvliegjes verdrijven, fruitvliegjes vangen, fruitvliegje, fruitvlieg, fruitvliegjes verjagen, fruitvliegjes bestrijden, last van fruitvliegjes
Gerelateerde artikelen