Volg ons via
 

Honing (versuikerd)

Tip om honing weer vloeibaar te krijgen nadat er klonters zijn opgetreden.

Als je honing wat langer bewaart dan kunnen zich kristalvormige klonters vormen. Dit noemen we ook wel versuikeren. Dit doet zich voor als de pot niet goed is afgesloten en er vocht bij komt. 

Versuikerde honing krijgt weer een normale structuur wanneer je de goed afgesloten pot in een bakje warm (niet kokend) water zet. Dompel de pot met honing niet volledig onder in het water. Laat ongeveer 1/4 deel van de pot boven water uitsteken. Laat de pot zo'n tien minuten staan en daarna is de honing weer vloeibaar.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

1 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.

Interessante artikelen

Door: 
Datum: 11-11-2005
Hits: 9735
Categorie: 
Eten & Drinken
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
Honing, klonters, versuikeren, versuikerd, klontervorming