Volg ons via
 
 

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen | tip voor het eenvoudig verwijderen van wratten zonder dure middeltjes zoals Wartner.

Vooral kinderen hebben regelmatig last van wratjes. Wratten worden veroorzaakt door een virus. In totaal zijn er wel 30 verschillende soorten virussen die wratten veroorzaken. De meeste wratten gaan vanzelf weg naar verloop van enkele maanden tot jaren. Toch is het geen fraai gezicht en soms zitten ze op een vervelende, pijnlijke plek. Door eraan te peuteren, verspreidt het virus zich nog verder waardoor er meer wratten bij komen. 

Naar de huisarts

Als je een wrat hebt, kun je het best even langs de huisarts gaan. De huisarts kan vaststellen of het inderdaad een wratje is en deze verwijderen met stikstof. Ga er niet zelf aan peuteren!

Huismiddeltjes

De afgelopen jaren hebben we veel tips ontvangen van gasten die huismiddeltjes hebben toegepast. Veel tips hebben we verwijderd. Peuteren, snijden, doorprikken en andere pruts-oplossingen kunnen de boel erger maken! Doe dit dan ook nooit. De onschadelijke huismiddeltjes staan hieronder... voor als je niet naar de huisarts wilt of durft.

Wratten verwijderen is een koud kunstje met deze goed werkende tip. Dikke kans dat je geen dure middeltjes, zoals bijvoorbeeld Wartner, aan hoeft te schaffen. Verwijder de wrat als volgt:

Wrijf elke dag tweemaal met een stukje aardappelschil (de natte kant) over de wrat of doe een stukje onder een pleister! Na een week of 2 is 'ie helemaal verdwenen!

Tips voor het verwijderen van wratten van onze bezoekers:

  • Citroenschil in azijn laten weken en dat elke avond op de wrat. Doe dit eerst een week, daarna paar weken laten rusten. Daarna opnieuw gedurende een week. Pijnloos en goedkope oplossing tegen wratten.
  • Ochtendurine opvangen en de plek met wrat in dopen. Een minuutje laten intrekken en daarna goed wassen.
  • Baking soda gebruiken met wonderolie, daar een papje van maken. De wrat moet je een beetje schrapen met een naaldje. Daarna dit witte papje erop. Afplakken met een pleister en de wrat krijgt geen zuurstof meer en de baking soda is anti bacterieel. De wrat wordt zwart of donkerbruin. Hij gaat dan dood en er vormt een korstje erop. Daarna valt het korstje eraf en de wrat is weg zonder littekens. Je moet het wel elke avond doen en volhouden. Baking soda is de amerikaanse variant, het is anders dan onze soda. Je koopt het bijvoorbeeld bij een toko. De wonderolie, ook wel castor olie genoemd, kun je wel bij een drogist kopen of even googlen.
  • Doorzichtige nagellak erop. De eerste keer absorbeert de wrat alles, dus als het droog is nog een keer nagellak erop. Dit zo'n week tot 2 weken volhouden... en weg is de wrat.

Snijden, peuteren en andere oplossingen

Met enige regelmaat ontvangen wij via het reactiescherm hieronder tips om zelf aan de slag te gaan met messen, touwtjes en andere barbaarse oplossingen. Deze middeleeuwse trucjes en tips zullen wij verwijderen! Spaar je dus de moeite ze te plaatsen. Bij twijfel over vreemde plekjes adviseren we je naar de huisarts te gaan.

Je vraag nog niet beantwoord?

Je vraag niet beantwoord? Stel je vraag dan op de HuishoudPlaza vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!


Nuttig? Als je dit artikel waardevol vindt, klik dan links op het +1 icoontje om onze site te helpen.
78 reactie(s)
Inge Van der Hoeven (Gast)
Geplaatst op 07-12-2016 om 13:26

Een stukje zink en een stukje koper op een afstand van elkaar in een bak met water (water niet verversen). Hierin elke dag een half uurtje zitten met de wrat. Na 14 dagen is de wrat verdwenen. 

Heb dit zelf al gedaan met een voetwrat.

Lisa (Gast)
Geplaatst op 07-11-2016 om 22:00

Kan je een likdoorn of eksteroog ook op deze maniertjes verhelpen? ik heb er nu ook al jaren last van, maar alles wat ik heb geprobeerd helpt niet...

Clauhau (Gast)
Geplaatst op 26-09-2016 om 18:33

Al jaren last van wratjes onder mijn voet. Ik ben zojuist gestart met het aanstippen met naggellak. Zeer benieuwd hoe ze gaan reageren. Had verwacht dat het zou prikken/bijten, maar voel er niets van. Nu heb ik een mooie glimmende onderkant, haha. 

ikke (Gast)
Geplaatst op 13-04-2016 om 22:20

Ik stip mijn wratjes aan met zoutoplossing/neusdruppels. Uiteindelijk verdwijnen ze. Ik ben hiermee begonnen omdat ik al jaren last had van wratjes die maar niet weggingen, aanstippen bij de dokter  en zelfs wegsnijden bij de dokter hielp niet.

Toen ik op vakantie was geweest waren al mijn wratjes verdwenen. Daar had ik veel gezwommen in zout water. Vandaar... als er nu een wratje opkomt, gebruik ik neusdruppels of zoutoplossing.

Sophie (Gast)
Geplaatst op 14-02-2016 om 12:09

Vraag aan Nelleke (bericht 09-01-2011)


Moet je elke dag een nieuw potje schil maken en 24 u laten inwerken in ijskast. Of kun je de schil uit het eerste potje verschillende dagen achter elkaar gebruiken? 

S-je
Geplaatst op 12-11-2015 om 15:53

Ik blijf het gewoon zeggen: naar de huisarts met wratjes want je weet nooit of het echt wel wratjes zijn of andere verdachte plekjes.


En zeker op zo'n plek als je lip, moet je niet zelf gaan prutselen. Dus morgen huisarts bellen voor een afspraak om ernaar te laten kijken.

Sanne (Gast)
Geplaatst op 12-11-2015 om 12:36

Dagwrat heeft bij mijn wrat geholpen op mijn pink, maar nu heb ik een ander probleem. Het heeft niet geholpen op mijn lip. Ik heb een klein wratje gekregen op mijn lip. Wat kan ik hier aan doen?

irene (Gast)
Geplaatst op 12-07-2015 om 00:02

Met de wrat/voetschimmel in de cola!


<div>Iedere dag een minuut of 10 en niet afspoelen met water!
Na 2 weekjes geen wrat meer te zien! :-)
Het werkt bij mij áltijd!!!
</div>

Leen (Gast)
Geplaatst op 25-05-2015 om 22:54

Ik had een hele diepe wrat onder mijn voet. Van alles geprobeerd maar niks hielp, ook aanstippen bij de huisarts niet. Nu 10 secondenlijm bij zeeman voor 0,69 gekocht en de wrat daarmee ingesmeerd. Pas op dat het goed droog is voordat je weer gaat lopen of sok of schoen aantrekt 😝.  

Tess (Gast)
Geplaatst op 11-11-2014 om 21:58

Hoi,
ik heb een wrat op mijn enkel en ik durf geen enge middeltjes te gebruiken omdat het op mijn enkel is en dat is iets heel anders dan op je handen of voeten.
 
HEEFT IEMAND HIIER MISSCHIEN TIPS VOOR?
 
PS: de wrat zit er al 3 jaar en vroeger toen ik nog niet wist dat je er niet aan moest pulken heb ik er veel aan gepulkt, IS DAT ERG?
en mijn wrat is een dag geleden open gegaan, HEEFT IEMAND HIER TIPS VOOR?
 
Liefs Tess!

miranda (Gast)
Geplaatst op 27-10-2014 om 13:17

Hoi mijn dochter had toen ze 13 was ook heel veel wratten meer dan 20 op hanen en voeten tig x aanstippen zelfs bij een dermataloog niks hoor ze kwamen weer terug....toen ik voor haar visolie capsules had gekocht voor betere concentratie op school...bleek na 2 weken dat al haar wratten weg waren. Ze is na 1 jaar met de visolie gestopt maar nooit meer wratten gehad

Gast (Gast)
Geplaatst op 30-09-2014 om 21:56

Ik heb nu al zo'n 4 jaar lang last van wratten. Ze zitten bij mij op zowel de handen als voeten en zijn zeer hardnekkig. Ik heb ze meerdere malen laten  bevriezen met stikstof bij de huisarts maar het heeft me helaas niks opgeleverd. De huisarts heeft me toen doorgewezen naar de dermatholoog en daar ben ik nu bij in behandeling. Voor de voetwratten gaf zij de tip om er duct tape op de plakken en zo lang mogelijk erop te laten zitten. Als de duct tape eraf valt moet je het vervangen. Dit werkt bij mij echt! De wratten worden nu helemaal zwart aan het worden en dat  betekent dat ze doodgaan. Als je last hebt van voetwratten zou ik dit zeker proberen want het werkt beter dan stikstof ofzo!

ik (Gast)
Geplaatst op 06-09-2014 om 17:33

kan een andere kleur nagellak ook ?

kopstubber (Gast)
Geplaatst op 22-07-2014 om 01:29

Er zijn verschillende soorten wratten met verschillende oorzaken. Vroeger had ik mijn hele handen onder de wratten zitten. Dat waren wratten veroorzaakt door een virus. Ik kreeg hiervoor medicijnen en de wratten verdwenen als sneeuw voor de zon! Andere wratten werden weggebrand. En roze wratten verdwijnen sneller dan die dikke droge donkere wratten. En wratten-op-een-steeltje verdwijnen na enige tijd uit zich zelf.  Door peuteren of zo kan het bloed uit de wrat weer nieuwe wratten veroorzaken.

Mijn oma adviseerde de binnenkant van grote bonen doppen er op wrijven. Heeft helaas bij mij nog nooit geholpen.

S-je
Geplaatst op 13-07-2014 om 11:22

Nee, je moet terug naar de huisarts en als die niks meer voor je kan doen moet hij/zij je doorverwijzen naar een dermatoloog.

Hanna (Gast)
Geplaatst op 12-07-2014 om 21:55

wrat op wang precies in het midden al 1x weggebrand maar zit er weer kan ik hier ook nagellak op doen?

swa (Gast)
Geplaatst op 23-06-2014 om 08:43

wrattenkruid is ook een goede oplossing na twee weken zijn ze weg,één nadeel is dat het sap oranje is en dus zit je 2 weken met een oranje stipje

Anoek (Gast)
Geplaatst op 18-06-2014 om 21:24

Al 5 jaar heb ik hele hardnekkige wratten onder mijn voet. Ik heb van alles geprobeerd. 3 Jaar lang heb ik het bij de huisarts om de week aan laten stippen, zonder resultaat. Vervolgens bij de podotherapeut met een speciale wrattenpen aan laten stippen, zonder resultaat. Homeopaat, zonder resultaat. Nu ben ik bezig met de blanke nagellak, dit heeft mij al meer resultaat gegeven dan alle andere behandelingen, de wratten leken openvlakkiger te worden! Het probleem is alleen dat ik op Curacao woon (hier kan ik niet naar een dermatoloog oid, dus als ze er over een jaar nog zitten in NL naar de dermatoloog), en door de warmte wordt mijn huid heel zacht. De nagellak laat vrij snel weer los door mijn weke huid. Hetzelfde gebeurt met duct tape.. Heeft iemand hier een tip voor?

e (Gast)
Geplaatst op 27-05-2014 om 18:12

Toch maar aan de nagellak gegaan. Hopen dat het werkt, net mijn handen helemaal verminkt door aanstippen, dus nu maar geweldloos.

S-je
Geplaatst op 13-05-2014 om 16:33

Ik heb ook nooit gezegd dat huis-tuin-en-keuken-trucjes niet werken op wratjes, maar je weet nooit zeker of het een wratje is of dat het bijv. een plekje huidkanker kan zijn.

En als je op zo'n plekje zelf gaat zitten prutselen, ben je niet goed bezig.

Vandaar dat ik zeg: naar de huisarts. En krijgt die het niet weg, dan doorverwijzing vragen naar de dermatoloog.

Ik heb tijdens mijn werk behoorlijk wat vervelende foto's gezien van verwaarloosde en/of verkeerd behandelde verdachte huidplekjes. Vandaar: nooit zelf gaan prutselen!

Gast (Gast)
Geplaatst op 12-05-2014 om 15:50

Op 25 april heb ik een bericht geplaatst, dat ik al 5 jaar last van een wrat heb. Ik heb die nu 2 weken 2x daags met blanke nagellak ingesmeerd en hij is weg! Ik heb nu een gat in mijn teen, maar dat hersteld vanzelf heb ik gelezen. Dus: blanke nagellak werkt! Ik ben zo blij :)

Dus S-je, bij deze het bewijs...

megan (Gast)
Geplaatst op 10-05-2014 om 01:17

Ik heb nu 1 kleine wrat op mn boven hand maar zag laatst dat er nog een kleine naast zat. Ik probeer nu al een tijdje de nagellak truc en het helpt goed! ik doe elke dag 15/10 minuten voordat ik naar bed ga doorzichtige nagellak erop. De volgende ochtend kan je die nagellak er makkelijk aftrekken. Het werkt goed!

S-je
Geplaatst op 26-04-2014 om 15:17

Als dat niet helpt? Dan hoort een goede huisarts je door te sturen naar een dermatoloog. En als je huisarts daar zelf niet over begint, dan mag je vragen om doorverwezen te worden.

Dus ik blijf nog steeds roepen: niet zelf aan wratten gaan prutselen maar eerst naar de huisarts en als die ze niet wegkrijgt, dan doorverwijzing vragen voor de dermatoloog.

Gast (Gast)
Geplaatst op 25-04-2014 om 15:59

Al 5 jaar last van een wrat op mijn kleine teentje. 20x Bij de huisarts geweest, aanstippen, aanstippen enz. Vervolgens een zalf, ook geen effect. Weer aanstippen en aanstippen. Nog steeds geen effect. 

Dus Sje, je kan wel blijven roepen: ga naar de huisarts, maar als het niet helpt? 
Ik ga de nagellak proberen.

--- (Gast)
Geplaatst op 25-04-2014 om 14:27

Ik heb 3 wratten op me handen, in me handpalm, aan de pink kant van me ringvinger en op me nagelriem van me duim. Gister zag ik tot me schrik dat er nu ALWEER 1 bijkomt bij me nagelriem van men middelvinger. Nagellak heeft geen nut... Ik probeer nu op de wrat die er al het langst zit het sap van een paardenbloem. Hopelijk lukt dit..


TIP VOOR MENSEN MET VOETWRATTEN:
Ik had ze eerder ook , me moeder is pedicure dus die ging ze weghalen, het werkte! Na 2 behandelinhen (1in de week) waren ze weg. GA DUS NAAR DE PEDICURE! Misschien niet goedkoop maar je moet er wat voor over hebben.

muffin (Gast)
Geplaatst op 20-04-2014 om 17:33

Hallo. Ik heb zelf ook een heel aantal wratten en ik haat het echt verschrikkelijk! Elke keer dat was ie weg en kwam ie weer terug! Ik hoop dat 1 van deze dingen echt werk!

S-je
Geplaatst op 22-03-2014 om 10:04

Daar is digitaal niks over te zeggen. Gewoon mee naar de dokter gaan en die kan het je zo zeggen waarschijnlijk wat het is.

directioner (Gast)
Geplaatst op 22-03-2014 om 08:53

ik heb sinds ongeveer een maand dat ik telkens rode pijnlijke bultjes op mn vingers krijg, het lijken verdacht veel op beginennde wratten maar meestal zijn ze naar een dag weer weg . zijn dit ook wratten of is dit iets anders ? 

Ano (Gast)
Geplaatst op 16-03-2014 om 22:21

Ik heb een wrat op mijn knie en die zit er al zo'n 5 jaar ik ben bang dat als ik die nagellak truc ga gebruiken dat het alleen maar erger word en dat wil ik echt niet

Jacqueline (Gast)
Geplaatst op 02-02-2014 om 23:14

Mijn dochter had al een ruim een enorme dikke vrat onder haar grote teen zo erg zelfs dat ze bijna geen schoenen aan wilde wel een maat te groot. We hebben het regelmatig laten stippen maar door de eeltvorming er om heen waren ze erg hardnekkig. Uiteindelijk van de huisarts salicylzuur gekregen. Voor het slapen er dik op aan gebracht pleister eroverheen en dit iedere avond 3 weken volgehouden om de dag haar teen laten weken in sodawater daarna vrat schrappen en vervolgens weer het zuur aangebracht. Nu zijn ze volledig verdwenen pijnl

ME (Gast)
Geplaatst op 28-01-2014 om 10:35

Ik heb vorige zomer mijn enorme kolonie voetwratten zo'n 8 weken behandeld met tea tree olie. 2x per dag aanstippen met een wattenstaafje. Nu na 6 maanden ben ik er bijna vanaf! Een enorm goed resultaat waar ik meer dan tevreden over ben.

Suzan (Gast)
Geplaatst op 06-10-2013 om 16:16

Elke keer als je tijd hebt een minuutje ofzo over je wrat heen wrijven. Was binnen 2 week weg :D

Ik heb 10 jaar lang een hele dikke wrat op mijn duim gehad. Heel vaak aan laten stippen door de huisarts en ook veel van die speciale middeltjes gekocht en gebruikt totdat ze op waren. Niks hielp. 
Toen vertelde mijn moeder (jaren later) dat er vroeger mensen uit het hele land naar mijn oma gingen om wratten weg te laten halen door haar. Zij wreef er gewoon over en dan gingen ze weg. Dus elke keer als ik even tijd had, wreef ik er overheen en binnen 2 week was hij weg :O heb hem nu al 2 jaar Niet meer :D

Lies (Gast)
Geplaatst op 26-09-2013 om 10:14

Mijn dochter had al meer dan een jaar last van wratten op voet en handen.Ben naar verschillende artsen geweest en ook naar een homeopaat en niets hielp echt tot ik op internet ONVAX zag en besteld had. Probeer het en je zult zien binnen zeker 6 weken zijn ze verdwenen. Je moet ze wel zeker 4 maal per dag aanstippen. Succes!

Miriam
Geplaatst op 21-08-2013 om 20:28

Gewoon langs de huisarts. Daar zijn die mensen voor. Ze zien echt wel een genantere dingen dan een wratje!

Anonieme meid (Gast)
Geplaatst op 21-08-2013 om 17:33

O ja! Wat "iemand" deed met pleisters en verstoppen doe ik ook, ik schaam me er dood voor! Ze zijn namelijk nogal opvallend :s 

Anonieme meid (Gast)
Geplaatst op 21-08-2013 om 17:31

Ik heb al jaren wratten op mijn knieen en in mijn nek. Ik ben vandaag begonnen met de doorzichtige nagellak. Ik hoop dat het helpt! Ik had eens een keer formule w erop gesmeerd en toen ging mijn huid irriteren en toen werd de wrat alleen nog maar groter! Dus ik zou alleen veilige middeltjes proberen.

iemand (Gast)
Geplaatst op 17-08-2013 om 10:20

ik heb er ook heel veel op mijn voeten en naar de huisarts willen mijn ouders en ik niet ik heb er ook 3 op mijn handen en de 4e komt er ook al aan, ik durf niet te zwemmen en heb nu ook een hekel aan open schoenen ik ben bang dat iemand erachter komt en dat ik er dan mee gepest word ofso ik probeer mijn handen ook altijd te verbergen in mijn shirt of vest of ik plak ze af met pleisters

Miriam
Geplaatst op 29-07-2013 om 15:42

Dag anoniempje,


Het is het beste om even langs de huisarts te gaan. Die kan de wratjes zelf wegstippen of verwijst je door naar een dermatoloog. Als je ze laat wegstippen ben je er zo van af. vanzelf gaan ze niet weg. Vooral niet peuteren/vijlen etcetera! Daarmee maak je het alleen maar erger.

Groetjes,
Miriam


anoniempje (Gast)
Geplaatst op 29-07-2013 om 15:30

ik ben een meisje van 13 ik heb al ongeveer 3 jaar heel veel wratten naast elkaar onder mijn voeten en 2 op mijn handen ik heb al van alles geprobeerd zoals: weg vijlen, formule w etc. maar niks helpt ik heb mn moeder ook al vaker gezegd dat ik er last van heb maar ze doet er helemaal niks aan om te helpen :( dus ben ik in mn eentje op zoek naar een oplossing op mn handen ben iknu bezig met de blanke nagellak maar heeft tot nu toe niet veel effect e ik wil binnenkort de ducktape oplossing op mijn voeten gaan proberen. ik durf bijna niet meer te zwemmen met vrienden en mn wratten op mn handen verberg ik vaak met pleisters en dan verzin ik smoesjes waarom, maar ik wil dat niet meer ikwil niet bang zijn om te gaan zwemmen e ikwil mn handen niet verbergen ik ben het nu wel beu na al het gezeur

Zig (Gast)
Geplaatst op 01-07-2013 om 09:20

Hey,

Ik heb heel veel wratten onder mijn voeten.
Is zout water goed?

Rot wratten (Gast)
Geplaatst op 23-06-2013 om 14:52

Haii, ik ben 12 en ik heb superveel wratten echt een stuk of 70, ik schaam me kapot en ze hebben van allerlei vormen hele dikke en hele kleine enzo. Maar ik zie bij de reacties dat het ook kanker kan zijn, ik wil het wel weghalen met nagellak maar wat nou als het echt kanker is? Omg ik wil echt van die dongen af :s

melissa (Gast)
Geplaatst op 28-04-2013 om 13:27

hallo,  ik heb wartner thuis ik heb het op mijn wratjes gesmeerd maar het kwam perongelijk langs de wrat op de huid dus ik krijg het er niet meer vanaf wat nu? 

laat snel iets weten alsjeblieft 

L (Gast)
Geplaatst op 23-04-2013 om 23:02

Vanaf morgen de nagellak methode gebruiken want heb echt geen zin meer in de dokter duurde zo lang nog steeds niet weg en zit op me hand dus hopen maar

jessica (Gast)
Geplaatst op 22-02-2013 om 12:01

ik heb al jaren ( denk 2.5 jaar) wratten rond mijn duim nagels en wijsvinger nagels. ik heb de wratten al meerdere keren laten aanstippen bij de huisarts maar telkens weer zonder resultaat.
nu ben ik gisteren begonnen met de nagellak want ik wil/moet er echt vanaf ik ga in augustus trouwen en dat doe ik liever met mooie handen dan met die lelijke wratten die mijn vingers ontsieren.
dus nu maar hopen dat de nagellak werkt en anders de aarappelschil of sinnasappelschil in azijn proberen want ben ze echt heel erg beu

Marielle (Gast)
Geplaatst op 09-02-2013 om 21:08

Nagellak werkt super. Mijn zoon had een grote wrat onder zijn voet en in 2 weken helemaal weg. 

S-je
Geplaatst op 02-02-2013 om 19:07

Oké, nog een keertje dan: nooit zelf prutsen aan wratten! Altijd mee naar de huisarts!

meisje (Gast)
Geplaatst op 02-02-2013 om 16:56

hallo
ik heb een wrat naast/op de nagelriem en ik heb er een stuk wrat prongeluk eraf gestoten! kun je daar nog steeds nagellak op doen? En ja wanneer moet je de pleister eraf halen? gr..

henk (Gast)
Geplaatst op 15-09-2012 om 20:26

Vergeet alles. Het juiste middel is: oW O N D E R O L I E !

S-je
Geplaatst op 29-08-2012 om 14:22

Oké, ik blijf het zeggen: niet zelf gaan prutsen aan wratten! Zeker niet bij zo'n grote hoeveelheid.

Naar de huisarts en doorverwijzing naar dermatoloog vragen.

Misschien zit er tussen al die wratten wel 1 huidkankerplekje en dan ga je dat zelf te lijf met nagellak?!

Niet doen!

Tim (Gast)
Geplaatst op 29-08-2012 om 13:45

ik heb echt gigantisch veel wratten op mijn handen en voeten (zo'n 87 intotaal) maar wegvriezen helpt niet heb het al 2x gedaan en ze blijven maar terugkomen met meer, dus ik wou die nagellak wel een uitproberen. maar ik vroeg me dus af of de nagellak er permanent op moest blijven totdat de wrat zwart word? want ik denk dat de negellak nogal snel van je hand af gaat met bijv. handenwassen en afdrogen.

S-je
Geplaatst op 26-07-2012 om 21:13

Binnen een week van een grote wrat af? Vergeet het maar! Dat gaat je zelfs met hulp van de huisarts niet lukken! De snelste en effectiefste manier is wegvriezen, dat mag maar 1x per week en daar hou je in eerste instantie een lelijke plek aan over. Duurt een poos voordat dat weg is. Dus voor 3 augustus zou ik er lekker niks aan doen, want beter gewoon een wrat op je duim, dan een lelijk stuk huid waaraan geprutseld is met wat voor middeltjes dan ook.

Jeltje (Gast)
Geplaatst op 26-07-2012 om 20:48

Ik heb een vrij grote wrat op mijn duim en vind hem echt lelijk.

Ik zou hem graag weg willen voordat ik op vakantie ga en dat is 3 augustus.  Heeft iemand iets dat voor 3 augustus weg is?

Liefs,

Marijke (Gast)
Geplaatst op 25-07-2012 om 10:22

Ook ik had al een jaar een wratje in de palm van mijn hand, met Wartner etc. ging hij niet weg. Toen las ik op dit forum van de citroenschil in azijn en ben daar mee aan de slag gegaan, wel elke avond trouw doen, maar ja het resultaat mag er zijn, nà een week is hij helemaal weg! Ook de trucjes met ochtendspuug, ochtendurine en doorzichtige topcoat nagellak erop de laatste dagen gedaan. Ik ben zo blij en raad het iedereen aan, heb geduld dat wèl. Succes en bedankt!!!!

S-je
Geplaatst op 19-07-2012 om 11:50

Gewoon naar de huisarts blijft de allerbeste en allerveiligste oplossing bij wratten. Vergeet niet dat het niet altijd wratten hoeven zijn, het kunnen ook huidkankerplekjes zijn en daar moet je niet zelf aan gaan prutselen. Die plekjes hebben een gerichte behandeling in het ziekenhuis nodig.

Dus gewoon altijd een huisarts naar laten kijken.

Liedje (Gast)
Geplaatst op 19-07-2012 om 11:06

Hallo,

Ik heb sinds een week nagellak op mijn wratje gedaan.
Hij wordt erg wit (week) en er komt een paars randje omheen, is dat goed?

S-je
Geplaatst op 23-06-2012 om 20:46

Tip van Suske:

Ik had twee wratten onder mijn voet en van vroeger wist ik de pijnlijke ervaring nog van stikstof, dat nooit weer. Helemaal niet omdat de wrat na kapot gaan van de bloedbaan een keer zo groot was geworden!
Nu heb ik ongeveer drie weken lang mijn wratten aangestipt met tea tree olie ( te verkrijgen bij de drogist).
Dit deed ik de ochtend en de avond. Nu zijn ze weg!!! Het is even volhouden en consequent zijn maar het werkt!!!!

amanda (Gast)
Geplaatst op 17-06-2012 om 19:39

Heey meiden,
diegene die de wratten met de nagellak doen
Niet diezelfde nagellak ook weer voor je vingers
gebruiken!!!!.Hou er 1 appart vd wratten of gebruik 1
die bijna leeg is bijv.

Lizz (Gast)
Geplaatst op 29-04-2012 om 14:08

Ik heb daarnet doorzichtige nagellak op mijn wrat gedaan omdat hij zich ging vermenigvuldigen en ik wou weten hoe het weg ging, hopelijk is hij volgende week weg of dat niet meer op een wrat lijkt maar op een wondje, ik vond het zo'n erg gezicht, ik ben 13 en ik had die wrat al anderhalf jaar maar sinds gister kwamen er 2 kleintjes ernaast bij, hopelijk helpt de nagellak!! 

Liefss,,

meloyo (Gast)
Geplaatst op 17-03-2012 om 10:21

ik heb een week lang ingesmeerd met nagellak en toen werden ze zwart.

daarna met rust gelaten en ik was er in 1 week vanaf.

 gaat als volgt:

*koop doorzichtige nagellak het best sealing topcoat

*smeer 2x per dag in en plak er een pleister overheen.

*als ze zwart worden geen pleister of nagellak helemaal niks dan gaan ze vanzelf weg.

succes!

 

anoniem (Gast)
Geplaatst op 10-02-2012 om 17:17

wrattenpleister bij de kruidvat helpen  ook heel 

goed zo ben ik van een hele grote wrat onder
mijn voet  afgekomen ook laten bevriezen maar
 hielp niet met deze pleisters was ik er in een 
paar weken vanaf

frans (Gast)
Geplaatst op 19-01-2012 om 17:50

heb al enkele jaren last van wrat onder mn voet,
huisarts bevriezen en daarna aandruppelen,maanden lang,niets hielp,
dermatoloog in ziekenhuis,injectie onder de wrat,2x,ontzettend pijnlijk,hielp ook niet.probeer nu weer kruidvat producten..

S-je
Geplaatst op 18-01-2012 om 17:33

Als je niet weet wat het precies zijn, dan moet je sowieso niet zelf gaan prutsen.

"Ik wil niet naar de huisarts" kan heel verkeerd uitpakken. Voor hetzelfde geld zijn het geen wratjes maar is het een vorm van huidkanker.

Het enige juiste advies in dit geval is: naar de huisarts!

Anoniemx (Gast)
Geplaatst op 18-01-2012 om 14:59

hallo, 

Ik heb ong 5 wratten, ik wil ze graag weg hebben.
1 op mijn hand, 4 op mijn voeten.
maar ze zijn een beetje raar, ik weet niet wat 
voor wratten het zijn.
het zijn geen bobbeltjes. ik denk de doornwrat.
maar ik wil niet naar de huisarts. wat is dan de 
makkelijkste manier om ze te verwijderen?
please, help me ik schaam me dood!

cindy (Gast)
Geplaatst op 24-10-2011 om 13:26

hoi allemaal,

ik heb ongeveer 13 wratten en ik heb ze al heel lang!
ik ben 11 jaar dus het is niet zo fijn om wratten te hebben.
Iemand een gouden tip?

Groetjes...

Anja (Gast)
Geplaatst op 04-09-2011 om 20:27

Mijn zoon van 12 heeft 14 bevriezingen gehad bij de dermatoloog zonder resultaat. Er kwamen er steeds op andere plaatsen meer bij. Toen de huisarts ons naar een ziekenhuis doorverwees, ben ik beginnen googelen. Het trucje met azijn en citroen heeft als bij wonder gewerkt. Citroenschil in azijn laten weken en dat elke avond op de wrat. Heb dit eerst een week gedaan, daarna paar weken laten rusten. Daarna opnieuw gedurende een week. Pijnloos en goedkope oplossingen. Men zegge het voort!

S-je
Geplaatst op 11-08-2011 om 23:12

Wratjes op oogleden, zelf vanaf blijven! Altijd arts raadplegen als je ze weg wilt hebben.

S-je
Geplaatst op 11-08-2011 om 22:43

Bericht van Ada:

Wratten, als kind had ik er heel veel op mijn handen. Uiteindelijk een keer mijn ochtendurine opgevangen en daar mijn handen in gedoopt. Misschien een minuutje laten intrekken en ze daarna goed gewassen. Met ruim een week waren alle wratten zwart en een paar dagen daarna verdwenen. Geen lidtekens, geen pijn en ik heb ze ook niet meer teruggekregen.

30 jaar verder kreeg ik een soort wrat op mijn wang en na wat gegoogled te hebben, heb ik deze wrat behandeld door elke dag voor het slapen gaan deze in te smeren met citroensap. Dit twee weken vol gehouden en ook deze verdween als sneeuw voor de zon.

Nu heb ik een aantal kleine wratjes op mijn oogleden ( t worden er steeds meer) die ik ook met citroensap heb behandeld, alleen hier moet je natuurlijk mee uitkijken omdat anders het zuur in je ogen komt, maar helaas dit heeft nog geen positief effect gehad. Heeft iemand misschien nog een tip die ik zou kunnen gebruiken en die niet schadelijk is voor mijn ogen?

K ben benieuwd of iemand nog een goede tip heeft :-)

krissie (Gast)
Geplaatst op 22-07-2011 om 23:01

hallo allemaal,

je kunt ook baking soda gebruiken met wonderolie, daar een papje van maken. de wrat moet je een beetje schrapen met een naaldje. daarna dit witte papje erop.
afplakken met een pleister en de wrat krijgt geen zuurstof meer en de baking soda is anti bacterieel. De wrat wordt zwart of donkerbruin. hij gaat dan dood en er vormt een korstje erop. Daarna valt het korstje eraf en de wrat is weg zonder littekens. Je moet het wel elke avond doen en volhouden. Baking soda is de amerikaanse variant, het is anders dan onze soda.. ik had het bij een toko gekocht. De wonderolie ook wel castor olie genoemd kun je wel bij een drogist kopen of google even online zou ik
zeggen. Je kunt ook tea tree olie proberen of aardappel binnenkant schil. Of elke dag insmeren met een ui kan ook helpen.

Succes !

jhon (Gast)
Geplaatst op 17-07-2011 om 14:45

Vroeger had ik een oom die kon wratten kopen hij gaf je een dubbeltje en de wratten verdwenen vanzelf.

Wie weet iemand die die paranormale eigenschap ook bezit?

willy F baby (Gast)
Geplaatst op 29-06-2011 om 23:57

gewoon paar x op plassen dan gaan ze vanzelf weg

Theresia (Gast)
Geplaatst op 19-06-2011 om 11:26

Wratten...gewoon doorzichtige nagellak erop...de eerste x absorbeert de wrat alles..dus als't droog is nog een x-tje nagellak erop..
Dit zo'n week/2 weken volhouden...en weg is ie.
Zonder pijn of litteken.

ESSIE (Gast)
Geplaatst op 12-06-2011 om 21:20

ik heb ook gehoord dat je ook van die visjes hebt die aan je handen en voeten eten dus dat kan je ook proberen
(ik heb er al 40 echt ik schaam me dood)

Annemarie (Gast)
Geplaatst op 07-06-2011 om 14:27

vanmiddag naar de dokter.
aardig wat wratten, op de onderkant van m'n voet 3 op elke voet.
en op mijn ene hand 7 en de andere hand 2.
ik denk dat hij ze weg gaat branden.
EN IK HOOP NIET SNIJDEN.
ik zit er enorm overin.
en als ik hier zie dat het niet helpt. waarom ga ik dan?

ams (Gast)
Geplaatst op 04-06-2011 om 09:51

wat een erg goed super middel is bij de vaak voorkomende bloemkoolwrat is....paardebloem!

je kunt voor dat je de paardebloem melk erop doet een gaatje prikken in de wrat maar hoeft niet persee.

heb t er vroeger altijd mee weggekregen, t kleurt zwart en volgende dag is meestal al weg.

ik dacht dat ik kalknagel had, dokter zei dat, maar keek eens goed en t leek wel erg veel op bloemkool wrat. behandel nu met paardebloem linkervlak nagel groeit al meer op huid nu.

probeer t eens grtjs

S-je
Geplaatst op 19-04-2011 om 20:05

Een blaar is juist een goed teken.

Wat er loskomt, niet verder losmaken, maar wachten tot het zelf loskomt. Niet aan peuteren, niks opsmeren van ander spul.

Het duurt lang voordat de hele blaar en het bijbehorende litteken weg is. Gewoon geduldig afwachten en als het goed is is de wrat hierna weg. (Sprak ik uit ervaring met mijn oudste dochtertje).

Tweeling (Gast)
Geplaatst op 19-04-2011 om 18:59

Ik heb mijn wratjes al ongeveer 1,5 jaar. Afgelopen zomer heb ik niet naar zwembaden durven gaan door deze afschuwelijke dingen! Ik heb ze al aan laten stippen maar dat deed zo verschrikkelijk veel pijn en het hielp niet dus dat wil ik zowieso niet meer gaan doen. Nu gebruik ik het homeopatische geneesmiddel Thuja van A. Vogel ik gebruik het nu een paar dagen en merk wel een beetje verschil. Doordat ik een wratje had laten aanstippen by de huisarts kwam er een blaar op, deze is inmiddels geknapt en mijn huid kan ik in stukken dr af halen, maar nu gaan er ook stukken van de wrat mee. Maar ik vroeg mezelf dus af of dit wel goed was en zo nee wat kan ik er verder aan doen?

Mijke (Gast)
Geplaatst op 14-02-2011 om 10:16

Oorzaak: Wratten worden veroorzaakt door een virusinfectie en zijn daarom besmettelijk. Ze ontstaan drie tot zes maanden nadat de huid in contact is gekomen met het virus. Er bestaan wel 30 soorten virussen die wratten veroorzaken, maar die verder onschuldig zijn. Het afweersysteem van kinderen is vaak nog niet zo sterk als bij volwassenen. Kinderen hebben daarom eerder last van wratten. Dus wat doe je als je zo'n hardnekkig virus hebt??? Naar de huisarts of huidarts gaan! Het is niet vies, het is een Virus. Bovenstaande adviesen/tips zouden kunnen helpen. Maar naar de huisarts gaan is ook een optie.....die man/vrouw zit er voor dit soort problemen. Dus voor elke wrat een andere aanpak! Succes ermee!

Nelleke (Gast)
Geplaatst op 09-01-2011 om 20:14

Wratten gaan echt weg door de volgende tip die ik ook op internet heb gelezen. Bij allebei mijn kinderen heb ik het nu gedaan en ze zijn echt weg gegaan. Vriezen bij de huisarts heeft bij hun niet geholpen en deed alleen maar veel pijn.

Schil een citroen en doe de schil met natuurazijn in een potje 24 uur in de ijskast. Na 24 uur kan je het gebruiken. Doe een klein stukje schil (ter grote van de wrat) op de wrat en afdekken met pleister of gaasje. Hele nacht op je wrat laten zitten. De wrat wordt zwart eronder. Herhaal dit een paar nachten (3 of 4). Las een rust periode in van 1 a 2 nachten en herhaal weer tot de wrat weg is. Dit duurt iets van 10 dagen. Er onder groeit nieuwe huid dus je hebt ook geen gapend gat. Ook bij hele grote wratten helpt dit echt!

Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
De veiligheidscode wordt gebruikt om spam tegen te houden. Hiermee kunnen mensen worden onderscheiden van automatische spam scripts.
CAPTCHA Afbeelding
Vul de bovenstaande code hieronder in
Door: 
Datum: 25-12-2005
Hits: 232532
Categorie: 
Handig, Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
Print Print
 Reageer

Tags:
wratten verwijderen, wratten, wratjes verwijderen, wrat, wartner, wrat verwijderen
Gerelateerde artikelen
Er zijn geen items beschikbaar.