Volg ons via
 

Wratten verwijderen

Wratten verwijderen | tip voor het eenvoudig verwijderen van wratten zonder dure middeltjes zoals Wartner.

Vooral kinderen hebben regelmatig last van wratjes. Wratten worden veroorzaakt door een virus. In totaal zijn er wel 30 verschillende soorten virussen die wratten veroorzaken. De meeste wratten gaan vanzelf weg naar verloop van enkele maanden tot jaren. Toch is het geen fraai gezicht en soms zitten ze op een vervelende, pijnlijke plek. Door eraan te peuteren, verspreidt het virus zich nog verder waardoor er meer wratten bij komen. 

Naar de huisarts

Als je een wrat hebt, kun je het best even langs de huisarts gaan. De huisarts kan vaststellen of het inderdaad een wratje is en deze verwijderen met stikstof. Ga er niet zelf aan peuteren!

Huismiddeltjes

De afgelopen jaren hebben we veel tips ontvangen van gasten die huismiddeltjes hebben toegepast. Veel tips hebben we verwijderd. Peuteren, snijden, doorprikken en andere pruts-oplossingen kunnen de boel erger maken! Doe dit dan ook nooit. De onschadelijke huismiddeltjes staan hieronder... voor als je niet naar de huisarts wilt of durft.

Wratten verwijderen is een koud kunstje met deze goed werkende tip. Dikke kans dat je geen dure middeltjes, zoals bijvoorbeeld Wartner, aan hoeft te schaffen. Verwijder de wrat als volgt:

Wrijf elke dag tweemaal met een stukje aardappelschil (de natte kant) over de wrat of doe een stukje onder een pleister! Na een week of 2 is 'ie helemaal verdwenen!

Tips voor het verwijderen van wratten van onze bezoekers:

  • Citroenschil in azijn laten weken en dat elke avond op de wrat. Doe dit eerst een week, daarna paar weken laten rusten. Daarna opnieuw gedurende een week. Pijnloos en goedkope oplossing tegen wratten.
  • Ochtendurine opvangen en de plek met wrat in dopen. Een minuutje laten intrekken en daarna goed wassen.
  • Baking soda gebruiken met wonderolie, daar een papje van maken. De wrat moet je een beetje schrapen met een naaldje. Daarna dit witte papje erop. Afplakken met een pleister en de wrat krijgt geen zuurstof meer en de baking soda is anti bacterieel. De wrat wordt zwart of donkerbruin. Hij gaat dan dood en er vormt een korstje erop. Daarna valt het korstje eraf en de wrat is weg zonder littekens. Je moet het wel elke avond doen en volhouden. Baking soda is de amerikaanse variant, het is anders dan onze soda. Je koopt het bijvoorbeeld bij een toko. De wonderolie, ook wel castor olie genoemd, kun je wel bij een drogist kopen of even googlen.
  • Doorzichtige nagellak erop. De eerste keer absorbeert de wrat alles, dus als het droog is nog een keer nagellak erop. Dit zo'n week tot 2 weken volhouden... en weg is de wrat.

Snijden, peuteren en andere oplossingen

Met enige regelmaat ontvangen wij via het reactiescherm hieronder tips om zelf aan de slag te gaan met messen, touwtjes en andere barbaarse oplossingen. Deze middeleeuwse trucjes en tips zullen wij verwijderen! Spaar je dus de moeite ze te plaatsen. Bij twijfel over vreemde plekjes adviseren we je naar de huisarts te gaan.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

79 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 25-12-2005
Hits: 252473
Categorie: 
Handig, Easy Living
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
wratten verwijderen, wratten, wratjes verwijderen, wrat, wartner, wrat verwijderen