Volg ons via
 

Koelkast schoonmaken

Koelkast schoonmaken | alles over het schoonmaken van de koelkast en het voorkomen en verwijderen van vieze geurtjes in de koelkast.

Vieze luchtjes

Je kunt je koelkast aardig schoon en fris houden door etenswaren in plastic dozen te bewaren. Ligt er toch iets met een onaangenaam luchtje in de koelkast (bijvoorbeeld een buitenlands schimmelkaasje) waardoor de koelkast stinkt, leg er dan een halve appel of een bakje gedroogde koffieprut naast. Dat absorbeert geurtjes. 

Ook in de koelkast kan kruisbesmetting voorkomen; houd rauwe en bereide spullen dus goed gescheiden.

Temperatuur

De ideale temperatuur in een koelkast ligt tussen drie en zeven graden (nooit warmer dan zeven graden). Je kunt de temperatuur meten met een speciale koelkastthermometer die je kunt kopen bij een huishoudwinkel. Koop er dan ook meteen eentje voor je vriesvak.

Koelkast schoonmaken

Haal alles uit de koelkast en kijk meteen naar de datum op de verpakking. Zet de vuilnisbak maar klaar, want er zullen wel wat spullen over datum zijn. Haal alle onderdelen (zoals flessenhouder, eierrekje, groentenla) los en was ze af met een sopje van water en afwasmiddel. Maak de binnenkant van de koelkast schoon met een sopje van soda met afwasmiddel of allesreiniger. Maak het afvoergaatje in de achterwand en het bakje aan de achterkant van de koelkast ook schoon. Daarna afnemen met schoon water met een scheut azijn en dan nadrogen met een schone theedoek. Vergeet niet om goed met een doekje tussen de plooien van het afsluitrubber te poetsen. Zit het vuil er diep, gebruik dan een satéprikker. Smeer wat talkpoeder op het rubber, dan blijft het zacht. 

Pak ongeveer een keer per jaar de stofzuiger en maak daarmee de achterkant van de koelkast stofvrij.

Je vraag niet beantwoord?

Stel je vraag dan op onze vraagbaak en laat onze bezoekers met je meedenken. Het is echt heel eenvoudig en inloggen is niet vereist!

11 reactie(s)
Toon meer reacties...
Laat een bericht achter
De naam die je hier invult wordt weergegeven bij de reactie.
Je e-mail adres is nodig voor het verwerken van de reactie, maar wordt niet getoond op de website.
ReCaptcha wordt gebruikt om het plaatsen van spam op deze website tegen te houden. Hiermee kunnen we mensen onderscheiden van malafide scripts.
Volg HuishoudPlaza via Facebook of onze nieuwsbrief. Klik hier om je aan te melden.
Door: 
Datum: 27-12-2005
Hits: 95030
Categorie: 
Schoonmaken & poetsen
Artikel acties:
 Plaats jouw tip
 Reageer

Tags:
koelkast, koelkast schoonmaken, koelkast reinigen, onderhoud koelkast, vieze luchtjes koelkast, stank koelkast, stinkende koelkast